thk nın rc kursu

thk nın rc kursu

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Yurt dışı geçerliliğine bilemem ama kursa katılmadan direkt "Sertifa Sınavlarına" girerek (1 gün teorik ve Muhabbet, 1 gün uçuş şeklinde) aynı belgeyi alabiliyorsun diye biliyorum Hasan :)

dediğin doğru mehmet abi, işte ben o kursların içeriğini ve sınavının sınırlarını bilsem belki de dediğin gibi yaparım küçük bir ihtimal çünkü ben sistematik öğretimi seven biriyim (sanırım meslek hastalığı bu da). sistematik olarak temeli sağlam atıp (sartlar ölçüsünde mümkün olduğu kadar) sonra konu ile ilgili üstadların sözlerini dinlemeyi, onları gözlemeyi, takip etmeyi ne nasıl yapılıyor, tavsiyeleri nelerdir gibi, çalışmalarına katılmayı severim yeni öğrenmeye başladığım konularda.
 
thk nın rc kursu

Yaa yine alınmalar gücenmeler olacak da... Sertifika olayı "bence" olsa güzel olur, olmasa da hiçbir şey değişmez.

Benim bu hobi ile haşır neşir oluşum, 2011 sonları 2012 başları... İnternet araştırmaları ile başladı, heliteknikte çok zaman geçirdim ve temel kavramları, giriş seviyesinde yetecek kadar bilgi birikimini kazandım. Sonrasında ara verdiğim zaman oldu, tekrar döndüm. Bu dönemde Eskişehirde güzel bi ortamımız oluştu. Emre abi ve Mevlüt abi ile çokça buluşmalarımız oldu. Rckolik zaten bir forumdan daha fazlası, mes que un forum :) Şehirlerarası buluşmalar gerçekten de dostlukların gelişimi adına, hobiye daha bir hevesle bağlanma adına çok faydalı oldu/oluyor. Onun dışında da helifreak, rcgroups, youtube, vs. takip ediyorum, öğrenmenin sonu yok...

Kurs/sertifika olayına dönersek, tabii thk dan hocalarla, bu hobiye ve genel olarak havacılığa gönül vermiş kişilerle tanışmak ve sohbet etmek güzel olur o kısmını ayrı tutuyorum. Onun dışında elime bir rulo kağıttan fazlası geçmeyecek diye düşünüyorum. Yok işte polis çevirse, jandarma mekanı bassa elimizde evrak var... Bilmiyorum da o tip evraklar şehir içi uçuşlar, havadan görüntüleme gibi konularda daha faydalı... Yine de olursa zarar çekmeyiz bi köşede durur :)

Neyse yerinizde olsam, büyük buluşmalardan birine kesin katılırdım. Biz yine bir araya geliriz eskişehirde... Ama önümüzde kısa vadede iki önemli fırsat var. Birincisi Gölyaka... İkincisi Yozgat... Özellikle Gölyaka mesafe olarak da yakın ve uçaklarla ilgilisiniz, biraz o yönde bir festival olacak gibi. (Tabii biz heliciler de çıkarma yapmayı düşünüyoruz ;D )
 
thk nın rc kursu

Rasim abi kesinlikle söylediklerine katılıyorum birincil amaç : ÖĞRENMEK. bence en güzel öğrenme de saha da oluyor genellikle.

sertifika sadece bazı artılar kazandırıyor. ben de meb de çalışan bir öğretmen olduğum için bu konuda meb bünyesinde yapılacak en küçük etkinlikte dahi belge sordukları için mecburen belge almam gerekiyor. çünkü ben bu hobi yi sadece kendim yapmak istemiyorum çevremdekiler ya da öğrenciler ya da görüp de yapmak isteyenlerin de yapmasını istiyorum. sadece kendim yapmak istesem gelirim güzel grubunuza eşlik ederim size sohbet ederim anlattıklarınızı paylaşımlarınızı öğrenirim ve yaparım. ama 1. amaç kendim öğrenmek ise 2. bir amacım daha var benim. :)

şuan planlanmakta olan etkinliklere maalsef katılamayacağım. malatya dayım ve çalışıyorum ve iznim yok :( inş eskişehir e geldiğimde sizlerin bir araya geldiği etkinliğe katılırım. bir de benim baım döner aklım gider bir sürü heli uçak modelci bir arada :lol:
 
thk nın rc kursu

Bu benim sertifika da bir işe yarar mı acaba. :lol: :lol: :lol: :lol:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
thk nın rc kursu

Levent abi asla kaybetmemen gereken bir belge nefis,
Eski dokumanlara bayiliyorum :RCKolik:
 
thk nın rc kursu

Levent Uygun' Alıntı:
Bu benim sertifika da bir işe yarar mı acaba.

Sertifikadaki yıl, benim doğum yılı ile tutuyor abi. İşine yaramıyorsa ver, ben kimlik olarak kullanayım :laugh:
 
thk nın rc kursu

MÜRACAAT TARİHLERİ

Yıl Boyunca THK Şube Başkanlığı aracılığı ile kursun başlama tarihinden 15 gün öncesine kadar
müracaatta bulunulabileceklermiş
Size en yakın şubeyi öğrenmek için lütfen tıklayınız.
 
thk nın rc kursu

ben 7 eylul de başlangıca başvurdum. tabi siz üstadlar 2 gunluk olana basvurursunuz. :)