THK nin sitesindeki uçaklar?

Katılım
31 May 2013
Mesajlar
185
Tepkime puanı
5
Yaş
40
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Hepsi
Arkadaşlar bu aralar uçakla alakalı araştırmalar yapıyorum. Özellikle jetlerle ilgileniyorum, THK nin model siresindeki uçaklardan almayı düşünüyorum, Bu konuda bana yol gösterecek tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum. Helikopter konusunda ayrıca çalışmalarım var fırsat buldukça similasyona devam.

Uçak konusunda.

https://thkmodelucak.com/store/category/12

Bu kategorideki F16 ve F15 modellerle ilgileniyorum, Yorumlarınzıı merak ediyorum, Hiç kullandınız mı? Kullanan var mı? yol gözterirseniz sevinirim. Bu jetlerden alırsam Futaba 7c ile kullanmam gerekecek, sadece pil ve alıcı almam gerekecek sisteme ilave olarak.
 
THK nin sitesindeki uçaklar?

Ayhan Bey , bahsettiğiniz jet modellerin pahalı olanlarını uçurmak , usta modelcilerimizi bile strese sokan bir pilotaj ister , ucuz olanları da ep köpük press modeller.Onlar da görünümü güzel fakat bir o kadar pilotaj isteyen modellerdir.Çok hızlı uçarlar , geniş alan tarar ve çabuk manevralar ister , inmek ise başlı başına bir sanattır , yaklaşma yaparken hız düşürüp yine de diğer modellerin iniş hızlarından daha hızlı iniş isterler.Ben bir tane bile model uçak uçurmadım , sadece gözlem ve arkadaşlarımın uçuşlarından tespitlerime göre yazdım.Futaba 7c bunların hepsine yeter de artar bile fakat sizin pilotajınız bunlara yeterli gelir mi , uçuşunuzu görmediğimi için bilemiyorum.
Eğer sırf görünüşleri için bunlara yöneliyorsanız almayın derim , usta modelci abilerimiz de birşeyler yazacaktır fakat , önce daha stabil , daha sakin uçan , daha güzel süzülen bir modelle deneseniz , hobinizin devamı,psikolojiniz ve maddi durumunuz açısından daha sağlıklı olur kanısındayım. :saygilar:
 
THK nin sitesindeki uçaklar?

Ayhan kardeşim, geçmiş deneyimlerini bilmeden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak yeni başlıyor ve hiç deneyimin yoksa bu uçakların hiç birini tavsiye etmem. Öncelikle eğitim için uygun, dengeli ve yavaş uçan bir model seçmeni öneririm.
 
THK nin sitesindeki uçaklar?

Model uçak ;deneyiminizin hangi konumda olduğunu belirtirseniz, daha somut cevaplar alabileceğinizi sanıyorum.
 
THK nin sitesindeki uçaklar?

Ayhan Bey önce tam olarak ne istediğinize karar vermenizi öneririm. Gördüğüm kadarıyla şuan biraz kararsızsınız.
Herşeye biranda girişirseniz çok fazla enerji harcamanız gerekir. Söylediğiniz modeller o kadar birbirinden uzak disiplinlerki hedefinizi daraltmanızı öneririm öncelikle.
 
Ynt: THK nin sitesindeki uçaklar?

200tl civari jetler ucmuyor upgrade istiyormus bilginize


Turkcell T20 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
THK nin sitesindeki uçaklar?

Selamlar, önerim wing dragon sportster v2. WD parça sorunu pek yok denebilir. Kalkış,iniş,kırım deneyiminden sonra tamir işlemleri vs. Sonra f22 depron model derim. 2200 kv motor 30 amp esc 2200 mah lipo ve 7x5 pervane ile stabil uçan f22 (tomhe). Daha sonrası ise zevkinize bağlı ben şu an pitts yapmaya uğraşıyorum.