Trex 450 v2 Pal çatlaması

sedriq

Uye
Öncelikle uzun bir aradan sonra trex 450 yi kendim upgrade edip topladım kuyruk ayarıydı gyro değerleriydi site içerisindeki emek verip ayrıntılı bir şekilde anlatan Mehmet bey ve Türker beye tekrar tekrar tşk ederim gerçekten eskiden bu bilgileri anlatan bilgi veren modelciler olmadığınında bu işe girdikten sonra farkına vardım şimdiki sorunun pallerle alakalı resimdede görüldüğü gibi Carbon pallerim pali tutan civarının olduğu bölümden çatladı ve bir parçası havadayken koptu çok şükür dÜzgün birşekilde heliyi yere indirip sorunsuz bir şekilde heliyi kurtardım tahminimce sorunun daha önceden bozuk olan tracking ayarlarının palin zayıf noktasını yormasıdır diye düşünüyorum Yada bilmediğim başka bir neden daha önce böyle bir sorun başına gelmiş arkadaşların fikirlerini almak isterim...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Böyle bişi ilkdefa görüyorum, verilmiş sadakanız varmış büyük şans ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: Trex 450 v2 Pal çatlaması

Gayet normal ayni pallerden bende kullandim 3 4 yil once aynisi banada oldu bunlar gercek karbon degil sebebi bu

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Pallerin orjinal olmaması olabilir evet zaten güvenip tekrar o parlerin yenisini takmayı düşünmüyorum acaba daha once kullanıp memnun kaldığınız pal önerisinde bulunabileceğiniz bir adres varmidir..?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

sedriq' Alıntı:
...kuyruk ayarıydı gyro değerleriydi site içerisindeki emek verip ayrıntılı bir şekilde anlatan Mehmet bey ve Türker beye tekrar tekrar tşk ederim...
Faydalı olabildiysek ne mutlu bize Serkan Bey. :halay:

sedriq' Alıntı:
Carbon pallerim pali tutan civarının olduğu bölümden çatladı ve bir parçası havadayken koptu çok şükür dÜzgün birşekilde heliyi yere indirip sorunsuz bir şekilde heliyi kurtardım...
Geçmiş olsun, çok şükür kötü birşey olmamış kazasız belasız indirmişsiniz helikopteri. :eek:
Üstad sorunun carbon görünümlü plastik pallerden kaynaklandığını tespit etmiş. :)p

Bilinen ve tavsiye edilen palleri kullanmakta fayda var bence. Bendeki 450'de Align paller var, hiç buna benzer bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar. Ama fiyat performans ilişkisi daha başarılı pallerde olabilir, kullanan arkadaşlarımız eminim tecrübelerini paylaşacaklardır. ;)

sedriq' Alıntı:
Pallerin orjinal olmaması olabilir evet zaten güvenip tekrar o parlerin yenisini takmayı düşünmüyorum acaba daha once kullanıp memnun kaldığınız pal önerisinde bulunabileceğiniz bir adres varmidir..?

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Öncelikle çok geçmiş olsun Serkan Bey, gerçekten allah korumuş :embarras: Pal önerisi olarak aşağıdaki konuya bakmanızı öneririm. Sarı ve beyaz olanları ben dahil epey bir arkadaşımız kullandı ve bir sorun yaşadıklarını duymadım. Ama marka ve daha kaliteli pal alayım derseniz durum başka ;)

Ben de 3D PRO palleri sorunsuz kullandım .Şu sıralar kaldıysa THK kds paller satıyordu uygun fiyattan KDS de marka olarak iyidir.

biraz fiyatları artırmışlar

https://thkmodelucak.com/store/product/1105-heli-cf-pal-325-mm-sari-281193-3y

Mehmet bey şuan zaten sarı siyah paller takılı ben bu pallerle kırım yaşadığım için karbon palleri takıp denemek istemiştim ama tekrar sarısiyah palleri taktım gayet başarılı buldum ama 3d ye geçince bu paller kaldırırmı bilemem Celal bey thk baktım evet pal fiyatlarını 550 600 lerle kıyaslayınca benimkiler bedava gibi ;)) 3d Pro pall siparişini geçtim şimdi thk dan hafta sonuna kadar deneme şansım olur inşallah.

Bu pallerden sipariş geçtim

sedriq' Alıntı:
........tekrar sarısiyah palleri taktım gayet başarılı buldum ama 3d ye geçince bu paller kaldırırmı bilemem ........
Kendim soft 3D olarak kullandım bir sıkıntı olmadı. Hatta bildiğim kadarı ile benden daha sert 3D yapan arkadaşlarda da herhangi bir sıkıntı yaşanmadı ;)

Bir de renklerin aynı olması aynı pal olduğunu anlamına gelmiyor. Marka olmadığı için bence alınan yer referans oluyor. Paylaştıklarım HK'nin palleri :)

Kds paller çok güzel ben çok memnunum kırılınca güzel kuyruk pali oluyo

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Deniz kardeşim pallerden kuyruk pali yapmak hiç aklıma gelmemişti harikasın bak bunuda değerlendireyim ozaman ;)

Bu arada bu pallerle şuan için alan turu yapıyorum fakat 3d ayarlarının ne şekilde yapılacağı konusunda pek bir fikrim yok açıkcası zaten 3d için çok erken ama yavaş yavaş en azından ayarları öğrenmek istiyorum acaba spektrumdx7s için hazır ayar tablosu varmıdır yada helinin özelliğine göre ayarlar değişiyormu?

sedriq' Alıntı:
Bu arada bu pallerle şuan için alan turu yapıyorum fakat 3d ayarlarının ne şekilde yapılacağı konusunda pek bir fikrim yok açıkcası zaten 3d için çok erken ama yavaş yavaş en azından ayarları öğrenmek istiyorum acaba spektrumdx7s için hazır ayar tablosu varmıdır yada helinin özelliğine göre ayarlar değişiyormu?
Standard hazır bir ayar zaten olamaz. Mekanik toplama göre değişkenlik gösterir. Ama ihityacın olan tüm bilgiler aşağıdaki konuda. Yavaş yavaş bakıp, incelersen aslında normal moddan çokta farklı olmadığını sadece Idle-up mode seçimi için 1 switch tanımladığımızı, bu switch pozisyona bağlı olarak ilave tanımlanan Pitch ve Throttle Curve değerlerinin değiştiğini görebilirsin ;)

Throttle Curve konusu önümüzdeki hafta yayınlanacak