Trex500 pro/dfc kasa elevator servo binding

Kağan Kazancı

Tecrübeli Uye
İlgi Alanı
Heli
Üstadlar selamlar,
Align trex500 pro yada dfc kitinde elevator servosu anti-rotasyon bracket'ine ve tail boom case' e çarpıyor. Ne yaptıysam bu çarpayı engelliyemiyorum.
- Servo 0 pitch açısında 90derece olacak şekilde duruyor,
- Ar7200bx manuelde 6 derece aileron açısı kullanın diyor ( ben de öyle yaptım )

Ancak cyclic limitleri ayarlarken servo çarptığı için limitleri kısınca bu sever de roll rate çok düştü, 4 kanal gibi geziyor havada :lollol: :lol:
Bir çaresi olan var mıdır?

Esp modelinde böyle bir sıkıntı yok. Kısa bir video paylasabilirsin mısın Kağan ??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ynt: Trex500 pro/dfc kasa elevator servo binding

servo kolu uzunsa carpar

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Abi şuan koyamıyorum videoyu ama ilk fırsatta eklerim. Olayı kısaca şmyle özetliyeyim:
AR7200bx'in Cyclic limit menüsünde maksimum cyclic limitler belirleniyor, bu işlemin sonunda mavi ışığı görmek gerekiyor. Kırmızı ışıkta kalırsanız limitleriniz kısa anlamına geliyor.
Benim sıkıntım;
full positif pitch verip full ileri elevatör komutunda anti-rotation brackete,
full negatif pitch verip full geri elevatör komutunda da tail boom case ' e çarpıyor elevatör servo hornu

Hornlar Align D6FF metal servo kolları. Helifreak'te bazıları bu problemin 500-550 'lerde bulunduğunu yazmış, ben de genel birşey sandım bu nedenle.
Yani aslında elevatör limitleri çok da az değil 500pro'da ancak Ar7200bx'e az geliyor gibi birşey :D
Ben de mavi ışığı alana kadar zorlama olsa da limiti açtım,
çok extrem komutlar oldukları için servoları yakacaklarını sanmıyorum.
Zamanla göreceğiz %p

Hızlı destek için teşekkür ederim :RCKolik:

D 6FF le carpar :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mesut AKIN' Alıntı:

Napıcaz abi plastikler de aynı =)

D6FF 'ler uzun mu normalden ? bunlar yerine ne kullanıyorsunuz abi var mı muadili? Ben de ds510'lar gidince çıkartıcam :lol:

Mesut ustad diyorsa vardir bir bildigi ama sahsen her zaman metal servo horn uzak durmani tavsiye ederim. Kirimlarda en iyisi plastik horndur. Bu yuzden imkaninin var ise bastan plastik gecmende buyuk fayda var Kagan ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Mesut ustad diyorsa vardir bir bildigi ama sahsen her zaman metal servo horn uzak durmani tavsiye ederim. Kirimlarda en iyisi plastik horndur. Bu yuzden imkaninin var ise bastan plastik gecmende buyuk fayda var Kagan ;)

Abi plastik kol siparişi çekeceğim ama onlar gelene kadar metalle giderim diye düşünüyorum.
ilk uçuşlarda zorlamayacağım için kırım olacağını da sanmam ince ayar işi bitsin sonra bakarız hava durumlarına göre :halay: :halay:
Bu arada kendi pilotajımı zorlamaktan bahsediyorum yani heliyi zorlayacak kadar uçuramıyorum daha :coolxf:

Kağan hani vidyo çekecektin :) bekliyoruz hala :halay: