Turnigy 200w 10A Amper dalgalanmasi

bydmrblk

Kıdemli Uye
Arkadaşlar herkese merhabalar :saygilar:
Turnigy 200w 10A şarj aleti ve 12v 30amper güç kaynağı ile 3300mah 45c lipoyu sarj ediyorum.
Balance şarj ve 3.3a basiyorum fakat sarj islemi basladiktan sonra amperde dalgalanma oluyor sabit kalmiyor 2.1 e kadar düşüyor geri yukseliyor. Sarjin sonlarina dogru 0.3ampere kadar geriliyor.
Bu normalmidir? Herkeste mi aynisi oluyor sonlara dogru? Yoksa sarj aletin de mi sorun var?
Herkese teşekkürler :RCKolik:

Ben geri yükseldiğini görmedim ama şarjın sonlarına doğru düşüyor.

Bendede aynı durum mevcut ve bana göre de normal bir şey şöyle düşün büyük bir çeşme var ve 3 tane kova dolduruyor kimine çok denk geliyor kimine az sonra kovanın biri dolduğunda ona su doldurmayı kesiyor ve diğer ikisine paylaştırıyor sonra biri daha dolduğunda son kalan kovaya az miktarlarla döküyor bilmem anlatabildim mi. bide şöyle düşün taşırmamak için en sonlarına geldiğinde yavaşlıyor. tabi bunlar benim varsayımlarım
powerlab 6 da aynı durum oluyor.

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Bendede aynı durum mevcut ve bana göre de normal bir şey şöyle düşün büyük bir çeşme var ve 3 tane kova dolduruyor kimine çok denk geliyor kimine az sonra kovanın biri dolduğunda ona su doldurmayı kesiyor ve diğer ikisine paylaştırıyor sonra biri daha dolduğunda son kalan kovaya az miktarlarla döküyor bilmem anlatabildim mi. bide şöyle düşün taşırmamak için en sonlarına geldiğinde yavaşlıyor. tabi bunlar benim varsayımlarım
powerlab 6 da aynı durum oluyor.
Mustafa oyle bir ornek vermissin ki anlamamak mumkun degil %p
guzel ve anlasilir benzetme Teşekkürler.
Cahit Kaş' Alıntı:
Ben geri yükseldiğini görmedim ama şarjın sonlarına doğru düşüyor.
acaba sarj aletinde mi sorun var diyordum ama genel durum ayni sanirim

Mustafa gerçekten çok güzel bir örnekle açıklamış. Aynı şeyi benim şimdiye kadar kullandığım tüm şarj aletleri de yapıyor ve normal.

normal bi durum tüm şarj aletleri böyledir

Herkese teşekkürler. Sorun olmamasi sevindirici :)