Ubec Kullanmalımıyım?

sancos

Yeni Uye
Katılım
1 Ağu 2015
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba. İsmim Serdar. 5 aydır bu hobi ile ilgileniyorum ama herşey o kadar karışık ve fevkalede bir bilgi kirliliği var. Açıkcası hiç bir hobide bu kadar ağır ilerlememiştim.

Yardımınıza ihtiyacım var. Sorunum şu;

hpi trophy truggy flux aracım var. Üzerindeki elektronik: Tork 2200 KV motor, #100684 - FLUX BLUR ESC . Geçen ay üzerindeki servo dişli sıyırdı ve ben bunun üzerine savöx sc-1258tg servo aldım. Fakat servonun çalışma voltu ile (sanırım volttu) esc ninki farklı olduğu söylendi. Araştırdım ama teknik verilerine ben ulaşamadım. Bana ubec kullanmam gerektiği söylendi ve Hobbyking YEP 20A HV (2~12S) SBEC w/Selectable Voltage Output ürününü aldım (tavsiye üzerine).

Dünde konuştuğum başka arkadaşlar gereksiz olduğunu söyledi. Kapasitör kullanman yeterli dedi ve ubec kullanma boşuna dediler.

İnanın ne servonun kutusunu açtım nede ubecin kutusunu. Çok sıkıldım ve yoruldum. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. ubec kullanmam gerekiyor mu yoksa gereksiz mi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Ubec Kullanmalımıyım?

Ben soru ile ilgili değil de genel bir bigli vereyim. Daha işin başında bu hobide amaca ulaşan tek bir yol olmadığını, birçok farklı yaklaşımın doğru olabileceğini kabullenirseniz ileride işiniz daha kolay olacaktır. Bazı arkadaşlar kendi seçimlerinin tek doğru olduğunu sanabilirler ama kazın ayağı öyle değil. Kolay gelsin. :D
 
Ubec Kullanmalımıyım?

100684 - FLUX BLUR ESC'nin kendi ürün sayfasında, BEC ile ilgili tek bir satır bile yok. Ayrıca biraz araştırdıktan sonra gördüm ki, bu ESC'nin BEC'i hakkında kısa bir araştırma sonucu bulunabilecek hiç bir bilgi yok ... Ta ki şu sayfaya rastlayana dek ;

I have a HPI Savage Flux HP which comes with the Flux Blur ESC (rebadged Castle Creations Mamba Monster Max) which is a 150Amp ESC capable of up to 6s.
Bu bilgiden sonra Castle Ürün sayfasına bakılır ... Ve BEC çıkışının 5.5V olduğu görülür.


Ayrıca Savox SC-1258TG verilerine de bakılır.
Torque @ 6.0V: 166 oz-in / 12 kg-cm

Sırada Savox SC-1258TG'nin teknik verilerini araştırmak var, yani maksimum kaç amper çektiği ve stall current değerlerinin ne olduğu var.


2.8A stall current değeri ve yaklaşı 2A peak current(operasyonel kullanım) değeri var.

Peki Mamaba Monster(Hala HPI FLUX BLUR ESC'nin yeniden markalanmış Mamba Monster olduğunu varsayıyoruz :D ) ne kadar amper verebiliyormuş.

The BEC on the Mamba Monster is rated for 1.3a at 5v. It's no wonder people have problems with glitching.
Servolar, bir helikopterde olduğu gibi aşırı ve sürekli yüklere maruz kalmayacaktırlar ama genede şimdiye kadar bulduğum teorik verilere göre, harici BEC kullanmanız son derece yararınıza olacaktır... Bu arada bir dipnot olarak, ben olsam teknik verilerine ulaşılamayan ya da birinci elden bilmediğim bir elektroniği kullanmazdım.
 
Ubec Kullanmalımıyım?

Zafer bey çok teşekkür ederim. Bu kadar ayrıntılı açıklama için. Geriye ubec in bağlantısı kalıyor. 2 hafta sonra tatilden gelince bağlayıp sürerim artık.

Ben bu seti bilmiyorum. Herkes çok süper diye aldırdı ama bu kadar seri ve hızlı olsun istemiyorum diye defalarca söyledim. Neyse artık bir daha elektronik alırken teknik verilerini mutlaka inceleyeceğim.
 
Ubec Kullanmalımıyım?

Arkadaşlar ubec nasıl bağlanmalı. O konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Ubec Kullanmalımıyım?

Dün artık beklemekten sıkıldım ve servoyu araca bağladım. Fakat servodan sürekli bir vızılda sesi geliyor. Bir süre sonra duruyor. İçim hiç rahat etmedi. Facebookta sordum herkes normal hatta savöx e özel bir ses dedi. Şimdi intrernette bakıyorum ama ubec bağlantısının nasıl yapılacağına ulaşamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek varmı?
 
Ubec Kullanmalımıyım?

UBEC'in girişindeki kalın kırmızı siyah kablolara kullanılacak pile uygun bir konnektör lehimlenecek. UBEC'in çıkış ucu da alıcının besleme hattına takılacak (yani herhangi bir boş kanala).
 
Ubec Kullanmalımıyım?

Sumer abimize ilave olarak bir de kulllandığınız Ubec girişinin pile uygun oldugundan emin olun. Mesela aldığınız Ubec özelliklerinde kaç S pil baglanilabilecegi belirtilmiştir. Ornegin 2s-4s arası gibi.


Sent from my iPhone using Tapatalk