Uçağım havalanmıyor

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 14501
  • Başlangıç tarihi
  • 2,449
Merhaba,

Ben de sizin modele benzer bir modeli herhangi bir ihtiyaç olmadan sadece meraktan yapıp uçurmuştum. Bu süreçte forumda uçakla alakalı yazılmış her şeyi okumuştum. O kadar fazla doğru, anlaşılabilir, kısa ve öz bilgi verilmişti ki, sonrasında hiç soru sormaya gerek kalmamıştı. Belki siz de okudunuz ama gözünüzden kaçmış olabilir. Modelinize benzer mesela (6s pil, motor ve uçuş ağırlığı gibi) ve ihtiyaçlarınız arasında otonom da olduğu için size amatör olarak yaptığım, pixhawk kontrolcüsü ile otonom olarak da hareket edebilecek olan uçağımın konusuna göz atmanızı önerebilirim.

Şu konuları incelemeniz size fikir vermesi açısından faydalı olabilir.





Not: Uçak Quadplane olarak da uçurulmuştur. Siz isterseniz Quad tertibatını dikkate almayıp sadece sabit kanat uçuşu kısmını inceleyebilirsiniz. Konu içinde kullanılan malzemeler, yapım aşamasına ait görseller ve kontrolcü olarak da pixhawk kullanılırsa yine ortalama ayarlara fikir vermesi açısından bu uçağa ait pixhawk full parameter list de paylaşılmıştır.
 
İzninizle bir soru sormak istiyorum.
Örnek aldığınız uçak ile yaptığınız uçak arasında sizce fark var mı?
Bence çok var, ayakkabı kutusuna kanat takıp uçurmaya çalışmışsınız gibi. gövdeyi inceltmek lazım sanki, inceltmek için pili küçültmek lazım, pili küçültmek için motoru küçültmek lazım....
Büyük her zaman iyi değildir :) Küçültmek lazım.:saygilar:

(tekrar okuyunca Haydar Dümen cevapları gibi olmuş:lollol::lollol:)
 
8000 mah pil. Hemide 6s. 1kg vardır garanti :D uçakta 1 kg. Bu pili olması gerekenden 1cm ileri veya geri koyarsan uçak şaşırır. Tekrar trim yapman gerekir. Ve pek keyifli uçacağını sanmıyorum. Pili küçült. Motoru küçült :)
Uçağın bataryası yok resmen bataryanın uçağı var :)
 
Eğer bu ilk modeliniz ise bir kenara koyun. Öncelikle pilinizi kaldıracak 1.6metrelik trainer bir model alarak başlayın. Detayları iyice öğrendikten sonra bu modele döner ve yanlışları daha iyi tespit edersiniz. Ancak hiç uçak uçurmadı iseniz traineride kaldırmayın, bir bilenden destek alın.
 
Yarışma için yaptınız galiba. Yarışma için yaptığınızı varsayarak söylüyorum , görevler de uçak 2,3 dakika uçacak o yüzden o kadar büyük bir pile ihtiyacınız yok. Bende yarışma için uçak yaptım bu sene 2200gram yük dahil motor sunnysky 2820 pervane 11x5.5 pil 1300 mah 4s ve 7 dakika uçuş sundu. Sana tavsiyem kanadı biraz daha büyüt ve gövdeyi incelt ayrıca elevatör de çok küçük duruyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tanrıverdi
Dihidral açısını da yukarı doğru ver aşağı doru olursa uçak dengesiz olur.