Uçakta tasıma

umutturk123

Yeni Uye
RCkolik ailesi öncelikle herkese merhaba. Uzun bi aradan sonra tekrar aranizdayim. Yakın zaman da DJI Phantom 3 Standard serisi edindim. Bi kac hafta sonra tatil sebebiyle İzmir'e bi uçuşum olucak. Daha önceden bi tecrübem olmadığı icin benden büyük yaşım kadar ucmuslugu olan abilerime sormak isterim. Cihazı tasıma çantasına koyarak kabine alabilirmiyim yada bagaj olarak versem bi sıkıntı çıkar mı? Teşekkür ederim. Herkese kırımsız uçuşlar dilerim.

Uçakta tasıma

Bildiğim kadarıyla Dünya'daki hiçbir havayolu firması uçakta lipo taşınmasına izin vermiyor, ne kabinde nede bagajda. Modele müsaade ediyorlar ama lipo kesinlikle alınmıyor, basınç farkından dolayı patlama riski olduğu için. Pilleri kargolayın gideceğiniz yere bence

Uçakta tasıma

Yeni konu açmadan önce keske ustteki ara menüsü kullanılsa...

https://www.rckolik.com/drone-ile-sehirler-arasi-ucak-yolculugu-t10749.0.html

https://www.rckolik.com/ucakta-lipo-pil-sikinti-olurmu-t3210.0.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uçakta tasıma

Umut merhaba,düşüncem ,kabin bagajı ölçülerine uygun ise modeli yanına alabilirsin yada bagaj olarak verebilirsin ama Lipo-ları deşarj olmuş halde yanına yani kabine alman gerekiyor.Türkiyede tam emin değilim belki mecburi değildir ama önerim Lipo çantası ile taşırsan sorunla karşılaşma olasılığın da az olur.
Uçacağın havayolu şirketini arayıp bilgi alman aslında en iyi yol olur çünkü Türkiyede lipo ile hiç yolculuk yapmadım birkez Ingiltereye lipo ile uçtum.

Uçakta tasıma

D.Baran Küçükkaya' Alıntı:
Umut merhaba,kabin bagajı ölçülerine uygun ise modeli yanına alabilirsin yada bagaj olarak verebilirsin.Lipo-ları ise deşarj olmuş halde yanına yani kabine alman gerekiyor.Türkiyede tam emin değilim belki mecburi değildir ama önerim Lipo çantası ile taşırsan sorunla karşılaşma olasılığın da az olur.
Lipoları 3.85 v iken kabine alıyorlar mı?

Uçakta tasıma

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Lipoları 3.85 v iken kabine alıyorlar mı?

Evet Ferdi,Türkiyedeki uygulamayı tam bilmiyorum,büyük ihtimal ile Avrupa ile aynıdır, Lipo pilleri yanında kabine alman gerekiyor çünkü bagajda bir sorun çıkartırsa müdahale şansı yok.

Uçakta tasıma

D.Baran Küçükkaya' Alıntı:
Evet Ferdi,Türkiyedeki uygulamayı tam bilmiyorum,büyük ihtimal ile Avrupa ile aynıdır, Lipo pilleri yanında kabine alman gerekiyor çünkü bagajda bir sorun çıkartırsa müdahale şansı yok.
Benim de bildigim kadari ile lipolarin Ozel kargo ucaklari harici ucakta tasinmasi kesinlikle yasak Baran Bey. Dogrusu avrupada buna izin veriliyor olmasina sasirdim..

Uçakta tasıma

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Benim de bildigim kadari ile lipolarin Ozel kargo ucaklari harici ucakta tasinmasi kesinlikle yasak Baran Bey. Dogrusu avrupada buna izin veriliyor olmasina sasirdim..

Bu konu buradaki formlarda da sıkça karşılaştığım bir konu ve taşına bildiğini pekçok kez okudum ve ben kendim zaten geçen sene Ingiltereye lipo ile bir yolculuk yaptım.El bagajında kabine almak gerekiyor.
Türkiyedeki uygulamayı bilmediğimi yazmıştım,az önce baktım ve THY sitesinde sadece litium-polimer değil "litium içerikli" pillerin taşınmasının yasak olduğunu gördüm.Bu durumda li-ion piller bile yasak oluyor.
Bu yasakla ilgili bir de buradaki forumlardan okuduğuma göre Çin de izin verilmiyor.Sadece özel kargo ile taşınıyor,sizin de yazdığınız şekilde.