Uçuş denemesi 4

İlgi Alanı
Uçak
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Merhabalar,

Tekrar uçuş denemesi yaptım ve bu kez baya uçtum ama sonuç yine kırım oldu ☺️ yinede bu benim için büyük ilerleme. Videomu izleyip analizlerinizi benimle paylaşır mısınız?
Uçak biraz olması gerekenden hızlı gibi geldi motorum Sunnysky X2814 1100KV pervane de 11x7. Pervanemi küçültmem mi gerek sizce? Birde Tarot TL400H14 MT2205? 2300KV motorum var bunu kullansam daha mı iyi olur ?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Pilotaj hatası gibi duruyor. Aslında çok güzelmiş. Fakat ağaçlara da bakarsak rüzgarlo bir gün gibi. Uçakta herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Bence simülasyon çalışın

• Beğen
Tepkiler: Berk Eksin
Uçakların uçması gereken belirli bir hız aralığı vardır. Bunu da kanat yapısı ve ağırlık belirler. Buna göre de motor ve pervane kombinasyonu seçilir. Bu uçak var olan güç sistemiyle uçtuğuna göre bu aşamada bir şeyleri değiştirmeye gerek yok. Bir de sol stick var. Çok hızlı uçuyorsa stick azıcık geri çekilir :lollol:
Ben de simülatöre ağırlık verilmesinden yanayım. Pes etmek yok. :D

Pilotaj hatası gibi duruyor. Aslında çok güzelmiş. Fakat ağaçlara da bakarsak rüzgarlo bir gün gibi. Uçakta herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Bence simülasyon çalışın
Evet çok rüzgar vardı. Sizce 2300 kv dediğim motor bunu uçurur mu? Bu motoru da başka bir uçak yapacağım ona takmayı düşünüyorum

Uçakların uçması gereken belirli bir hız aralığı vardır. Bunu da kanat yapısı ve ağırlık belirler. Buna göre de motor ve pervane kombinasyonu seçilir. Bu uçak var olan güç sistemiyle uçtuğuna göre bu aşamada bir şeyleri değiştirmeye gerek yok. Bir de sol stick var. Çok hızlı uçuyorsa stick azıcık geri çekilir :lollol:
Ben de simülatöre ağırlık verilmesinden yanayım. Pes etmek yok. :D
Hocam haklısınız da simülasyonda uçağı çok kolay uçuruyorum bunun gibi sonuçlar olmuyor. Simülasyondaki gibi olmuyorki

Evet çok rüzgar vardı. Sizce 2300 kv dediğim motor bunu uçurur mu? Bu motoru da başka bir uçak yapacağım ona takmayı düşünüyorum
Hocam motorun kv değeri sadece motorun volt başına dönme hızını gösterir. Motorun verimliliğini gücünü belirtmez. Motorunuza tavsiye edilen pervane ile ürettiği statik itkiye bakmanız daha doğru olacaktır. Fakat genel olarak yüksek kv değerine sahip motorlar hızlı uçan uçaklarda tercih ediilir. Trainer model olan uçaklarda 1000-1500kv arası motorlar daha çok tercih edilir. Çünkü torku daha yüksektir. Ha 2300kv motor da uçurur fakat tırmanışlarda biraz daha fazla zorlanırsınız belki.

Sonuç olarak önceki yazımda dediğim gibi uçakta bir değişiklik yapmanız gerektiğini düşünmüyorum. Kötü yönetilen bir manevra sebebiyle uçağınız düşmüş gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Özdemir
Eğer yanlış görmediysem stall a girip devrilmiş gibi. Ama bence güzel bir uçuş olmuş. Eğer FPV tabanlı uçmayı düşünürsen iNav tabanlı basit bir kontrolcü + hava hızı sensörü ile daha hassas uçuşlar yapabilirsin ya da tasarladığın uçağın limitlerini sayısal olarak görebilirsin, sensör sistemleri sayesinde.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme: