UGEARS MECHANICAL MODELS "LOCOMOTIVE WITH TENDER"

Katılım
12 Mar 2018
Mesajlar
50
Tepkime puanı
235
Yaş
45
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Hiçbiri
Değerli RC sevdalıları,
Bu başlık altında size çok farklı bir model tanıtmak istiyorum. Modelciliğin RC ve pervane :) ile sınırlı olmadığını, el ile meydana getirilen herhangi 3 boyutlu bir nesnenin de insana keyif verebileceğini düşünüyorum, bu konu dışı bölümü buldum, sevgili moderatörler belki başka bir yerlere taşırlar. :)

Konu başlığından da anlaşılabileceği üzere, tanıtacağım kit ahşaptan lazer ile kesilmiş lastik motorlu bir Lokomotif.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


UGEARS firmasının birçok böyle kiti var. Genel olarak anlatmak gerekir ise, kontra dan lazer ile kesilmiş levhaların montajı yapılıyor, ve lastik yardımıyla hareket ettiriliyor. Ukrayna lı bir firma. Detaylar çok keyifli, malzeme kalitesi güzel, kutulama ve yapım kılavuzu 10 numara. Güzel noktalardan bir tanesi de herhangi bir kesici alet, zımpara ve yapıştırıcıya ihtiyaç duyulmaması. Bakalım göreceğiz iddaları doğru mu. :)

Benim kitimin tanıtım videosunu ekliyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sanırım ben bu kiti alalı 2 yıl kadar oluyor. Atalar Model sahibi, Gültekin KALAY abimiz firmayla irtibata geçmiş, bir kaç modelden numune almıştı, tesadüf eseri onu ziyaretine gittiğimde görmüştüm, ve hemen zulaya atmıştım tabi ki. :)

Bu başlıkta montajını ve sonucu paylaşmayı planlıyorum. Bakalım nasıl ilerleyecek. :)
 
Hadi bismillah kutuya girişiyorum, detaylı bir yapım kılavuzu ve, yakışıklı bir paket var.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


İçerik ise, 8 adet lazer kesim kontra levha, motor için olduğunu düşündüğüm paket lastikleri, henüz bilmediğim yerlerde kullanılacak bir miktar kürdan ve güzel fotoğraflardan oluşan kılavuz.

Bakalım ilk resimde ki görüntüye yaklaşabilecekmiyim işin sonunda. Hadi hayırlısı :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Tanıtım videosu da süpermiş %p Çocukluk yıllarımda gerçek buharlı lokomotifler ile seyahat etme imkanı olan ender bir kişi olarak bu modele ilgim doğal olarak farklı oluyor.

Lastikli bir sistem ile hareket edebiliyor olması ayrıca güzel olmuş. Gelişmeleri merakla takipteyim :thumbup:

Bu arada konuyu "Diğer" başlığı altına taşıyorum
 
Bir iki ekleme yapayım başlığıma;

Öncelikle yapım kılavuzu gerçekten muazzam. ilgilenenler için söyleyeyim bir çok dilde anlatım var ve Türkçe'de bunlardan birisi. İlk sayfalarda işaretleme dilini anlatan resimli açıklamalar mevcut, tüm bu konseptte ki modeller gibi. Bu işaretler, bu parçaya dikkat, buraya mum sür, ayna simetriği, lokomotifin ön tarafı, kesilecek parça vb. ifadeleri resimle anlatıyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Her sayfanın başında o sayfada kullanılacak parçanın hangi tabakada olduğunu gayet güzel anlatan bir şema var. Parçaların üzerinde değil hemen yanında parça numarası yazılı. Ayrıca monatjda lazım olacağını düşündüğüm, UP - DOWN gibi ifadeler ve çeşitli yön bildiren oklar kazınmış. Şemalar hep 3 boyutlu ve çok doğru, tereddüte düşürmeyecek kadar net bir anlatım diline sahip.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Vakit kaybetmeden montaja başlıyoruz. Parçalar ana tabakaya 0.5 mm den daha küçük tırnaklar ile bağlanmış. Ve en güzeli bu tırnaklar sadece kontra plakanın arka yüzünde. PArçanın lif durumuna göre bazen parmakla ittirme yöntemiyle tabakadan ayrıldı, bazen ise lifin kuvvetli olduğu yerdehafifçe maket bıçağıyla kesmek durumunda kaldım. Lifin güçlü olduğu yerlerde kanırtırsam parçaya zarar vereceğimi geçmiş deneyimlerimden biliyorum çünkü.

Mesela şu aşağıda ki parça geçici, sadece montajda ara mesafeyi tutturmak ve 90 dereceyi sağlamak için verilmiş bir şablon, lokomotifte yer almayacak.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Dönen parçaların sürtünen yüzeylerine mum sürülmesi isteniyor. Şirkette ki arkadaşlardan sipariş etmiştim, gitmişler çilek kokulu pembe bi mum bulmuşlar bana. :) Lokomotifimin romantizmine yeni bir boyut getirdiler sağolsunlar. :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Gün sonu geldiğim durum;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
İlker bey , elinize sağlık, kara trenler çocukluğumdan beri hoşuma gitmiştir.Çekler bunların maketlerinde bir numara.Bir dönem Angraf paper modelden BR51 model lokomotif ile ilgilenmişliğim de olmuştu.Fakat o kadar emek ve sabır isteyen bir işti ki , maalesef iş hayatım yapmama engel oldu.
Linki vermişsiniz ,where to buy kısmına tıklıyorum ama boş bir sayfa açılıyor.Nereden aldınız , maliyeti ne oldu , bilgi verebilir misiniz , sanki çok zamanım varmış gibi soruyorum ama belli olmaz , alır kenara koyarım , uzun soluklu bir eğlenmelik olabilir benim için.:saygilar:
 
Harika bir modelmiş, uğraşması inşasıda bir o kadar zevkli gibi. Paylaşım için teşekkürler, elinize sağlık.
 
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için. UGEARS modellerinin türkiye'de tedariği ile ilgili olarak, bildiğim kadarıyla (sadece duydum) Ukrayna'lı firma ülkemizde ki bir oyuncak fuarında stand açmıştı geçtiğimiz sene. Bir temsilci göndermişlerdi, o temsilci N11 de satış açtı, yerel dağıtıcılar aradı ama sonuçta çok bir pazar oluşturamadı kendine.

Ben daha öncede belirttiğim gibi, o temsilcinin Atalar Model' e satması için bıraktığı numunelerden birisini satın almıştım. Atalar modelde sanırım hala birkaç model mevcut.



kurdan dolayı fiyatlar çok pahalı oldu ne yazık ki, ben aldığımda bu kadar el yakıcı değildi.
 
Başganım eline sağık :) harika bir modelmiş, geçen sene Dubaide bir mağazada bunlardan görmüştüm (aynı marka mı bilmiyorum) ilgimi çekmesine rağmen kalitesinden emin olamadığım için almamıştım. Tekrar gidersem bir tane de ben alırım, iştahlandırdın beni :)
 
Doktor dün atölyede 7 kafa her noktasını inceledik beraber. Adamın kontralardan tut lazer kesimine, tasarımda ki mühendislik detaylarına, kılavuzda ki mantığa çok deli ayrıntılar var. bi tramvay modeli var, tam senlik :)
 
Merhabalar ,çok güzel bir çalışma trenleri çocukluğumdan beri çok severim, ellerinize sağlık , :thumbup: