Ultralight

Ultralight

Emre Kaman' Alıntı:
Abi geçmiş olsun. Biri düşer, öbürü uçar, mecbur uçacak, başka şansı yok bence o uçağın :)

Aynen öyle Emre kardeşim, hiç şansı yok! :) O zamana kadar profil resmim böyle kalacak, günün anlam ve önemine cuk oturdu :D
 
Erol abi geçmiş olsun, ama gerçekten o kadar kötü görünmüyor model. Gövde kanat arası, motor civarında biraz hasar olmuş, onun dışında uzaktan iyi görünüyor :)

Red Kit olunca daha iyi uçar, Fred Çakmaktaş zaten iyi bir pilot değil... Kanıt istersen videoda :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ultralight

Kahkahayla güldüm, sağol abicim :lollol: Aynen öyle oldu, 15 metre kadar gidip burun üstü çakıldı. Uçağa isim arıyordum, videoda adı geçen iyi, Flintstone Flyer :laugh:
 
Ultralight

Erol bey geçmiş olsun... :saygilar: Hiç üzülmeyin , zira ilk defa kendi yaptığı modeli , hiç uçuş tecrübesi olmadan ilk uçuşta kıran , ilk modelci değilsiniz...(amma çok ilk oldu demi :D )
Ama bu işin tabiatı böyle , o kırım olacak ki , nerede hata yaptığımızı , o zaman ciddi ciddi düşünüyoruz..Hem , gerçekten bu kırım bile sayılmaz...Uçakçı abilerimiz bilirler , kırım olunca elektronikler sökülür , ve sahada enkaz hüzünlü bir törenle ateşe verilir :D , en azından sizin model sağlam görünüyor... :saygilar:
 
Ultralight

Teşekkür ederim Hakan bey :) yeni bir kanat yapıyorum, daha hafif ve 2dm² daha büyük, gövdeyi de değiştiriyorum. Korkum modeli kırmaktı, videolarda kazal yapanların güldüğünü görünce çok şaşırırdım. Biraz üzüldüm tabi ama sonradan çok güldüm. Uçacak bu, uçacak :)
 
Ultralight

Oncelikle gecmis olsun diyecegim ama Sumer abinin de belirtigi gibi aslinda pek de gecmis olsunluk bir durum yok :)

Neyse moraller yerinde, onemli olan da bu :thumbup: Insallah bir sonraki deneme cok daha basarili olacak.

Fakat ben de bir sonraki deneme de biraz destek alinmasi taraftariyim. Yani en azindan yaninda bir bilen olursa, en azindan modeli onceden test etme imkani olabilir. Bu da senin isini oldukca kolaylastiririr diye dusunuyorum Erol bey ;)
 
Ultralight

Haklısınız Mehmet bey, bilen biri olsa gerçekten faydası olurdu :) Bugün uçuştan önce çok heyecanlıydım, yarın mı uçsam diye kaytarmayı bile düşündüm :laugh: Şimdi ise çok rahatım, eşiği geçtim, günün kazanımı bu oldu :)
 
Ultralight

Erol bey, geçmiş olsun! Bu işin fıtratında vardır kırım. Mesela ben, daha dün gün boyu uçtuktan sonra, depodaki yakıtı boşltmaya üşenip, son bir uçuşta bitireyim dedim. Onarılmaz değil ama, sonuç aynı. Yalnız, sizin taksi videonuzu izlediğimde, kuyruk kısmının biraz fazla esneyip, sallandığı dikkatimi çekmişti. Bir sonrakinde bunu engelleyecek bir şey yapsanız iyi olur. Ayrıca, gövde için kullandığınız duralit yerine 3mm'lik kontrplak kullanın. Hem daha hafif, hem daha dayanıklıdır.

Bir de yeni bir şey denerken, değişkenlerin hepsinin yeni olmamasına dikkat etmek gerek. Sizin durumunuzda, uçak da, pilot da yeni. Onarılmışını/yenisini uçuş deneyimi olan biri denese daha iyi olur.
 
Ultralight

Erol Tatoğlu' Alıntı:
Haklısınız Mehmet bey, bilen biri olsa gerçekten faydası olurdu :) Bugün uçuştan önce çok heyecanlıydım, yarın mı uçsam diye kaytarmayı bile düşündüm :laugh: Şimdi ise çok rahatım, eşiği geçtim, günün kazanımı bu oldu :)
Model kendi yaptiginiz bir model olunca, usta bir kisi tarafindan test edilmesinde buyuk yarar var. Hem modelin hem de sizin ilk ucusunuz olunca is 2 kat zorlasiyor. Mesela modeliniz hazir model olsa ve sorunsuz uctugu kesin olsa, cok daha rahat hareket edebilirsiniz diye dusunuyorum.

facebook da cok sayida aktif Ankarali Ucakci ekibi var. Olmadi onlarla irtibata gecip, modelin ilk ucusunu onlara yaptirin. Sorunsuz uctugunu teyid edince de siz kendiniz ilk ucusu yapin. Bence en mantikli ve kolay olani bu ;)
 
Ultralight

Sağolun Ömer bey. Siz de Mehmet bey de haklısınız,biliyorum.. Uçağın arka tarafındaki karbon çubuğu 8cm daha kısaltmıştım, sarsıntı azalmıştı ama tek sorun o değilmiş tabi:) Facebook da kimler varmış araştırırım, şehrin model uçak kulübü hariç her kulüp , grup veya kişi olur.. Sonuçta o Cessna uçacak :)
 
Ultralight

Erol hocam ellerinize sağlık güzel bir model olmuş iyi yanından bakınca sağlamlık olarak testten gecti gibi [emoji28] ileri versiyonlarında ağırlık vb sorunlarıda çözerek guzel bir kaynak oluşturmuş olursunuz modelci dostlarımıza paylaşımlarınız için teşekkür ederim [emoji574] [emoji106]

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ultralight

Sağolun Hakan bey. 'Hocam' sözünü ağız alışkanlığı kullandığımız şekliyle kabul ediyorum, yoksa kimseye birşeyler öğretebilecek düzeyde değilim, inşallah o da olur:)
Sağlamlığını kanıtlayan model oluşu doğru, hatta sağlam oldu mu acaba diye az daha pimpiriklensem kurşun geçirmez olacakmış :D
 
Ultralight

Geçmiş olsun Erol Bey.

Kırımın büyüklüğü gerçekten çok göreceli birşey. :rolleyes: Etkisini anlamak için kırımlardan sonra modele değilde modelciye bakmak gerekiyor bence. :laugh:

Bazen model paramparça oluyor, dünya kadar masraf çıkıyor falan ama gülüp geçebiliyoruz, sağlık olsun diyoruz. ;) Bazen iki tane çubuk kırılsa sanki dünya başımıza yıkılıyor. :'(

Yani özetle modelcinin kalbinin ne kadar kırıldığı modelin nerelerinin kırıldığından daha önemli bence. :lollol: :lol: :lol:

Sizdeki durumda kırım sonrasının tebessümle nihayetlenmesi bence güzel haber. %p Küçük kırım sınıfında bir olay yaşanmış diyebiliyorum. :hoppa:

Kırımlarınız hep küçük olsun inşallah. Denemeye devam. :RCKolik:
 
Ultralight

Teşekkür ederim Türker bey. :saygilar: Model hesapladığımdan çok daha ağır olmuş, o yüzden tamir etmedim. Gerçekten sağlam yapmışım ama, o çakılmaya 4 parça olması lazımdı :D Model kırılırsa dünyam yıkılır zannediyordum, biraz canım sıkıldı tabi ama 1 dakika sonra gülmeye başladım. Obak kaybolmasaydı iyiydi .. :islik:
Dediğiniz gibi bende çok hafif hasar var, uçağın işime yarayacak bölümlerini aldım ve yarın uçuş var! :laugh:

Başka 'bişey' yapıyorum, bitmek üzere... :evil:

Kazadan iki ders çıkardım; En önemlisi 'Tuğla yapma, uçak yap!'
İkincisi, ' Önce bir dene bakalım, uçmuyorsa insanları meşgul etme!'
İkincisine uymayabilirim :laugh:
Elbet uçacağım :RCKolik:
 
erol bey geçmiş olsun, sağlam yapıcam diye uğraşmayın bence, sonuçda betondan bile yapsanız düşünce dağılır bu uçaklar, o nedenle hafif olsun havada dağılmasın yeter :D , ben hep öyle yaptım dağılmıcak şekilde yaptım yere sert inmemeye çalıştım çünkü sağlam olmayınca sert inince dağılıyor bu seferde.. bir sonraki projenizi merakla bekliyorum.. kırımsız uçuşlar dilerim rüzgarsız havalar dilerim :D