Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Multicopterle ilgilenen özellikle DJI Naza kullanan arkadaşlarım;
Son zamanlarda mutlaka duymuşsunuzdur, Herkesin hakir gözle baktığı, aşşaladığı Naza m lite; Rus bir arkadaş tarafından kırıldı.
Ne mi oldu??
- Naza m lite' ı olan arkadaşlar artık kırmızı bir Naza v2 sahibisiniz...
- Güncelleme sayesinde artık PMU ekleyip osd, datalink waypoint, zenmuse gimbal takabilirsiniz.
- V2nin sahip olduğu kalkış desteği, daha stabil uçuş gibi özellikler.
bkz:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Zaten donanım bakımından kimse diğer naza v1 veya v2de işte bu farklı diyememişti. Malesef DJI ürünlerini turuncuya boyayıp 150 dolar fark koyup satmış yıllarca
Şuan DJI bu arkadaşa savaş açmış durumda.. konuları RCGROUPS tarafından kaldırılıyor!! Evet şirket açıklama yapmadı ve bu şekilde önlem almaya çalışıyor.. tabi RCGROUPS ta DJI in sponsorluğu olduğu için bu normal çünkü diğer forumlara DJI karışamıyor
Nasıl yapılır??
Çok basit!!!!
Naza m lite'ımızı PC ye bağlıyoruz, Yukarıdaki programı indirip önce programı açıyoruz. Ardından Naza m lite'ın programını açıp upgrade sayfasından check for updates e tıklıyoruz. Gelen güncellemeyi indirip kurduktan sonra Nazayı PC'den çıkarıp geri bağlıyoruz ve artık Naza v2 programını kullanmaya başlıoyoruz.. Hayırlı olsun..
İşlemi yaparken sorun yaşarsanız eğer tüm antivirüs ve firewall vb programlarını kapatmanız gerekir. Hala sorun yaşıyorsanız 80 portunu açıp yapmanız gerekli...
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bunun sakıncası varmı diye soran arkadaşlar olacaktır elbet. Hayır şimdilik yok. Kullanıpta şikayet eden veya sıkıntı yaşayan kimseyi göremedim.. hatta geri downgrade bile edilebiliyor.
F1-F2 Portlarını herhangi bir servo kablosula birleştirip, Naza m lite programını açıp upgrade kısmından tekrar version 1.00 ı yüklüyoruz ve tekar eski haline getirmiş oluyoruz...
Şuan elimde Naza sistem olmadığı için ben deneyemedim ama olan arkadaşlar için tavsiye ederim..
NOT: Bu program resmi değildir! ve programın sorumluluğundan sadece kullanıcı sorumludur!!
Konunun orijinal sayfasını incelemek isteyen arkadaşlar için link veriyorum. Helal olsun diyip bağış yapabilirsiniz