Emre Kaman
Moderator
byedz' Alıntı:kafamda deli sorular![]()
16sz ile 18sz arasındakı ( gorunurdekı rengı dısındakı ) tek fark kanal sayısımıdır ?
hıtec den sonra spektruma gecınce , spektrumun menusu bıldıgın stajyer ogrencıye yaptırılmıs gıbı basıt ve sade, ekranındakı cozunurlukle alakalı sıkıntılar cekmıstım. Zamanla alışıyor tabı ınsan spektrumun bu halıne , spektrumun sattalıte olayı , uygun fıyatlı alıcı ( sattalıte ) en buyuk + 'sı heralde bu yuzden de cok pilot tarafından tercıh edılıyor.
Futabada 18 veya 16sz kalıtesı tartışılmaz tabi , ama extra alıcı tak alıcı ıle fbl arası baglantı falan gözüm pek yemıyor , Sbus olayınada cok hakım olmadıgımdan bır turlu gozum yemedı desem yerıdır futaba kumandayısadece uçak kullanıcak olsam heralde futabadan başka kumanda kullanmazdım.
Futaba , FBL unıteler ıle Sattalıte gıbı bır anten veya baska bısey pratık bırsey cıkartırsa , gözüm kapalı atlarım heralde![]()
18 & 16 da belkı bıraz cesarete ıhtıyacım var bılemedım ben onu :islik: :islik:
Satellite dediğin de bir alıcı Ediz. Futaba'da fbl ünite ile alıcı arasında sadece bir tek kablo olur, sbus o işe yarar. Eski düzen alıcı işi tarih olalı çok oldu. Sbus nedir dersen, şurda bi anlatmıştım:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Alıcısı pahalı olayı da eskilerde kaldı artık. Çift sat parasına orijinal alıcı satılıyor, hem de kim ne derse desin, spektrumdan daha güvenli iletişim sağlıyor