Uzun şaftlı vs kısa şaftlı motorlar

ServoServet

Havada Özgürce :)
Herkese kolay gelsin. Forumda bayağı aradım ama net bi bilgi bulamadım. Önceden sorulduysa özür dilerim. Multicopter vesaire için bazı markalar hem uzun şaftlı hem de kısa şaftlı iki cins motor üretimi yapıyor. Kısa şaft titreşim için daha iyi diye duymuştum ama iki tip üretim yaptıklarından uzunun da kısaya göre bi artısı varmı acaba. Saygılar...

Servet bey bir örnek verebilirseniz cevaplaması daha kolay olur gibi ,kısa shaft uzun shaft ,adaptörle alakalı veya motorun maaliyeti ile alakalı belki veya pervane ile alakalı fakat titreşim ile başdan alakalandırlmaz

Şöyle açıklayayım. Aşağıdaki ve benzer bi kaç firma aynı ürünün bi uzun bi kısa şaft versiyonunu çıkarıyorlar. Dikkat edilmesi gereken gözle görülür bi fark varmı. Motorlarımı değiştirmeyi düşünüyorum da. Merak ettim.

kısa shaft değil shaftsız denebilir ,üstündeki üç küçükdeliğe bakarsanız. bu motorlar adaptör için üretilmiş,üstüne üç vida vasıtası ile monte ediliyor

Peki Ümit abi aralarında herhangi bi konuda performans farkı olurmu sence.Benim söylediğim gibi short shaft daha az titriyo diye kulağıma geldi.

ucuz ve shaftları gereğinden uzun motorlarda bir dremel vasıtası ile shaftları kısaltmakda fayda var beş dolarlık balansları gitmiş motorlarda yapmışdım bayağı düzelme olmuşdu,tabii shaftları uzun veya kısa otuz,kırk dolarlık motorlarda shaftların pek önemi olmaz sanırım hem performans hemde balans açısından,kırk dolar verip balanssız motor alırsan bu bayağı talihsizlik olur.

Ümit abi sen ne kullanıyosun. Önereceğin bi marka varmı. Daha önce çok ucuz nasıl olsa sonra değiştiririm diye şunları aldım. Tek motor fiyatına 4 motor :evil:

Şimdi quadı biraz atikleştirmek istiyorum. 880 -800 kv gibi bişey bakıyorum.Tanesi 20 doları geçmesin (S500 frame)

Servet linkini vermiş olduğun motorlar aslında fena değiller (400) frame'e kadar büyük ihtimal balans sorunlarıda vardır ,titreşim yani kovan ve shaftdaki sorunları ana frame'e minimal yansıması konusunda yapılabilinecek bir kaç işlem var ,bir tanesi motoru monte ettiğin yere çift taraflı sünger bant yapıştırmak,şaft sorunu içinde pervaneyi ,pervane adaptörüne o ringsiz bağlamak tabii bunlar deney ve el becerisi işi,

400lük framede kullandığım tavsiye edebileceğim

bunlar 500lük framede artı sadece gopro veya eşdeğer kamera kullanacaksan çok yeterli gelir