V922 Kalkış Problemi

Katılım
27 Ağu 2014
Mesajlar
135
Tepkime puanı
0
Yaş
42
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Arkadaşlar merhaba nihayet bende artık aranıza helisi olan biri olarak katılmış bulunmaktayım ve beraberimde sorular getiriyorum sürekli :) Videodaki arkadaşın yaşadığı sıkıntıyı yaşıyorum fakat bu arkadaş sağ elini kullanıp dengede tutmaya bile çalışmıyor ben çalışıyorum hatta L ayarda helikopteri full throat yaptığım bile oldu dengeyi sağlasam bile cihazı havaya bir türlü kaldıramadım. Aldığım yerde gözümün önünde uçuş denemesi yapıldı cihazda bir problem yoktu. Acaba kırım korkusundan mı yapamıyorum diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Tavsiyeleriniz var mıdır? V922 ile ilgili tüm makaleleri okudum ama net bir ayar göremedim. Simulasyonlarda aletler direk kalkabildiği için hiç sorun yaşamıyorum cihazları uçurabiliyorum ama gerçekte neden yapamıyorum? Hepiniz çok yardımsever insanlarsınız özellikle özelden bana 10 larca kez cevap veren Rasim Öztürk arkadaşıma da buradan teşekkür ediyorum. Cevap veren vermeyen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.


+ Cihaz açıkken hiç bir komut verilmediğinde çıkan cızbız sesleri normal midir?
 
Problem için yardım

Hayırlı olsun. Pili taktıktan hemen sonra helinin düz bir zeminde birkaç saniye beklemesi gerekiyor. Ondan olabilir
 
V922 Kalkış Problemi

Hakan Bey yeni modeliniz öncelikle hayırlı olsun %p Şimdi sorundan önce 1-2 durumu sizinle paylaşayım :

1- Eğer açtığınız konuya hızlı cevap almak istiyorsanız konu başlığı probleminizi açıklayan şekilde yazın, genel anlamda "lütfen yardım" gibi bir tarzda değil. Örneğin ben konu başlığını sizin adınıza değiştirdim.
2- Mümkünse kendi sorunuzu kendi çektiğiniz video ile açıklamaya çalışın.
3- Youtube videoların tüm cihazlardan düzgün görünebilmesi için video linkini şu şekilde verin. Ben sizin linki düzeltim mesela:


4- V922 ile ilgili tüm problem ve çözümleri derli toplu paylaşalım diye aşağıdaki konuyu açtık. Bundan sonra lütfen V922 ile ilgili yaşadığınız problemleri eğer çözümleri forumda yok ise, aşağıdaki konuya mesaj olarak ilave edin


5- Gelelim sorularınıza:
- Servolardan sürekli ses gelmesi normal
- Sizin problemi tam algılayamadım doğrusu. Servolar kumanda ile haberleştikten sonra kesit kesit hareket etmiyor ise ve ilk enerji düz bir zeminde verdi iseniz, model test edilip uçurulduğuna göre bence normal. Korkmadan kalmayı deneyin. Ama bundan önce V922 ile ilgili aşağıdaki konudaki paylaşımların tümünü okuduğunuzdan emin olun ;)

 
V922 Kalkış Problemi

Hakan Bey , Mehmet bey gereken tüm linkleri vermiş.
Helikoptere enerji verdikten sonra , hiç dokunmadan ve kımıldatmadan , düzgün bir zeminde 3-4 saniye bind olmasını bekliyoruz.
Swashplate rulmanı bazen yatağından çıkabiliyor ya da çıktı çıkacak gibi kalmış olabilir.Eğer rulmanı yatağında tam oturmamışsa , onu düzeltiyoruz.Main gear gevşemiş olabilir, onu da kontrol ediyoruz.Ama buna rağmen kalkmıyorsa , kumandadan holdu aktif hale getirip , idle-up'ı açıyoruz ve gazı tam yüzde elli olacak şekilde ortaya getiriyoruz , bunu yaptıktan sonra palleri yan yana getirip açının tam 0 derece olduğunu görmemiz lazım.Değilse düzeltiyoruz.
Tüm bunlara rağmen uçmuyor ise , akla gelen başka arıza , pil bitmiştir , ya motor da bir problem var , ya da kart........Sanırım yapabileceği başka bir arıza da kalmadı :laugh: :saygilar:
 
V922 Kalkış Problemi

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bir soru daha sormak istiyorum Phoenix RC Real Flight ve AeroFly programında V922 nin agresifliğine en yakın model hangisidir?
 
V922 Kalkış Problemi

Hakan YEŞİLLİ' Alıntı:
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bir soru daha sormak istiyorum Phoenix RC Real Flight ve AeroFly programında V922 nin agresifliğine en yakın model hangisidir?
Bildiğim kadarı ile micro modeller henüz hiç bir simde yok. Kaldi ki ilk çalışmalar sırasında modelimize en uygundan daha ziya de bizim öğrenmemizi kolaylaştıracak modeli seçmek daha mantıklı ;) Daha fazla detay için :