Vakum Kutusu ile SCALE Model Cam Yapımı

Hakan Ülgenalp

RcFanatik
Katılım
31 Eki 2012
Mesajlar
6,007
Tepkime puanı
8,634
Yaş
49
Konum
Burdur
İlgi Alanı
Heli
Tüm bu işlemler devam ederken , camların da yapılması gerekiyordu , hatırlayacağınız üzere kapıların kalıplarını hazırlarken çıkardığım erkek kalıplar ve kalıptan çıkan epoksi ve elyaf ile imal ettiğim kapıların kesilip çıkarılan cam boşluklarını atmadım.Benim için mükemmel bir cam basma kalıbı görevi gördüler..Bu işi yaparken evde kimse yoktu ve malesef kamera ile çok kısa videolar çekebildim..Hele cam kalıbını fırından çıkarırken hem bir yandan soğumasın diye hızlı davranıp hem bir yandan işi yapmaya çalışmak hem de video çekmek biraz zorlayıcıydı doğrusu...
Vakum kutusu olarak bildiğimiz sıradan bir ayakkabı kutusu kullandım. Üzerine 3mm çapta yaklaşık 250 delik açılmış minik bir duralit parçası yapıştırıp , en ucuzundan bir elektrik süpürgesi , A4 boyutunda çerçeve yapmak için 5x2 cm yaklaşık 1 metre uzunluğunda tahta çıta , ve çerçeveye çakmak için yine A4 boyutunda polikarbon levha...Buna asetat da deniyor.Pet-G levha da deniyor..Burada bulmak mümkün değil ama ben camcı bir arkadaşımdan 2 tane yaklaşık 0,40 mm kalınlığında A4 büyüklüğünde levha buldum.Malesef onlar da ön camlara ancak yetti..Gerisi için bir çare düşüneceğim ..gelelim foto ve videolara...
Yani demem o ki , bunca lafın sonunda vermek istediğim mesaj şudur, yapmak isteyen için aslında çok zor bir iş değil , herkes evindeki malzemeler ile basit bir şekilde bu uygulamayı yapabilir...:saygilar:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu konu aşagıdaki mesaj taşınarak YÖNETIM tarafından açılmıştır.
 
Ellerine sağlık Hakan, on numara beş yıldız bir iş çıkartmışsın .Uzun zamandan beridir benimde takip ettiğim konulardan biriydi vakumlu formlama . Kalıbından, çerçevesine kadar çok başarılı çalışma olmuş.:thumbup::thumbup:
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.
Online olarak 700mikron ve 1000mikron A3 ebatlarında aşabilirsiniz.
Teşekkür ederim Cengizhan bey, ürün linki işimi görecek , 700 mikron yeterli dayanıklılığı gösterecektir.Hafifliği de hesap edersek , güzel olacak gibi:saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: cengizhanyurdalan
Hakan Bey elinize sağlık, ayakkabı kutularının ne kadar faydalı ve çok fonksiyonlu olduğunu bir kez daha görmüş olduk :)

Malum scale model yapan birisinin bu sisteme sahip olması lazım. Istanbulda kontraplaktan yaptığımız bir kutuyla yapıyorduk, burda da ihtiyacım olacak diye yapmaya niyetliydim ama kutuyu kesip biçip yapmaya üşeniyordum... ayakkabı kutusu hiç aklıma gelmemişti :thumbup: hemen çalıcam musadenizle :coolxf:

Hakan başıma iş açacaksın...

Abim sen bunu PVC borularla yaparsın iki dakikada :evil:
 
Hakan abi eline sağlık baştan sona harika çalışma olmuş. Hatta modelcilik sınırlarının ötesinde diyebilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp