[Video]: İniş takımlarını açmayı unutan Türk pilot

Cahit Kaş

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Heli
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Nasıl olur böyle bir şey kafam basmadı hadi pilot unuttu diyelim bu havaalanında kule ne iş yapar uyarılması lazımdı.

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Nasıl olur böyle bir şey kafam basmadı hadi pilot unuttu diyelim bu havaalanında kule ne iş yapar uyarılması lazımdı.

valla ben de hayret ettim.
Hadi kule işini yapmadı orada Edward Norton var. O neden uyarmamış.

Türk pilot , böyle hata....... :( Ya çok büyük bir derdi vardı garibimin , ya da şu parayla pilot sertifikası alanlardan biri derim.Dersini çalışmadan uçuş yapmış.
Türk , ya da değil , sonuçta insan hata yapar da .....hava kuvvetlerinden mezun bir pilotun böyle hata yapmasına rüyamda bile inanmak istemem.
Yok , yok bence bu pilot arkadaşımızın çok büyük bir derdi vardı ve onu düşünürken böyle oldu.Başka mantıklı bir tek sebep bulamıyorum. :(p :(p

Bir kere daha izledim , pilot hatası diyorlar yahu, hemde national belgeselinde dünyaya reklam olmuşuz iyi mi.
Ah be kardeşim oldu mu yahu.Biz yılllarca onların pilotlarına ders veren pilotlar yetiştirmiş bir milletiz.Çok üzüldüm, elbet pilotun bir motivasyon sorunu yada dikkatini dağıtan bir rahatsızlığı vardı diye düşünmek istiyorum. :(

Bence deniz uçağı olması sebebiyle iniş takımını suya inerken açmıyor olmasının getirdiği alışkanlığın kurbanı oldu. :( Neyseki daha kötü birşey olmadı. :rolleyes:

Gerçekten büyük talihsizlik :-\ Hatasız insan olmaz ama bari kamera olmasaymış :embarras: Büyük şanssızlık :(

Türker Akgün' Alıntı:
Bence deniz uçağı olması sebebiyle iniş takımını suya inerken açmıyor olmasının getirdiği alışkanlığın kurbanı oldu. :( Neyseki daha kötü birşey olmadı. :rolleyes:

belki yanlış biliyorumdur ama bunlar bizim burdaki yangın söndürme uçaklarına benziyor, denizden su alıp yangın alanına dökenlerden, yani aslında deniz uçağı degilde sadece denizden su alırken su üstünde kayarak gitmesini sağlamak için öyle bi yapısı var bildiğim kadarı ile motor kapatılınca batıyo bunlar suya :p.. ama dediğim gibi kulaktan dolma bilgiler bunlar kesin diyemem. tabi birde deniz uçağı bile olsa iniş takımına açmamayı alışkanlık haline getiriyosa türk yada yabancı farketmez o pilotun uçağına binilmez derim ben

Az önce baştan sona sesli izleme imkanım oldu. Bu görüntüler eğitimde çekilmiş. Muhtemelen yeni alınan deniz uçaklarının kullanımı ile ilgili bir eğitim. Hasar kontrolleri sırasında ne yazık ki iniş takımlarında problem tespit edilmemiş :embarras: Yani tamamen pilotaj hasarı :-\

En çok üzüldüğüm noktada eğitim veren ve sonrası kontrolleri yapan yabancıların hal ve tavırları :-\

Hala anlayabilmiş değikim nerdeyse 1 manga adam izliyor el kol hareketi yapıyor gülüyorlar hatta bir tanesinin kolunda Türk forsu var kimse adamı uyarmıyor bir şey yapmıyor gülerek seyrediyor şerefsizler bence kasıt bile var.

Evet benim de anladığım bu bir eğitim uçuşu. Ama bir pilot eğitim uçuşu bile olsa iniş öncesi iniş takımlarını kontrol etmeyi alışkanlık haline getirmeli. Bu alışkanlığı gerçek uçuştan önce simülatörde bile edinmeli.

Tabi etrafındakilerin tavırları can sıkıcı. Şükür ki ciddi bir kaza olmamış.

Saygideger arkadaslarim,

Videoyu iki kere izleyip analiz etmeye calistim. Oyleki pilotaj hatasi oldugu kesin gibi. Anlatilana gore ucak touch and go egitimi yapiyor. Bir onceki inis kalkisini basari ile yaptigina gore bu inisinde pilotaj hatasindan dolayi inis takimlari acilmamis. Celalettin abinin sorusuna yonelik olarak, abi kule ucaklarin inis takimlarini kontrol etmiyor. Bu usul sadece askeri jet ucaklarinin inis kalkis yaptigi meydanlarda var. Yerdeki insanlara gelince kimse pilotun niyetini bilemedigi(belki alcak ucup pas gececek vb.) gibi pistin diger ucunda beklemekteler, el kol hareketleriyle inis takimlarinin acik veya kapali oldugunu ikaz edemezler.

Turk pilotlarin boyle basit bir hatayi nasil yaptigina uzulen saygideger arkadaslarim. Pilotaj hatasinin turku yabancisi olmuyor maalesef. Ucak kazasi raporu adli seride hatirlarsiniz belki, koca yolcu ucaginin yanmayan bir tane kucucuk inis takim lambasi yuzunden duserek onlarca insanin olumune neden oldugunu ki kaptan pilot cok tecrubeliydi. Bu acidan bakilirsa icerde ucan ekibin o anda ne isle mesgul oldugu neye konsantre oldugunu ekipten baskasi bilemez. Cok basit bir nedenlle unutulmus olabilir. Uzucu tabikide.

Yalniz beni en cok sinirlendiren national geo anlaticisi oldu. Turk pilotunun hatasi oldugunu soyleyen arkadas, turkish trainee pilot diyorsa eger, o egitimdeki pilotun yaninda mutlaka bir ogretmen pilot vardir. Eger oyle ise hata ve sorumluluk egitilenin degil egitenindir.

Tahminimce turk hava kurumunun yangin sondurme ucagini teslim almasi esnasinda olmus olabilir. Cunku egitimde turk pilot var ve bakim ekibide yabancilar. Bizimkiler ucagi teslim almadan once egitim aliyor olabilir. Bu esnada meydana gelmis olabilir.

Cok uzun oldu yaa :laugh:

Ucuz atlatmış :( Türker abime katılıyorum deniz uçağına alışık olunca...

Askeri bir pilot olarak tecrübelerini bizimle paylaştığın için teşekkürler Haşim Bey %p

Olabilir, insan hata yapar elbet , ben Mehmet kardeşime katılıyorum, adamların hal ve tavırları beni kahretti.Kendi pilotlarından biri olsa o uçağı kanada yatırır, o pisti patlamış bir petrol rafinerisine çevirirdi, yine de yere değmiş , sürünmüş olmasına rağmen çok dengeli bir şekilde kalkıp pas geçmeyi başardı.
Napıyım yaa, bu hatayı bir Türk pilotunun yapmasından öyle keyif almışlar ki, hareketleri , aşağılayıcı tavır ve konuşmaları , milliyetçi damarımı patlatıverdi.