Merhaba Arkadaşlar ,
Geçenlerde heliyi uçurmak istedğimde yerde sürekli zıplama haline geçiyordu Elimle ana pal tutucuyu sağa sola yaptığımda fazlaca bir boşluk vardı..
Heliyi söktüğümde anashaftın ortadan çatladığını gördüm.
Ve bir anashaft için 15-20 gün kadar beklemek hoş olmayan bir durum olsa gerek. Elimdeki bir modelin tail boom bracer'ın ölçü ve malzeme olarak tutuğunu görünce kesip anashaft yapmaya karar verdim.
Kırılan orjinal shaftımız ölçü almak için idareten yapışıtırdım.
Aynı ölçülerde kestim ,
Ana dişlinin yerini aynı şekilde belirlemeye çalıştım ,
Ana dişli gayet güzel oturuyor ,
Aynı şekilde rulmanların içinden sorunsuz geçiyor ve herhangi boşluk yok ,
Üst kafanın montajını yaparken diğer shaftmızın vida deliğini baz alarak vidalama yapıyoruz ,
Ve montajın tamaman bitmiş hali ,
Sıra test uçuşunda derken kuyruk motorunun kablosunun dibinden koptuğunu gördüm.
Denemeden olmazdı idareten 911 ' in kuyruk motorunu biraz bant sararak yerine taktım ve kablolarını lehimledim.
Sonuç : Ev içinde 4-5 uçuş yaptım herhangi bir soruna rastlamadım.
Ayrıca 911'in orjinalinden küçük olan kuyruk motoru agresif hoverlarda kuyruğu sabit tutmayı başardı. 3D uçuşlarda ne derece başarılı olur şimdilik bilemiyorum.
Geçenlerde heliyi uçurmak istedğimde yerde sürekli zıplama haline geçiyordu Elimle ana pal tutucuyu sağa sola yaptığımda fazlaca bir boşluk vardı..
Heliyi söktüğümde anashaftın ortadan çatladığını gördüm.
Ve bir anashaft için 15-20 gün kadar beklemek hoş olmayan bir durum olsa gerek. Elimdeki bir modelin tail boom bracer'ın ölçü ve malzeme olarak tutuğunu görünce kesip anashaft yapmaya karar verdim.
Kırılan orjinal shaftımız ölçü almak için idareten yapışıtırdım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aynı ölçülerde kestim ,
Ana dişlinin yerini aynı şekilde belirlemeye çalıştım ,
Ana dişli gayet güzel oturuyor ,
Aynı şekilde rulmanların içinden sorunsuz geçiyor ve herhangi boşluk yok ,
Üst kafanın montajını yaparken diğer shaftmızın vida deliğini baz alarak vidalama yapıyoruz ,
Ve montajın tamaman bitmiş hali ,
Sıra test uçuşunda derken kuyruk motorunun kablosunun dibinden koptuğunu gördüm.
Denemeden olmazdı idareten 911 ' in kuyruk motorunu biraz bant sararak yerine taktım ve kablolarını lehimledim.
Sonuç : Ev içinde 4-5 uçuş yaptım herhangi bir soruna rastlamadım.
Ayrıca 911'in orjinalinden küçük olan kuyruk motoru agresif hoverlarda kuyruğu sabit tutmayı başardı. 3D uçuşlarda ne derece başarılı olur şimdilik bilemiyorum.