WLToys , HiSky ve Turnigy Micro Helileri Aynı mı ? Ne Farklı var?

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,451
Tepkime puanı
43,426
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Son zamanlarda micro heli sektörüne bakarsak E-Flite firmasından sonra ortaya yeni çıkan 2 tane çinli firma hemen göze çarpıyor; WLToys ve HiSky.

Peki bu firmalar aynı ürünleri farklı zamanlarda ve farklı fiyatlar ile piyasaye sürüyorlar. Bu durumda şu temel soru aklımıza geliyor ; "WLToys ile HiSky firmalarının ürünleri olan Micro Heliler Farklı mı ? "

[attachimg=1]

Özellikle ilk piyasa çıkan 6 kanal micro helilerden WLToys'un V922 ($95) ile muadil olan HiSky'ın FBL100 ($141) arasındaki fiyat farkı nedeni ile nette yukardaki soru ile ilgili epey bir rivayet var :laugh:

İşte RCKOLIK farkı ile bu soruya bugün net bir şekilde cevap vereceğiz. Net diyoruz zira HiSky firmasının satış müdürü Bella Chan Hanım (Profil Bilgisi için , forumumuza süre önce üye oldu ve kendisi ile yakın bir şekilde temas halindeyiz.

1- Aslında gerek WLToys gerekse Turnigy firmalarının micro heli üretici HiSky firması. Dolayısıyla liste halinde verilen tüm micro heliler birebir aynı ve HiSky firması tarafından üretiliyor.

Esas heli üretici HiSky oluncada doğal olarak ilk ürünleri çıkaran ve piyasaya süren yine kendisi oluyor :laugh:

Aradaki tek fark kumanda ve şarj cihazları. Her firma Hisky tarafından geliştirilen HT-8 haberleşme protokol lisans ve modulünü alarak kendi kumandasını üretiyor.

WLToys HiSky Turnigy
6 Kanal Micro : V922 FBL100 FBL100
6 Kanal Micro : V933 FBL80 --
4 Kanal Micro : V944 FBL90 --
4 Kanal Micro : V955 FBL70 --
4 Kanal Micro : V911 -- --

2- Peki neden HiSky ürünleri daha pahalı ?
Bu soruya Bella ile yaptığım görüşmeler sonrası kendi yorumum ile cevap vereyim.

HiSky Blade ilk kopyalayıp ürünü FBL100 olarak piyasaya çıkarırken, rakibi olan Blade göre fiyat belirlemiş. Daha sonra aynı zamanda kendisi de üretici olan WLToys, micro heli piyasına V911 sonraki başarısı ile devam etme kararı alınca, HiSky göre daha tok gözlü davranıp :laugh:, daha düşük fiyat ile V922'yi piyasa sürmüş. Bu durumda HiSky ürünleri daha pahalı pozisyona düşmüş ama onlarda geri adım atmamak adına ilk çıkış fiyatlarını aynen sürdürmüşler.

Fakat HiSky yeni çıkan 6 ve 4 Kanal microlarda ilk yaptığı hatayı tekrarlamıyor. Bu nedenle V922- FBL100 arasındaki aşırı fiyat farkı artık yeni çıkan diğer modeller için geçerli değil.

3- Peki hangi firmayı tercih edelim ?
Yeni çıkan modeller için benim şahsi tercihim HiSky. Buna tek sebep LCD ekranlı X-6S model kumandası.

Pek yakında ürün incelemesi yapmayı planladığımız bu kumanda ile tüm HiSky tarafından üretilen micro helileri ve quadrocopter kullanmak mümkün. WLToys göre çok daha yetenekli bir kumanda ve bizim alışa geldiğimiz diğer standard kumandalarda olduğu gibi hemen hemen tüm parametreleri değiştirmek mümkün.

4- Firmalar Arası Kumanda Farkı ?

[attachimg=2]

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 

Ekli dosyalar

  • FBL100_V922_Turnigy.jpg
    FBL100_V922_Turnigy.jpg
    12.8 KB · Görülme: 142
  • Kumandalar.jpg
    Kumandalar.jpg
    21.4 KB · Görülme: 142
WLToys , HiSky ve Turnigy Micro Helileri Aynı mı ? Ne Farklı var?

Mehmet abi hep kafaları karıştıran bir soruya net bir cevap alabildik sonunda. :laugh: Eline sağlık. :bravo:
 
WLToys , HiSky ve Turnigy Micro Helileri Aynı mı ? Ne Farklı var?

Mehmet, mikro heliler konusunda bayağı bir otorite olmak yolunda hızla ilerliyorsunuz. :saygilar: Elimde bir mikro heli olmamasına rağmen aradaki farkı anlamak adına merakla okudum. Eline sağlık. :bravo:
 
WLToys , HiSky ve Turnigy Micro Helileri Aynı mı ? Ne Farklı var?

Omer Erkan' Alıntı:
Mehmet, mikro heliler konusunda bayağı bir otorite olmak yolunda hızla ilerliyorsunuz. :saygilar: Elimde bir mikro heli olmamasına rağmen aradaki farkı anlamak adına merakla okudum. Eline sağlık. :bravo:
Abi malum heli işi masraflı bir iş. Özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelere bağlı olarak micro heli sektörü ciddi bir atağa geçti.

Heliciler kırım masraflarından ve stressden yorulunca bazı yeni arayışlara girmek zorunda kalıyorlar, kimileri uçağa kayarken :laugh: kimileri de (ki bu grup şu an için oldukça azınlıkta özellikle Türkiye'de) Türker ve benim gibi micro kısmına kayıyor :D

Şahsen ben V922 o kadar memnunum ki %p Mesela simulasyonda çalışıpta Trex 450 ve 500 henüz yapmaya cesaret edemediğim her hareketi bu ufaklıkta deneyebiliyorum. Tüm hareketleri olmasa da şu an için çoğu hareketi başarılı ile yapabiliyorlar ki yakın bir zamanda BRUSHLESS versiyonları ile yapamadıklarını da yapacak hale gelecekler.

Özetle Tuğra abinin tüm heliciler için şöyle bir meşhur lafı vardı: "Bir gün herkes FBL olacak" diye. Ben de bundan esinlenerek diyorum ki "Tüm heliciler birgün mutlaka MICRO heli alacaklar" ;)