www.bilimselyuzme.com

Xps Malzemeden Filte Test 3D XL

Bedreddin Vardar

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhaba, uzun zamandır bir 3d uçak yapma isteğim vardı ft 3d modelini %45 oranında büyüterek pembe xps malzemeden modeli yaptım ve bu gün ilk uçuşu yaptım.

Uzunluk: 115 cm
Kanat açıklığı: 125 cm
Kök akor: 35cm Uç akor 25cm
Kanat Yüklemesi: 40gr dm2
Boş ağırlık: 980gr uçuş ağırlığı 1560gr

Uçuş ağırlık hedefim 1400 gr civarıydı ancak inşaatı yaparken bayağı sağlamlaştırma yaptım gövdeyi 2 kat 1cm xps den yaptım burun kısmına ahşap çubuklar yapıştırdım sanırım abarttım biraz, bu boyutlarda yaptığım uçaklarım 1350 gr civarı oluyordu genelde.

Bu sabah ilk uçuşu yaptım.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ellerinize sağlık güzel bir model ve güzel bir uçuşunuz olmuş.Model belirttiğiniz ölçüler için gerçekten baya bir ağır olmuş.Normalde pilsiz 750 ,800 gram pille 900,950 gram arasında olması lazım.Bu modeli parti süslemesi yapan yerlerde bulunan xps köpekten yapsanız söylediğim civarlarda çıkar ağırlık.Yoğunluğu çok fazla resmen kavak ağacı gibi bir malzeme.Bendeki modellerin gövdeleri bu malzeme kanatlar 5mm fotoblok Üzeri renkli bantla kablanınca çok sağlam oluyor.Kolay gelsin kırımsız uçuşlar

• Beğen
Tepkiler: Bedreddin Vardar
Ellerinize sağlık güzel bir model ve güzel bir uçuşunuz olmuş.Model belirttiğiniz ölçüler için gerçekten baya bir ağır olmuş.Normalde pilsiz 750 ,800 gram pille 900,950 gram arasında olması lazım.Bu modeli parti süslemesi yapan yerlerde bulunan xps köpekten yapsanız söylediğim civarlarda çıkar ağırlık.Yoğunluğu çok fazla resmen kavak ağacı gibi bir malzeme.Bendeki modellerin gövdeleri bu malzeme kanatlar 5mm fotoblok Üzeri renkli bantla kablanınca çok sağlam oluyor.Kolay gelsin kırımsız uçuşlar
Erdoğan ağabey teşekkür ederim, bu parti malzemesi dediğinizi tam anlayamadım aklıma eva diye satılan bi malzeme var o geldi bu olabilirmi gerçi buda çok esnek bir malzemeye benziyor. Birde benim esc ve motor 290 gr esc 60A ve 2820 motor pilde 4s 21700 oda 280gr. Gövde ve kanat 980 gr oldu genelde bu ebatlarda yaptığım uçaklarda gövde kanat 800 küsür gr larda oluyordu bir keresinde 1cm xps den yaptığım uçağı akrobasiyle sıkıştırırken kfaa kısmı gövdeden koptu bu sebeple bunu biraz sağlam yapayım dedim gövde kaya gibi oldu ancak bi 130 gr felan fazladan binmiş oldu.

Son düzenleme:
Bu dediğim malzeme büyük levha kendisi istediğin ölçüde sıcak telle kesip veriyor.Kaç cm kalınlıkta istersen öyle kesiyor.En sabit 80cm boy 2 metre