Yeni modelim ALZRC Devil 420

@Ali Haydar GÖK mutlaka bu konuyu banggood a yaz . Genelde böyle durumlarda 3 alternatif sunarlar . Genelde de belli bir oranda para iadesi ile sonuçlanır pazarlık .
Bunun yerine keşke jumper T16 pro alsaydın . Frsky ile anlaşıp open tx e geçebilmişler ve t8sg plustan sonra yeniden multiprotokol transmitter yapmışlar . Bir süredir takip ediyorum oldukça başarılı olduğu konusunda hem fikir olan kullanıcı sayısı ciddi miktarda .
Hayırlı uğurlu olsun , güle güle kullan .
Bangood ile bi konuşma başlatayım ben o zaman. Teşekkür ederim. Dediğiniz kumandayı ilk defa duydum. Ama artık iş işten geçti. Bu kumanda gittiği yere kadar bende kalır muhtemelen. Zaten özellikleri gayet yeterli benim için. Teşekkür ederim tekrardan :)
 
Hayırlı olsun Ali ülkemiz şartlarında heli uçuran birisi için bence en mantıklı seçim olmuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Şöyle güzel bir fotoğraf ile başlayalım:D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Dün ve bugün az uyuyup bol bol çalışmalar yaptım :D Pilleri 4-5 kere 0.5C ile doldurup boşalttım. Kumandanın 2 switchinin yerini değiştirdim. Çünkü sağ tarafta 2 tane switch var. Bir tanesi büyük ve yaylı diğeri ise 2 kademeli ve küçük. 2 kademeli ve küçük olanı hold olarak yapmışlar. Bende yaylı büyük switchi sol tarafa aldım. Soldaki büyük tek kademeli switchide sağ tarafa aldım hold için. Alıştığım şekilde hold sağda ve büyük switchle oldu. Solda ise yaylı switch oldu trainer için rahatça kullanabilirim. Sonrasında modelin üzerindeki kabloları ayarladım. Modelin her tarafını cırtla doldurdum :lol: Vericinin yeri konusunda hala kararsızım ama servo kablosu kısa olduğu için çok fazla seçeneğim yoktu.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


En son Kbarımızıda ayarladıktan sonra model uçuşa hazır hale geldi. Tek eksiği kayış gerdirme parçaları. Bu parçayı, iniş takımını falan bangooddan satın almıştım fakat aksi gibi tam da bu parça stokta kalmamış. Bende bunu satın aldıktan 4 gün sonra falan farkettim :rolleyes: Hemen siparişi iptal ettirdim. Sağolsunlar yardımcı oldular ve ödemeyi geri aldım. Sonrasında AliExpressden yine aynı parçaları sipariş verdim. TNT ile gönderecekler. Bu sabah kargoda diye bildirim geldi. Bakalım kaç güne gelirler.
E tabi herşey hazır olunca hemen dışarı atmak istiyor insan kendini:lol::lol: ALZRCnin Facebookdaki yetkilisinden bu şekilde uçuş yapmamın sorun olmadığının bilgisini aldıktan sonra anamla çıktık evin önüne ve maiden uçuşumuzu yaptık hayırlısıyla :D Fakat daha 1. dakikada tık diye bir ses duyunca indim. İyice kontrol ettim, birşey bulamadım. Sonrasında eve girince baktığımda sesin sebebini buldum. Escyi tutan cırtın biri yerinden kaymış.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Uçuş gayet güzeldi :D Çok tedirgin olduğum için detay hatırlamıyorum. Zaten havada kalma süresi 20 saniye gibi bir zaman:lol::lol:
Birde sanki kayış booma sürtüyor gibi ses duyuyorum bazen. Ufak çizikler de gördüm kayışta. Kayışa zarar vermeden kargoyu beklemeyi düşünüyorum.
Buyrun ufak bir maiden uçuşuna :D
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kullanma fırsatı olmadım ama bir at9s kullanıcısı olarak yeni kumanda alma fırsatım olsa bu kumandayı alırdım. Hayırlı olsun modelle beraber.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Güle güle kullan Ali. Ses sanki rulman sesi gibi geldi bana. Kuyruk tarafı olması ihtimali daha yüksek.

Bir de önceki mesajlarından doğru hatırlıyorsam eğer, governor elf modunda uçuyorsun değil mi? Eğer öyle ise, modele her pil taktığında, yani her uçuşta paller 0 derece ve throttle %50' de olacak şekilde spool up yaptırıp, pallerdeki hızlanma durduğunda uçacağın rpm değerini veren idle moduna geçip o şekilde uçman lazım. Normal mod'u kullanmaman lazım yani. Yoksa her uçuşta farklı rpm değerleri alırsın. Ayrıca governor kullanımında değişen thr yüzdesi kullanılmaz, sevmez governor bu durumu. Yani normal modu bırak artık :)
 
Yardımcı pilot hemen bilgilendirme yapmış bişey tık yaptı diye ? Maaşını iyi ver işini güzel yapıyor adam .
Heli gıcır gıcır ?? Bundan sonraki uçuşların sorunsuz geçer umarım .
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
@Ali Haydar GÖK bir de az önce fark ettim de bazı resimleri dışarıdaki bir resim server kopyalayıp paylaşmışsın. Malum bu tür yerlerde resimler zaman içinde siliniyor. Bu yüzden lütfen resimleri bizim server kopyalayıp paylaşır mısınız ("Resim Yükle" butonu tavsiye ederim :) )

Bu arada tüm resimleri ben kendi resim server kopyalayıp değiştirdim, bilgine ;)
 
Herkese çok çok teşekkür ederim :)

@Mehmet Kucuksari Resimler için teşekkür ederim abi. Sesin sebebi escyi tutan cırtlardan biri yerinden kaymış. Gayet sıkıydı ama tam uç tarafta olunca titreşimden kaydı demekki.

@Emre Kaman abi governor konusunda okumalar yapmam lazım bol bol. Şuan o konuda çok yüzeysel bilgim var. O yüzden karadüzen modeli kaldırdım :D

Sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda modelin kalan ayarlarını yapacağım :)
 
Şimdi governor konusuna detay girmeyelim ama ben idle up uçuşlara spektrum zamanı başlasam bile, VBC ye geçtikten sonra normal mode tamamen terk ettim. Çünkü istenirse kullanıcı tarafından bir şekilde ayarlanabilse bile, doğrudan bir ayar yapıldığında "normal curve" gelmiyordu kumandada.

Eğer esc nin ayar olayları hobbywing gibiyse, kumandada bence şöyle bir yol izlenebilir.

*Bir kere normal mode (0-25-50-75-100 veya 40-45-50-75-100) tamamen iptal edilebilir. Bir uçuş tipi / bankı olarak kalabilir, switch oraya geldiğinde kumanda "normal mode" da diyebilir ama biz ayarlarız ve biliriz ki orada 78-78-78-78-78 gibi bir curve vardır.

*Bunun öncesinde oraya 50-50-50-50-50 şeklinde bir throttle curve ayarlanır, Pitch curve 0-25-50-75-100... Esc den heli governor seçilip kaydedilir. Paller yaklaşık sıfır derece iken (sol stick ortada iken) hold indirilir ve helinin kendini yerden kesmeden ama üzerinde de bir yük kalmadan 50 deki kafa turunu öğrenmesi 15-20 saniye boyunca sağlanır, sonra yine hold çekilir pil sökülür..

* Takometre olmayabilir. Mrmel gibi hesaplama uygulamaları ile ( ) pinyon, anadişli, pil hücre, motor kv gibi değerler girilerek, tavsiye edilen ideal kafa turları için governor yüzdeleri bulunur. ESC eğer hobbywing v4 eşdeğeri ise dikkat edilmesi gereken husus forumda konu olarak var. Onu da okuyarak gerekli yüzdeler bulunur.

* Normal mode, idle1, idle2 için bu yüzdeler uygulanır. 75-75-75-75-75 gibi, 78-78-78-78-78 gibi, 82-82-82-82-82 gibi... Tabii ilgili banklara uygun kuyruk gain değerleri de atanabilir yoksa tek bir gain değeri bir bankta salınıma yol açabilir veya diğer bir bankta ossilasyona sebep olabilir.

* Uçuşta da hold çekili iken enerji verilir ve yerdeki kontroller yapılır. Emin olduktan sonra hold indirilerek, helinin soft startta hızlanması beklenir. Bu arada sol stick sadece pitch üzerinde etkisi vardır, throttle ı kontrol eden bank switch tir. O da sabit bir değere ayarlanmıştır. Haliyle sol stick de yaklaşık ortaya getirilerek iniş takımları üzerindeki yük azaltılır.

Yeterince hızlanında heli yerden kesilerek baştan sonra idle up uçuşlar yapılır. Daha güzel daha heyecanlıdır. İnişte yere yakın bir noktaya gelince hold çekilip kalan enerji ile yere konması sağlanabilir veya en azından sol stick en dibe çekilmemelidir. Heli yere sertçe oturur böyle bir durumda ve iniş takımı da kırılabilir. Stick orta pozisyonlarda, açılar sıfıra yakın takılmak iyidir. -13 derece ile yere vurmaya gerek yok.
 
Çok teşekkür ederim Rasim abi hem şuan hemde eskiden vermiş olduğun bilgiler için. Bu governor konusunu araştırdım. Senin yazdıklarınıda okudum. Esc hobbywing platinum v4. Mrmelde dediğin gibi kosmikle hesapladığımda %80de 3100 veriyor. Hobbywing için bunu 3000 diyebiliriz. Normal modu iptal ediyoruz. 3 tane bank ile uçuş yapacağız. Her bank için ayrı gainler olacak. Kabataslak idle 1 %75 2850 rpm / 2%80 3000 rpm / 3%85 3150 rpm olmuş olacak.

Elf governor olduğu için her uçuş öncesi stick orta pozisyonda motorun devrini almasını bekleyeceğiz. Uçuş yapacağımız devri Esc öğrendikten sonra uçuşu yapacağız. Eğer store governor olsaydı bunu bir kere öğretmemiz yetecekti. Buraya kadar herşey doğrudur inşallah :D şöyle bir sorum olacak:
Esc kafa hızını modeli kaldırmadan %75 olarak ezberledi diyelim . Ben havada iken idle 2 veya 3 açarak yine kafa turunu escye öğretebilirim değil mi?