Yeni modelim ALZRC Devil 420

Ali Haydar GÖK

Kıdemli Uye
Katılım
2 Ağu 2017
Mesajlar
2,020
Tepkime puanı
3,851
Yaş
28
Konum
Sakarya
İlgi Alanı
Hepsi
Acemice bir kutu açılımı ile başlayalım :DYaklaşık 1 senedir almak istediğim modelime sonunda kavuştum. Ne zaman alacak olsam bi aksilik çıkıyordu. Bu modeli aktif olarak kullanan kişi yok gibi birşey. Bildiğim kadarıyla 1 kişide daha var. Bende bu modelle alakalı sorularımı uçuşlarımı vs. bu konuda paylaşacağım. Hem merak edenler için hemde ve asıl amacım 3-5 sene sonra geriye dönüp baktığımda bu modelimle alakalı toplu bir konu olsun istiyorum.
Modelimiz Devil 420. 42 cm Pal çeviriyor. Bangooddan Süper kombo olarak aldım. Eylülün 7sinde kargoya verildi. 23ünde uçak Türkiye'ye indi. Gümrük falan filan bugün almış oldum. 1 ay gibi bir sürede geldi. Vergi ve kargo dahil seçeneği ile 2300 liraya almıştım. Herhangi bir gümrük vergisi falan çıkmadı.
Elektronik olarak
ALZRC 3120-1000kv motor
Hobbywing platinum 60a v4 ESC
3x Dm1232s ALZRC cyclik servo
Dm1531t rudder servo
2x İnfinity 2200 mah 70c lipo. 3 aydır anca gümrüğe gelebildi kendileri bi 15 dolar indirim yaptılar sağolsunlar :)

Helikopteri toplamak için şuan gümrükte olan kargomu bekliyorum. At10ii kumanda, Alyan takımı ve şu vida yıkayıcı denilen şeylerden almıştım 2 poşet. Onlar da geldikden sonra herşeyim hazır bir şekilde modeli toparlamak kalıyor.
Vida yıkayıcı

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Ünite olarak ikon/brain 2 yada spirit ünite bulamadım. Eğer herşey hazır olduğunda hala bulamazsam ikon/brain1 almayı düşünüyorum. Sırf rescue için alacağım. İkon/brain 2 için ısrar etmeli miyim yoksa 1. versiyonları da rescue için yeterli gelir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Ayrıca her konuda verilen tavsiyelere açığım.
Buyrun buda videomuz :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ali Haydar hayirli olsun, gule gule ucur. Aslinda bu modelin oldukca genis bir kullanici kitlesi var. Goblin 380’in stretch versiyonu olan 420’nin klonu, daha dogrusu Alzrc uyarlamasi diyelim. Goblinle biraz farkli oldugu yerleri var.

Sadece rescue olarak bakiyorsan, Brain 1-2 fark etmez. Model bu boyut heliler arasinda en agiri, dolayisiyla daha buyuk bir motor kullaniyor. Bu motor icin 60A esc biraz sinirda kaliyor, belki zaman icerisinde 80A dusunebilirsin.
 
hayırlı olsun bu cihaz için en güzel lipoyu almışsınız,daha sonrası için alzrc iniş takımını tavsiye ederim size orjinal hali devrilebiliyor ,uzun süre 420 kullandım şuan 380 e geri döndüm cihaz yaklaşık 50 gr hafifledi,ikisinin farkı ise 420 daha oturaklı olduğunu söyleyebilirim ama biraz daha yüksek c pil istiyor hard 3d uçuşlar için.
 
Washer yani bizim bildiğimiz vida pulu . Benimde vazifesine göre anlamsız ismi olduğuna inandığım ve dayanamayıp üniversitede hocama bu kelimenin aslı nedir diye sorduğum birşey .
Kelime ciddi ciddi eskiye dayanıyormuş ama onlarda niye washer denmiş bilmiyorlar . Gerçi biz niye pul demişiz dimi ?
Ds452-MG leri daha çok ufak modeller için tavsiye ettikleri için 420 sersine genelde senin aldığın servoları veya DS1232S servolar ile satılıyor . Bende bu servoları bayaa araştırıp sonunda 450 sınıfı için biraz çevik ve atik olan DS452-S almıştım DS452-MG yerine.
Servoların tepkimeleri alıştığın servolardan çok daha keyifli ve adrenalini anlık tavan yaptıracak kadar farklı gelecek eminim .
Yinede hem motor hemde servolarla ilgili fikirlerini lütfen paylaş bizimle . Tekrar hayırlı uğurlu olsun . Güle güle kullan İnşallah .
 
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan. Aslında 80A esc almayı çok düşündüm fakat eğer içeriği değiştirmeye kalkarsam model 3500e doğru yaklaşıyor:D AliExpressde modelin fiyatı 2500 gibi bişey birde vergi ekleyince 3000 oluyor. Esc ile beraber Birkaç şey değiştirecek olsam 3500e yaklaşıyor. Bangood ise içerik değiştirme imkanı sunmuyor fakat 2300 liraya vergi dahil almış oldum. YouTubeda stok haliyle benden çok daha iyi uçanlar var. Bende biraz acemiliğimi atınca yavaş yavaş geliştirme yoluna gidecem başta Esc olacak muhtemelen. Ve iniş takımı da alabilirim. Birde yeni kanopileri var aklımı çelen. İleriye doğru almayı düşünüyorum. :D
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Öncelikle konu ve kutu açılım videosu için teşekkür ederiz Ali, ellerine sağlık :bravo: Yeni modelin yeniden hayırlı uğurlu olsun :thumbup:

Modeli toplarken Goblin 380 ve 420 videolarını da mutlaka izle. Neticede benzer modeller, mutlaka faydası olacaktır.

Servo konusuna gelince, besleme voltajı olarak 7 V kullanmanı öneririm. Her ne kadar 8,2V çalışıyor deselerde, yüksek voltajda servolara ısınma sorunu yaşanabiliyor. En azından MKS gibi ünlü markanın servolarında bu sorun var. Özellikle ilk uçuşlar sonrasında dokunarak servoların sıcaklıklarını kontrol etmeni öneririm ;)
 
Ali hayırlı olsun tekrar, güzel bir video olmuş keyifle izledim.

Alzrc kullanmış biri olarak klone da olsa kaliteden ödün vermiyorlar, malzeme kalitesi oldukça iyi ucuz olmasının en büyük nedeni bence
Çin'de üretiliyor olması ve tabiki kopya olduğu için arge masrafının az olması.

Kırımsız mutlu yıllar diliyorum size, elektronik güzel esc sınırda kalıyor olsada bence sıkıntı olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Hayırlı uğurlu olsun Ali Haydar kırımsız,keyifli uçuşlar dilerim.:thumbup::halay:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Hayırlı uğurlu olsum Ali kırımsız kazasız kullan modelini. Gayet iyi bir model fiyata ve şuan ki kurlara göre güzel seçim :thumbup:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Akşam 5den sonra dayanamayıp kargo falan beklemeden mesaiye başladım :D çoğu şeyi yaptım. İç taraflarda kalıp vida yıkayıcı gerektirmeyen kısımları falan locktiteladım. Dış kısımları sadece vidaladım yumuşak bir şekilde. Genel anlamda sorun yaşamadım. Tabi ilerleyen günlerde birkaç sorum olacak :D Sonunda model elle tutulur gözle görülür bişey oldu :halay:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun kırımsız uçuşlar dilerim. İlk uçuş videosunu da burada görmek isteriz. Ama aman acele etmeyin sindire sindire düşüne düşüne. Aman benim gibi acele ederseniz sonra modeli tarlalardan toplamak kolay olmuyor :)
 
  • Haha
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Herkese tekrardan çok çok teşekkür ederim. Hiç acele etmiyorum. Acele ederek zamanında bol bol hakkımı kullandım ve dersimi aldım :D
Helikoptere servoları falan takarken model yerinde durmuyor bi sağa bi sola yatıyordu. Cem abininde dediği gibi bi iniş takımı almadan olmayacak diye düşündüm. Birde kit içerisnde kayış gerdirme aparatları çıkmıyor. Ayrı olarak satın almak gerekiyormuş. Bende hazır kumanda ve birkaç alet edevatın Türkiyede gümrükte nerdeyse 1haftaya yakındır takılmasını fırsat bilerek; iniş takımı, kayış gerdirme aparatlarını ve batarya kızağı, piller için cırt cırt gibi şeyler aldım. Ekspres kargo ile 100 lira farkla 5-8 gün içerisinde getirecekler söylenene göre. Gelse bile gümrükte ne kadar bekler bilmiyorum ama mekanik parça olduğu için belki çabuk geçer diye düşündüm.
Ayrıca escye 3s pil bağlayıp ayar yapmak istedim fakat bu Escler program kartı olmadan ayarlanmıyor sanırım. Yani default ayarlarda kalacak Esc. Zaten helikopter için ayarlı. 6v servo beslemesi veriyor. Belki onu 7.4 yapabilirdim ama oda 6v'da kalmış olacak. Birkaç hafta daha masada takılsın sonra havalanır inşallah:D
 
@Ali Haydar GÖK , ems ile kargon aşşağı yukarı 7 gün içinde gümrükte olacak . DHL ile geldi benim ki ve toplam 13 gün içinde elime ulaştı . Maalesef DHL çok kötü hizmet veriyor iş RC hobi olunca . Aslında bir bakıma haklılar çünkü bir pakette mekanikte olsa birçok farklı ürünle ilgili bilgi vermek zorunda kalıyorlar gümrük işlemleri için .
Sana tavsiyem şöyle ;
DHL den kargonuz gümrükte bilgisi geldiğinde hemen DHL i ara ve gerekli yetkilendirme evraklarını talep et çünkü onlar mesajla birlikte gönderdik falan filan diyecekler .
1-Aldığın ürünlerin fiyatlarının görüneceği bir ekran görüntüsü yakala.
2-Banggood üzerindeki faturanı indir ve kaydet hazırda dursun .
3-Aldığın ürünlerin isimlerini liste şeklinde yaz ve ne işe yaradıklarını yanlarına not et (Word gibi bir programda yaz tamamını . Landing skid:Helikopter iniş takımı veya Main gear :plastik ana dişli gibi)
4-Bütün parçaların mekanik ve hobi amaçlı kullanım için alındığını yaz .
Bu üsteki bilgileri DHL senden talep edecek ve sana gönderdikleri pdf formatındaki forma yazmanı isteyecek .
Benim ürünlerin tamamı mekanik olmasına rağmen 5 günde evrak işlerini ancak halletti iş bilmez DHL elemanları .
Bide bana bunların toplu adı varmı diye saçma sapan bir soru sordular telefonda . Elbette ki bende cevap olarak evet var ve toplu halde bir araya getirildiklerinde biz toplu hale gelen şeye helikopter diyoruz gibi nazik bir cevap vermiştim.
Umarım en az sıkıntıyla eline ulaşır aldıkların .
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK