Yeni multiprotocol kumanda

Özgür Öztürk

Tecrübeli Uye
Katılım
5 Eyl 2018
Mesajlar
862
Tepkime puanı
1,691
Yaş
46
Konum
İSTANBUL
İlgi Alanı
Hepsi
.


Frsky ile Jumper arasında opentx i kullanma kavgasında Frsky yeterli baskıyı dağıtıcılar üzerinde kuramadığı için gönülsüzde olsa Jumper T16 nın pro modelinin dahili çoklu protokolle ve openTX ile çıkmasına hayır diyememişti . Bunun üzerin , kendi adını taşımayan , görseli neredeyse Jumper T16pro kumandanın aynısı olan bir kumandayı piyasaya çıkartacağı fısıltısı 2-3 aydır vardı .

Halen radiomaster TX16S in üreticisi belirtilmemiş olmasına rağmen ön sipariş olmaya başlayan radiomasterrc nin geliştirici takımının GitHub üzerindeki profillerine bakıldığında Frsky kumanda görselleri üzerinden yaptıkları anlatımlarından yola çıkarak radiomaster TX16S sahibinin Frsky olduğunu söylemek çok da zor değil ...

Mart ayının sonuna doğru çıkması beklenen kumanda hall gimbal effect li ile 130$ ve normal olanı 100$ ile piyasaya sürmeyi planlıyor . Jumper T16pro dahili çoklu protokol kumandanın yarattığı infial nedeni ile daha fazla fonksiyonel , direk opentx ile çalışan , satıcıların çok mırın kırın etmeden satacağı bir kumanda olduğu söyleniyor ve bunların ilk iki maddesi teyit edilmiş durumda .
 
Kumanda işi de sanırım yavaş yavaş telefona benzeyecek. Yani, nasıl ki konuşma neredeyse telefonun yan işlevi haline geldi, kumanda ile de arada uçuş yapacağız böyle giderse... Şu anda kendimi millet son model Samsung, Xiaomi vs ile gezerken, ben ortalıkta elimde hala takoz Ericsson ile dolaşıyormuşum gibi hissettim.