Yeni Nitro Yakıtlı Uçağım? Bu Uçak nedir?

Motoru yatağından çıkarıp, bujiyi söküp içine birkaç damla yakıt damlatın, aynı şekilde karbüratörden içeri de damlatın... Bazen yağ zamklaşır, yakıtla biraz haşır neşir olursa zamklaşmalar ortadan kalkar... Tabi motor kaç yaşında, oringleri ne durumda, rulmanları ne durumda, iticileri, yayları ve subapları ne durumda bilemiyorum...
Fotoğraftan ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama motorun dışarıdan durumu bu şekilde:
Gördüğüm kadarıyla egzoz kaynak yapılmış motora. Önceden oradan kırılmış herhalde. Anlayan abilerim var ise fotoğrafa bakabilirse sevinirim. Müsait bir zamanda motoru açıp parçalarına da bakacağım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama daha önce motorlarla deneyimin yoksa bu biraz sıkıntılı olabilir. Bilen biri açıp dağıtsa, sen de izlesen çok iyi olur. Çok fazla püf noktası var işin.
Evet evet zaten mutlaka yardım alacağım. Kendi başıma yapmayacağım. Zaten açmadan önce bol bol araştırma yapıyorum öğrenmeye çalışıyorum.

Muhammet kardeşim bana kalırsa motoru sökmeden önce çalıştırmayı dene hatta baştan sona video çekip bizimle paylaş.Motorun kompresyonu nasıl bu arada? Pervaneyi çevirdiğinde sıkışma falan var mı? Bu arada Youtube'da "David's Stuff (The Glow Engine Enthusiast)" diye bir kanal var, videoları çok öğretici neredeyse her türlü bilgi mevcut yakıtlı motorlar üzerine boş vakitlerinde incelemeni tavsiye ederim aşağıya linkini ekliyorum.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol