Yurt dışından 22 euroluk vergi muafiyeti kaldırıldı

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,420
Tepkime puanı
43,398
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ve bedeli 22 euroyu (150 TL) aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı. Bundan böyle e-ticaret şirketleri aracılığı ile yurt dışından 1 euroya da ürün getirilse vergi ödenecek. Posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Amazon, Alibaba gibi uluslar arası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek kargoyla gönderilen ve bedeli 22 euroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı.

Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilen ürünlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirilenlerden yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

2016 YILINDA 22 EUROYA İNDİRİLMİŞTİ
Posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gönderi başına bedeli 75 euroya kadar olan ürünlere sağlanan vergi muafiyetinde, limit önce 30 euroya , 2016 yılında da 22 euroya indirilmişti.

Şimdi posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

BAKAN ALBAYRAK 27 ŞUBAT’TA VERGİ DÜZENLEMESİ SİNYALİ VERMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 27 Şubat’ta yaptığı açıklamada yurt dışındaki e-ticaret sitelerinden gelen ürünler için yeni vergi sinyali vermişti. Albayrak, geçen yıl Türkiye’ye sadece bir ülkeden 26 milyon 0-2 kilogram arası posta geldiğini ifade ederken “O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. E vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok… Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz” demişti.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Az önce birçok haber kaynağında yayınlanan haberlere göre gümrük muafiyeti kaldırıldı. Haberler şöyle:

Amazon, Alibaba gibi uluslar arası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek korgayla gönderilen ve bedeli 22 euroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı.
Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilen ürünlere yüzde 18, diğer ülkelerden getirtilenlere yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
Posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gönderi başına bedeli 75 euroya kadar olan ürünlere sağlanan vergi muafiyetinde, limit önce 30 euroya, 2016 yılında da 22 euroya indirilmişti.
Şimdi posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
 
Son düzenleme:
Ne konuşsak siyasete girer, muhabbetin sonu gelmez :D

Bu ülkede 5 yıl önce bu hobilere giriş yapmak, sürdürmek bir lüks gibiydi fakat oluru vardı. Artık oluru da yok...

Aktif modelcilerin sayısı azaldı, modeller giderek küçülüyor, kimsede galonlarca yakıt, 3-4 set 12s lipo kalmadı gibi... Eskiden iki haftada bir ayda bir toplu siparişler yapardık aramızda kargoyu bölüşürdük. Şimdi yılda bir bile olmuyor.

Eldekileri sabit tutuyoruz, yeni manevra denemiyoruz, aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Alışveriş çok gerekmedikçe hiç yapmıyoruz. Eğer şartlar oluşursa modelleri küçültüp uçuş sayısını arttırmaya, olası kırım masraflarını düşürmeye çalışıyoruz.

Hal böyle olunca vergi olmuş olmamış çok etkilemiyor :)
 
Son düzenleme:
Evet vatandaşa mükemmel bir hizmet daha (!) Sabah haberi ben de gördüm sevinçten gözlerim yaşardı. Artık Çinliler ile uğraşmak zorunda değiliz küçük hesaplara girip vergi muafiyetini aşmamak için hiç kafamızı yormaya gerek kalmadı. Bizim böyle işlerle uğraşmamızı kendine zül gören hükümetimiz bizi bu dertten de kurtararak bütün alışverişleri vergilendirme kararı almış bulunuyor. Yok öyle artık yurtdışı alışveriş falan. Hepimize hayırlı olsun. Artık sırada kulak arkası vergisi olacak muhtemelen ?
 
Benim, gelen paketlerimin içini açıp bakmasınlar, baksalar da "bu ikiden fazla imiş" deyip sıkıntı çıkarmasınlar,(ki şimdiye kadar hiç sıkıntı çıkarmadılar) , 2kg ye kadar olan ağırlığı pek sorun yapmasınlar, "bu şahıs durmadan Çin den ürün getirtiyor" demesinler, bu işi komple yasaklayıp beni "yerli fırsatçılara" mahkum etmesinler, (ki o biraz zor, Çin ile ilişkileri gerer) %20 değil %30 vergi de alabilirler. Benim açımdan sıkıntı yok.