Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

  • Konbuyu başlatan murathanaksoz
  • Başlangıç tarihi
  • 3,111
M

murathanaksoz

Guest
Pek çok kişinin canını sıkan şu kargo,gümrük vb konuları aşmak için bir şeyler düşündüm. Sadece quadrocopter parçaları satan bir yer yada Türkiye içi bir internet sitesi açılsa fena mı olur :) Spesifik malzemelerin olduğu,hitab ettiği kesimin belli olduğu bir oluşum olur aslında. Şeytan diyor ki birazcık para göm getir bir sürü parça :) Çok mu mantıksız yav ??
 
Multicopter

Evet katılıyorum fakat ne yazacağımı bulamadım :embarras:
 
Multicopter

Murathan,

Biz forumca, Rasim'in de dediği üzere "başlık - içerik" uyumuna özen gösteriyoruz. Çünkü çok iyi bildiğimiz bir forum, bu özenin gösterilmemesi nedeni ile nerede ise kullanılamaz bir hale dönüştü. Sen de en azından, "yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri" ??? benzeri bir şekilde konu başlığını düzeltebilir misin ?

Sorduğun sorunun cevabına gelirsek...

Bir ürünün(buradaki ürün = site + içindeki malzemeler) ticari olarak var olabilmesi için, belirli bir kârlılık değerini sağlayabiliyor olması gerekir. Konu "multikopter" yani spesifik bir ürün. Yani sürüm miktarı düşük, yurtiçinde üreticisi olmadığından yurtdışına bağımlılık mevcut, bu da arıza v.b hallere karşı sağlam anlaşmalar yapma ya da ürün kalitesine göre elde ekstra %10 - %20 stok yapma zorunluluğu getiriyor. Rekabet yaptığın kitle ise özellikle Çinli üreticiler olacağı için sağlam anlaşma şansı çok düşük, bu da daha işe başlamadan ek %10 - %20 stok ve ürün maliyeti olarak kendisini belli ediyor. Sırada sonraki maliyetler.

- Eleman
- SSK
- KDV
- İthalat ihracat vergileri
- Kurumlar ya da gelir vergileri
- Sunucu ve satış yazılımı maliyetleri
- Stok maliyetleri
- Dükkan kirası, stopaj, elektrik, su, telefon, internet, ot yün kıl tüy maliyetleri.

Yukarıdakilerin yüküne rağmen, fiyatını yurtdışına yakın tutabilmek için cironun çok yüksek olması lazım. Fakat konu "multikopter" yani spesifik bir ürün. Dolayısı ile ticari bir deha değilsen ya da yan ürün satmıyorsan, ya da alakalı benzer bir iş yapmıyorsan(atıyorum elektrik elektronik malzemeleri, güvenlik sistemleri gibi, ama "tok satıcı değilsen" gene de olmaz... tok satıcı tanıyanınız var mı :) ) ve zaten altyapın yoksa olmaz diyorum.
 
Multicopter

Ticari işletme konusunda şahsi tecrübelerime dayanarak sana şunu söyleyeyim hiç bir zaman en ufak ayrıntısına kadar bilmediğin bir işe girme, ticaretin altın kuralıdır. Bu işe yeni başlamışsan ki anladığım öyle önce 2 yıl modelcilik yap ondan sonra bir iş yeri açıp açmayacağına karar ver. inan herkes aynı durumdan şikayetçi, Türkiye'de bir mal hem bulunmaz hemde bulunan parçalarında çoğu iki katı fiyatıdır. bunu ben kırarım arkadaş yurt dışı fiyatına burada mal satarım dersen Türkiye senden başka kimseden mal almaz buna garanti veririm.
Başlığıda "Multicopter parçaları bulamıyorum" yazabilirsin
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Konu başlığını hemen düzelttim :) Abi ben o kadar büyük çaplı düşünmemiştim. Hani bir internet sitesi ve yatak odasının bir yerinde duran kutular şeklinde düşünmüştüm =D =D Hani ikinci el satıyormuş gibi. Sonuçta pek çok kişi bunu yapıyor başka kulvarlarda da olsa. "kurnazlık" tan bahsetmiyorum herkes istediğine daha çabuk ulaşssın diye bu söylediklerim.

"Bu işe yeni başlamışsan ki anladığım öyle önce 2 yıl modelcilik yap ondan sonra bir iş yeri açıp açmayacağına karar ver" de çok yanlış bir düşünce :) mesleğim zaten belli :)
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Zafer bey durumu özetlemiş , gayet açık ve net , Murathan odanın bir köşesinden falan olmaz o işler , göründüğü kadar pembe değil.Ben 10 liralık da olsa 1000 liralık da olsa yaptığım her ticareti faturalandırırım , hem vicdanen , hem kanunen bu bir mecburiyet.Bir de Zafer beyin dediği gibi çok çeşitli malzeme alman lazım , yarısı satılsa kalan yarısı elinde patlar , zaten ucuza satmak hedefse , tümden bitti ticaret.Hobi malzemesi işi , asıl işinden çok iyi gelir elde edip , bunun yanısıra vakit geçirmek maksatlı olarak ticaret yapılırsa olur.Dükkan kendinin olacak , işlerine bakan elemanların normal işlerinin yanısıra bakarsa , belki olur.Öbür türlü memleketimizde çok çok zor bir iş.Bazen fiyatlara kızıyoruz ediyoruz da , memleket realiteleri de ortada.Döner-ekmek gibi mecburi ve çok sürümlü bir iş olsa , hadi belki....Sen multikopter malzemelerini stokla , yarın banggodda senin maliyetinin yarı fiyatına RTF bir model çıkar , yandı gülüm keten helva..... :D :lollol:
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Yani şimdi abilerim bana kızacak darılacak da :) Murathan'ın canı sıkılmış konu açmış... Uzun uzun yazmaya gerek var mı bu ticaret muhabbetlerini, bilemedim. :-\
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Rasim Öztürk' Alıntı:
Yani şimdi abilerim bana kızacak darılacak da :) Murathan'ın canı sıkılmış konu açmış... Uzun uzun yazmaya gerek var mı bu ticaret muhabbetlerini, bilemedim. :-\
Haklısın Rasim , konu genel/ sohbet /konu dışı olunca daldırdık gidiyoruz işte.Murathan'ın canı sıkılmış , forumda da biraz sessizlik olunca çenem düşüverdi gene.Konuyu muhabbet edelim kısmına taşırsak bir sorun kalmaz sanırım....... :)
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Über bir ciddiyetle yazılmış her şey. Abiler sizler benden pek çok konuda tecrübeli olabilirsiniz evet 26 yaşındayım fakat 11 senedir çalışıyorum baba da 40 yıllık devlet memuru dolayısıyla hak hukuk,işletme, dükkan vb. konulara tahmin edemeyeceğiniz kadar hakimim."Sohbet / Konu dışı" kısmına bu yüzden yazdık geyik olur bişe olur diye bu nedir ya. Bazı konularda hakkaten ciddiyetin dozu kaçıyor , demiyorum ki rahat rahat kaba tabirle "gevşek" takılalım bilmem ne ama burası hobiye yönelik bir internet forumu abi ne bu ya millet soruyu azarlıyor, birbirine "sanırım okumadını bilmem ne bilmem ne" diye laf söylüyor. Kutu açılmamış 2. el ürün satan arkadaşlara da potansiyel kaçakçı gözüyle bakalım hep beraber ?
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

İlk geldin yine böyle aklına ilk gelen ne varsa damdan düşme konular... Heyecan dedik, şöyle böyle dedik bir şekilde frenledik. Bugün yine canın sıkılmış. Konunun başlığı "multikopter", içinde ticaretle ilgili düşünceler var. Tecrübeliymişsin de hazır, bence bu işe bi el at bakalım nasıl olacak, sonuçları merakla bekliyorum.

Burası belli bir ekibin, mevcut kaliteyi korumak için çaba sarf ettiği bir internet forumu. Böyle her aklına geleni başlık olarak, konu olarak açabileceğin yerler donanımhaberforum, ekşisözlük vb. yerler, rckolik değil...Yaa yine tutamadım kendimi çok yazdım :laugh: Neyse bana uymuyor konu açma şekillerin, keşke filtreleme şansım olsa...
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Murathan,

Diğer mesajımda da belirtmiştim aslında ama, çoğumuz çok uzun bir süre boyunca kardeş bir forumumuzda yazıştık, tecrüberlelerimiz paylaştık, çeşitli konuları öğrendik. Fakat kardeş forumda, "her önüne gelenin, emek harcanarak oluşturulmuş bilgileri okumaya zahmet bile etmeden, birbirinin aynısı sorular sormaya başlama" olayı iyice ayyuka çıktığından dolayı, tecrübeli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve abilerimiz o forumdan uzaklaştı. Her ne kadar kurucularımız ve moderatörlerimiz gerekli özeni gösterse de, biz kullanıcılar olarak burada da aynısının olmasını istemiyoruz.

Hevesli ve heycanlısın ama tavrımız sana karşı değil. Daha önce olmuş bir durum nedeni ile bir refleks sadece. Ama bence konuyu dağıtmayalım, yerine de takılmayalım. Konumuz "Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri" hala...

Ben de bu fikri defalarca düşündüm. Ve yazdıklarıma rağmen düşünmeye de devam ediyorum... İnsanın hobisinden, ama büyük ama ufak, para kazanması daha da keyiflidir herhalde :).
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Abi valla para kazanmayı geçtim hani insan diyor ki bilmem kaç dolar daha vereyim de 2-3 güne elimde olsun. Dileğim bunu bile dememek :) Yoksa ne para kazanması abi hele de bu işten bu ülkede :) Zaten dizi işleri de yaptığım için havadan çekim ekipleriyle aram iyi ha paraya çevrilcekse oradan çevrilir :)
 
Yurtiçi multikopter malzemeleri sitesi fikri

Murathan ben de durumu soyle ozetleyeyim. 2 yildan fazladir forum Aktif. Yeri geldi 1-2 gun hic konu acilmadi ama biz bundan hic rahatsiz olmadik. Zira acilan konulari okumak ve cevap yazmak icin bile malum hepimiz bir vakit ayiriyoruz. Bizce bu ayrilan vakittin bir getirisi olmali.

Evet senin dedigin gibi bu forum biraz ciddi ve bazen de sikici. Ama biz bundan rahatsiz degiliz ve yoneticiler olarak bu sekilde kalmasi icin gayret sarfediyoruz.

Tamam yeri gelsin sadece gulmek icin bile konu acip video, resim paylasalim Bunda sorun Yok. Ama forumda o gun bir hareket yoksa lutfen sen de bundan rahatsiz olma :) Inan bazen sessizlik kuru gurultuden iyidir ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet ÖKMEN