Benim başıma geleni anlatayım abi. Helikoptere 2 tane dsmx anten taktım. Malum spektrumlarda soket girişleri zamanla kırılıyor. Bir tane anten kablosu sıfırdı. Diğeri eskiydi ama fena değil gibi duruyordu. Bu şekilde 3-5 ay baya hareketli şekilde uçtum. Sonra lion pil deneyeyim dedim. Garip şekilde gaz kesmeler başladı. Değişen tek şey lion pil olunca suçlu da belli diyordum ama aklım da almıyordu. Neyse lipo ile uçarken de kesmeler başladı. Ünite loglarında da hiç bir sorun gözükmüyor. Acaba lion pili takınca esc ayarları mı kaydı falan demeye başladım. Ünite ile farklı ayarlar yaptım falan. Hasılı bir gün sert bir oto yapmak icap etti yine gaz kesince. Tabi bunlar yakın zamanlarda oluyor. Evde farkettim ki antenlerin bir tanesinin kabloda sorun var. Sürekli tic toc tarzı hareket yaparken kablo hafif hafif ileri geri oynayınca iyice kopmuş. Allahtan 2 anten olduğu için alıcı bağlantısı tamamen kopmuyor. Fakat ünite kendini yeniden başlatır gibi olduğu için gaz kesiyor. O kabloyu da değiştirince sorun düzeldi. Lanet olası kabloların 5 cmsi 6 euro
Hasılı alıcı antenlerinin kabloları vs önemli. Birden fazla anten olunca problem olsa bile kontrol kaybı olmuyor. Fakat gaz kesme sorunu olabiliyor.