Konuya güncelleme yapmak lazım galiba.
Paket 28 ocakta bizim postaneye ulaşmış, amma velakin Alaman arkadaşlar adrese telefon eklemedikleri için postane bana haber edememiş. Birkaç gün önce hanıma “yahu bir ara şu postaneye bakıver sana zahmet, bu işte bir iş var, çoktan gelmiş olması lazımdı bu paketin” dedim, o da sağolsun bir ara yürüyüşe çıktığında uğramış, telefondan bişey bulamamışlar ama ismimi söyleyince eleman 3 tane paket çıkartmış koymuş tezgaha!!!
Bu konuya ait olan paket epey bir ezilmiş halde gelmiş!
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Açıkçası içindekilerinbe kadar narin olduklarını düşününce eyvah dedim, ama herşey sapasağlam çıktı kutudan
Kutudan çıkanlar:
İlk olarak gövde parçaları gelsin. 0.2mm kalınlıklı şeffaf plastikten vakumla şekillendirilmiş parçalar. Gövde iki yan ve bir burun şeklinde 3 ana parça. Dikey kuyruk da iki yan olarak üretilmiş.
Detay seviyesi gayet iyi
ikinci parça(lar) iniş takımları.
Bunlar en çok merak ettiğim parçalardı açıkçası. 3D baskı ile imal edilmişler (bildiğim kadarıyla Shapeways’ten bastırıyorlar). Çok hafif ama epey de esnek, bakınız:
Bir adet şeffaf plastik levha da kutudan çıktı. Yatay kuyruk parçaları bu levhadan kesilecek anladığım kadarıyla.
Yatay kuyruk parçalarını ve pencerelerin maskelerini kesebilmek için birer de şablon vermişler.
ve bir kilitli poşet içerisinde montajda kullanılacak bilimum karbon çıbıh, mıknatıs vs ile kuyruk motorunu monte etmek için yine 3D baskı bir parça geldi...
Kutunun en altında bir rivayete göre içinde yapım klavuzu, fotoğraflar vb şeyler olan bir CD vardı. Rivayete göre diyorum çünkü bu CD açılmadı bile... Adamlara mail attım, şunun içindekileri maille yollayabilirseniz iyi olur bu CD çalışmıyor dedim, “emaille gönderemeyiz dosyalar çok büyük, biz size yeni CD yolluyoruz hemen” dediler... “Yahu daha yeni 25 gb’lık veri indirdim ben” diyecek oldum ama son anda vazgeçtim
Ve kutudan çıkan son şey, ne olur ne olmaz diye G-RISK çağrı kodlu helinin decallerini de sipariş vermiştim, bu decaller de ince bir şeride basılı halde geldiler...