2016'da Ne Yaptın RCKolik?

2016'da Ne Yaptın RCKolik?

2016 yılı benim için de pek çoğumuz gibi hobi anlamında bir kısmı keyfi bir kısmı zaruri mücadelelerle geçti diyebilirim. :)

Keyfi mücadeleden kastım pilotajı resetlediğim Mode1 geçişinin bu yılda gerçekleşmesiydi. Radikal bir karar vererek sonu belli olmayan zorlu sayılabilecek bir maceraya atıldım. :eek:f: :laugh:

Zaruri mücadelemi ise hepimizin maruz kaldığı yaşam gaileleri ve zaman kısıtları ile verdim. :rolleyes:

Sonuç olarak ülkemizinde içerisinde bulunduğu durumlar düşünülünce; bu özel koşullar içerisinde bir değerlendirme yapmak istediğimde herşeye rağmen kendi adıma hobi anlamında mutlu bir sene geçirdim diyebiliyorum. :)

İlk bahsettiğim keyfi mücadelemi Emre kardeşimden aldığım Logo 690SX'in bana kattığı doping etkisi ve Low RPM rüzgarı ile tahmin ettiğimden daha kolay atlattım. :coolxf:

Zaruri mücadelerimi ise beni bıkmadan usanmadan aklınıza gelebilecek her türlü konuda destekleyen başta Mehmet abi, ardından da tüm RCKolik ailesi sayesinde fazla zorlanmadan verebildim. :hoppa: :yuppi: :halay: İyiki varsınız. :RCKolik:

Zorlanmak birazda ihtiyaç duyulan birşey bence. Bizim nesil o meşhur sloganı anımsayacaktır " Acı yoksa, gelişme de yok. " :lollol: :lol:

2017 yılının başta ülkemiz ve tüm RCKolik ailesi için çok güzel bir sene olmasını temenni ediyorum. :saygilar:
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

2016 yili benim icin RC Ucak egilimli bir yil oldu, acikcasi artik herhangi bir yardim ihtiyaci duymadan sahaya gidip ucabilmek guzel bir duygu.Sadece 15 gun once 1 ucak kirdimki oda elevator servo bozuldu.
iyi bir calismadan sonra trainer dan artik P51 tarzi ilede ucuslarimdan son donemde memnunum acikcasi,
2016 yili son olarak ucak ile THK sertifikasida geldi,

2017 benim icin biraz daha Heli egilimli olacak gibi geliyor, bunu diyorum cunki uzun zaman sonra sim elime aldigimda ucakta edindigim seri kumanda kullanimi ve yön hakimiyeti bana epey bir fayda getirmis, buda beni biraz kaşıdı :D
 
2016 yılı benim için hobi adına hiç unutamayacağım bir yıl olarak kalacak,
Trex 500 den sonra heyecanla ve uzun arayışlar sonucunda 550 L dominatör kite karar verip topladım.
İlk toplamanın verdiği heyecan ve zevk anlatılmaz yaşanır ki forumdaki herkeste yaşamıştır :D

Yeni modelle birlikte bol simülasyon çalıştım fırsat buldukça, bu da faydasını verdi bence pilotajda güzel gelişmeler hissettim.
Bulunduğum yerde yalnız oluşumun eksisi mutlaka etkiledi beni ama bu aileyle ayakta kaldım :thumbup:
Buluşmalara hem uzak oluşum hem de kısıtlı zaman dolayısıyla bir türlü katılmak kısmet olmadı, son Adana buluşmasında görmüştüm herkesi, bu benim için en büyük eksiklikti.
Mardin' de Cahit Abi ile çok güzel iki kişilik buluşmamız oldu bu yıl sadece ;)

Gaziantep tayini ile daha iyi olacağını düşünürken hiç hesapta olmayan ünite kaynaklı kötü bir kaza geçirdik modelle, Allah hepimizi esirgedi, çekim yapan bir arkadaş ciddi yaralandı :'(
Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki sorunsuz bir şekilde atlattık.

Yaşanan bu vahim kaza beni biraz zorladı ve modelle hiç bir şekilde görüşmedik, zaman her şeyin ilacı oldu, yaralar sarıldı ve yeniden uçmaya başladım %p

Süpriz olarak aydınlık tarafta ilgilenen arkadaşlarla haşır neşir olduk buralarda ;D benim için 2016'nın son günlerinde modelcilik adına bir farklılık oldu, her baldan bir parmak tatmak gerekmiş :laugh:

Ülkenin gidişatı ne kadar can sıksa da hayat devam ediyor ve 2017 yılının herkese güzel günler getirmesini temenni ediyorum :RCKolik: :saygilar: :saygilar:
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

2016 benim için eğlenceli geçti tsa 700 kite geçtim ali abi sağolsun her hafta uçtuk pilotajımı ufakta olsa geliştirmiş oldum vede mini quada başladım 1 sene boyunca tek masrafım helikopterde pinion mini quadda 3 fpv vericisi değiştirmek oldu malum fpv vericilerini antensiz çalıştırdığın zaman yanıyor :) tubitakın düzenlediği drone yarışmasında 2. olduk vede bu hafta istanbul kadıköye taşınmış bulunuyorum burada nerde uçuş yapacağız bilemiyorum heryer beton daha çok mini quad uçuracağım artık...
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Öncelikle konu çok güzel olmuş konu için teşekkürler.

2016 yılı benim için çok uçuşlu hiç kırımsız geçti, iş dolayısıyla çok az sim çalışabildim ve yaz ayında sıcaklardan hiç uçamadım, :( buda pilotaj anlamında beni geliştirmedi ama modelle hareketleri daha kararlı ve istemediğim durumlarda hakim olmamı sağladı, benim için bir gelişme.

Artık bir modelci arkadaşım var ve sohbetlerimiz mükemmel oluyor ailecek te görüşüyoruz buda iyi oluyor.

2017 de finans açısından istediğim gibi geçirirsem kafamda artık büyük model çağrısı artıyor buna bir son vermeliyim ama bol bol yakın illerdeki buluşmalara katılmak istiyorum.

:saygilar: :saygilar: :RCKolik: :RCKolik:
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Öncelikle konu için teşekkür etmeden geçemeyeceğim. :bravo:

Ben bu sene Şubat ayındaki Kocaeli buluşmasında aldım heli zehrini :D
İlk başlarda ben bu heliyi hayatta kendi başıma toplayamam diye hazır satın aldığım 450 yi en son 13 ncüsünü saydığım kırımlar sonrasında artık kendim toplayabiliyorum, ayarlayabiliyorum çok şükür :)
Sağolsun Mehmet abi ile trainer uçuşları da epey özgüven ve tecrübe kattı bana. 2016 çaylaklık yılım idi. İnş 2017 de sıfırdan bi 550 sınıfı modelimi topladığım, çat çut kırbaçladığım bir yıl olur :D
:saygilar:


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Güzel keyifli bir konu olmuş.. Herkese selamlar... 2016 yılı kendi adıma modelciliğimin zirvesi oldu diyebilirim :) v 977 ile yaptığım uçuşlar sonrası x3 ile iki üç kez uçuş yapabildim.Hover diyelimde yanlış anlaşılmasın :) Yıl içinde daha çok, ekipman eksiklerimi gidermekle uğraştım ve başarılı da oldum.. Fırsat buldukça sim çalıştım.. Sim'de herşey yolunda giderken malum memleket meseleleri işlerimin yoğunluğunu artırdı.. Daha sonrasında da ailemize bir oğlan çocuğu katılmasın mı :) Sim çalışmaları, gerçek uçuşlar ve forum için ayırdığım zamanların çoğu gidiverdi.. Kızımın ilkokula başlamasıyla dinlenmeye bile zamanım kalmadı diyebilirim... Uykusuz gecelerden sonra geriye kalan zamanlarda uzaktan uzağa forumu takibe devam ediyorum.. Benim için ilk olan Eskişehir buluşması, tadı damağımda kalan bir deneyimdi.. Siz değerli modelci arkadaşlarla tanışmak sohbet etmek ayrı bir keyifti..
Yeni yılda zaman planlamasını daha iyi yapıp daha fazla sim, daha fazla uçuş ve daha fazla buluşma düsturuyla yola çıkmayı umuyorum..
Herkese 2017'de modelcilik deneyimlerini artırması yolunda başarılar diliyorum.. Kırımsız uçuşlar...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

2016 benim için başlangıç ve tanışma yılı oldu.ilk helim 2 3 yıl önce marketten aldığım oyuncak oldu :laugh: ve tabi 5 10 kullanım sonrası çöp :eek:f: :halay:
Heliyi marketlerde satılan oyuncaklardan ibaret sanarken youtubede tesadüfen izlediğim bir videoyla işler değişti hayran kaldım. Hemen ardından nette yaptığım kısa araştırmalar sonucu bu hobinin ülkemizde oldukça yaygın, ciddi ve profesyonel bir uğraş olduğunu anladım. Model fiyatlarına baktığımda hevesim kırılacak gibi oldu fakat v977 diye bir mikro modelle tanıştım. Ertesi gün hemen birtane satın aldım ve yavaştan öğrenip kullanmaya başladım. Kırımlar tamirler vs. Vs. Zehir kana iyce karışmaya başladı :yuppi: yurdışından ilk siparişimide verdim yedek parça için. Yurtdışından sipariş işi güzel ve farklı bi deneyim oldu benim için.
Daha sonra tabi v977 kesmemeye başladı, daha büyük bir model arayışına girdim. Forumda araştırmalarım sonucu trex 450 plus dfc modelini benim için en uygunu olduğuna karar verdim. Ve forumdan 2.elini bulup satın aldım. İlk uçuş kırımsız oldu. Uçuş derken hover yani :) fakat ses ilk ürkütücü geldi daha sonraları alıştım. 2. Uçuş hüsran, kırım. Sonrasında da ra ara kırımlar oldu 10dan sonrasını saymadım. Tamir, yedek parça bekleme süreci vs. Ama tamir kısmı bile çok zevkli oluyor.
Kendimi simle dahada geliştirdim.
Ve artık 10 ay sonra gözüme çok büyük gelen ürküten trex 450 de küçük gelmeye başladı ;D
Tekrar araştırmalar ve forumdan bir arkadaştan trex 550e modelini buldum ve aldım. 550 nin 450 den bukadar büyük olduğunu beklemiyordum. Oldukça büyük ve güclü bir model. Henüz kullanma fırsatım olmadı. Maddi nedenlerden dolayı kumanda almak için beklemekteyim ve uçmak için sabırsızlanıyorum :halay:

Kısacası 2016 benim için aydınlanma ve tanışma yılı oldu diyebiliriz.
Artık krımsız uçuşlar yapabiliyorum
Tamir kısmında da oldukça iyiyim.
Kit halde olan bir modeli tek başıma toplayabiliyorum
450 pro modeli topladım ve o da kumandasını bekliyor.

Bu ilerlemede bir platformun ve üyelerinin payı büyük teşekkürler :RCKolik:
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Recep oldukça güzel ve bereketli bir 2016 geçirmişsin : bravo: Daha ne olsun :halay:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Evet aynen öyle mehmet abi. :yuppi:

2017 deki hedefler
Kumandamı alıp 550e modeliyle heyecanlı uçuşlar.
3d modunda plotajımı dahada geliştirmek
Ve daha önce hiç buluşmalara katılmadım, çok istiyorum bunuda. Son olarak birde hep yanlız uçuşlar yapıyorum çevremde hiç modelci yok, modelci bir arkadaşta bulursam 2017 de bereketli bir yıl olacak benim için :saygilar: :thumbup:
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

2016 ozellikle son ceyrekte benim icin harikaydi , modelcilige donus oldu bi acidan , uzun zamandir yatan modelleri yavas yavas toplamaya ucmaya basladim. Bu nedenle cok keyifliyim.

Heli acisindan uzun zamandir yatan faal olamayan 550e gitti yerine Goblin 630 geldi , ufak aksilikler vs derken hersey cozuldu. Forum icinden yapilan alisverislerin faydasi diyebilirim kisaca. Hemen hic sim calismiyorum ama yazilanlardan calismam gerektigini anliyorum.

Heli acisindan diger gelisme benim 450SEv2'nin aktive etme karariydi , bu hafta sonu ucuslari icin degil , hafta sonu yine goblin ile devam edecegim. 450 ozellikle kisitli alanlarda hafta icinde pratik yapmak icin kullanabilirim diye dusunuyorum.

Ucak acisindan daha hareketli oldu diyebilirim uzun bir sure hemen her hafta sonu bir bulusma gerceklestirdik. Mini quad , microquad , ucak , heli , araba derken...

Acikcasi ucak disinda ciddi acemi sayilirim , minide quad ve fpv'ye alismaya calisiyorum.

Sene basinda baslayan benzinli model hala masada yatiyor. Aslinda cok isi yok ama bu arada eski modelci abilerden bir sehpa bulup motor rodaji yapana kadar yatirayim dedim , tembellik kotu sey.

HK'dan aldigim EPP ucak en cok sevdigim modellerden biri oldu diyebilirim.

2017 beklentilerim bol bol ucus yapmak modelcilige daha fazla zaman ayirabilmek.

Maymun istahlilik nedeniyle cok alanda faaliyet gosteriyorum , pilinden modeline bir duzene ihtiyacim var onun icin bir caba sarf edecegim.

Simulator icin su wireless aparattan aldim. Hem quad hem heli icin sim calisacagim.

Artik sorun olmadan alan turu atabiliyor gibiyim. Heliye refleks verdigim komutlarda fena degil. Artik bir siralama yapip onun icinde hedefler koyacagim. Ornegin inverted (simde bile cok iyi degilim ) , hassas alan turu , stall turn gibi

Helimi kendim toplamak , bakim yapmak , kirimsonrasi toplama ve ayarlarini yapmak.

Hemen butun modelleri altif hale getirmek.

Is arkadaslarimi modelcilige bulastirip hafta icindede modele zaman ayirmak.

Yasadigim yere yakin alternatif ucus alani bulmak ( kocaelindeki aklimda hala , ne guzel alandir o )

Cok para harcamamak ( bu kritik harcama kontrolunde cok iyi degilim )
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Öncelikle konuyu açan Emre Kaman'a teşekkürler.
2016 herkez için yoğun hobby dolu güzel bir yıl olmuş anlaşılan benim içinde aynı şey geçerli bende hobby dolu bir yıl geçirdim bu sene.Bu yıl benim için heli ye yoğunlaştığım bir yıl oldu trex500 ün yanına önce bir trex450 ekledim ve 3D uçuş çalışmalarını hızlandırdım.Sevdiğim bir arkadaşım büyük model candır sana 700lük bir heli alalım dedi ardından bir 700N Dfc alıp keyfine vardım.2016nın çıkmasına 2hafta kala bir süpriz daha yaptım kendime ve filoya birde goblin ekledim :hoppa: bakalım hayırlısıyla bu hafta ilk uçuşunu yapıcam onunda anlıycağınız 2016 benim için çok bereketli geçti 2017de yeni modellerle helir inşallahhh
İşte filodaki helilerin son durumu
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

mehmet akif çırpıcı' Alıntı:
Öncelikle konuyu açan Emre Kaman'a teşekkürler.
2016 herkez için yoğun hobby dolu güzel bir yıl olmuş anlaşılan benim içinde aynı şey geçerli bende hobby dolu bir yıl geçirdim bu sene.Bu yıl benim için heli ye yoğunlaştığım bir yıl oldu trex500 ün yanına önce bir trex450 ekledim ve 3D uçuş çalışmalarını hızlandırdım.Sevdiğim bir arkadaşım büyük model candır sana 700lük bir heli alalım dedi ardından bir 700N Dfc alıp keyfine vardım.2016nın çıkmasına 2hafta kala bir süpriz daha yaptım kendime ve filoya birde goblin ekledim :hoppa: bakalım hayırlısıyla bu hafta ilk uçuşunu yapıcam onunda anlıycağınız 2016 benim için çok bereketli geçti 2017de yeni modellerle helir inşallahhh
İşte filodaki helilerin son durumu
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kırımsız ve keyifli uçuşlar dilerim. Filo gayet sağlam :thumbup: inşallah bizede nasip olur bir trex 700 nitro :saygilar:
 
2016'da Ne Yaptın RCKolik?

Sevgili RC Kolik ailesi,

Ben küçüklüğümden beri uzaktan kumandalı her türlü makineye bir erkek çocuğu olarak ciddi derecede ilgi ve sevgi duyuyordum.

Yakın zamana hızlı gelecek olursak, İlk uçan araç deneyimim 2016 şubat ayında bir iş arkadaşımın bana 16 dolarlık eachine mini multikopter hediye etmesi ile başladı.

Akabinde gün içinde bol bol oynamaya başladım diyebilirim, bu arada da youtube üzerinden sürekli olarak kopter lere ilişkin videoları izleyemeye başladım.

Bende keyfimce bir tane toplayıp uçurabilirim dedim, hatta iş almış başını gitmiş, APM ler Pixhawk lar sayesinde, Yer istasyonları, otomatik görev tanımlamalar vs görünce,

Aklım başımdan gitti, bu işe 1-0 önde başladım çünkü, Sevgili Semih Balkar abimle tanışma fırsatı buldum. Ve APM ile ilgili temel olarak bilmem gereken herşeyi sıkılmadan etmeden paylaştı,

Sayesinde 700 lük bir hexa ile artık oyuncak sıfatından ayrılmış, daha fazla sorumluluk isteyen bir kopter ile bende bu mecraya adım atmış oldum.

Sonrasında kırımlarımda oldu, sualtı dalışlarımda :)

Son 5 aydır temizim, herhangi bir zaiyatım olmadı şimdilik :)

Bazen biraz frene basmam gerektiğini söyleyenler oldu, evet biraz vites düşürdüm, ama tekerler halen dönüyor.

Sonuç;

Multikopter'lere halen sevdalı, elinde

Tarot 960
Tarot 680 ( Bunu yaz döneminde istediğim gibi olursa AKUT'a hediye edeceğim.)
ve
Locust 500 frame üzerine kurulu 3 tane yavrucakla takılmaya devam ediyorum.

Bu arada Ticari İHA sertifikası aldım. ( eğitim teknik yönden faydası sıfıra yakın) ama prosedür gereğini yerine getirmiş oldum.

Hobi için buna gerek yok, ilerleyen dönemde ticari bazı girişimlerim olabilir. ( Hava fotografçılığı olmayacak.)

Bakalım 2017 de zaman bize neler gösterecek,

Tüm RCKOLİK ailesine ve bu platformu ayakta tutmak için vaktini, emeğini esirgemeyen arkadaşlarıma da KOCAAAMAAAN Teşekürlerimi sunuyorum.


Yılbaşından sonra tarot 960'a yoğunlaşıp, ona Pixhawk ve yarı profesyonel bir FPV sistemi kurmayı planlıyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol