250 Quad Yapımı

skiraz

Yeni Uye
Oncelikle pilotaj için syma x5c alip bozulana kadar kullandim

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ardindan multicopterlerle, ucus kartlariyla ilgili arastirmalara basladim. 1 hafta kadar, vakit buldukca froumlardan okuyarak, youtube dan videolar izleyerek bilgi edinmeye caliştim ve bir quad toplamaya karar verdim. Sipariş listemi, kirim ya da kaza durumunda yedek parca sıkıntısı cekmeyecek şekilde, stokta devami gelecek ürünlerden, en hesapli şekilde nasil yaparaimi dusunerek hazirladim.

hobby king listesi;

banggood listesi;

sahihibnden.com listesi;

250 Quad Yapımı

96.66 + 87.28 = 183.94 usd 183.94/0.42(paypal kuru)= 437.95 TL

437 + 50+ 60+98 = 645 TL

bu fiyat sıfırdan başlayan daha önceden hiçbir ekipmani olmayan bir kişi için cıkan fiyattir. bazı parcalar da yedekli alınmıstır. pervane 3 takım, motor 6 adet, esc 5 adet, lipo 2 adet. eger onceden kumanda, sarj alet, lipo gibi ekipmanlariniz varsa kesinlikle daha ucuza maledersiniz.

sonucta ortaya cikan quadcopter bu ;

250 Quad Yapımı

yapim aşamisinin bazı bolumlerinden kareler;

250 Quad Yapımı

Güzel bir konu olacağa benziyor. Teşekkürler. Benim merak ettiğim, pervanelerin üç uçlu olmasının iki uçlu olmasına göre bir avantajı olup olmadığı. Neden bu pervane türünü tercih ettiniz? Daha mı performanslı?

250 Quad Yapımı

250 Quad Yapımı

250 Quad Yapımı

250 Quad Yapımı

Esclere simonk yazılımı attınızmı?

Bende banggood dan aldığım esclerin 2 si bozuk çıktı. HK dan plush 12a sipariş vermeyi düşünüyorum ama yazılım atma ile uğraşmak uzun geliyor :)

250 Quad Yapımı

son hali ve ucuşundan kareler;

250 Quad Yapımı

Piller sisteme gore biraz agir bence. 1500 mahlik pil kullanmak daha mantikli. Heleki uzerine fpv sistemi doseyecekseniz.
Gerci nasil bir ucus tarzi yapacaginiza gorede degisir.
Gemfanin 3 bladeli proplarini tavsiye etmem cok fazla titresim yapiyorlar ve balanslamakda zor.
Yinede guzel bir paylasim. Elinize saglik kirimsiz ucuslar.

250 Quad Yapımı

Syma x5c cok masum bi alet, ev icinde rahatlıkla ucurulabilir.. prop guardlar kırılacaktir, kırıldıktan sonra bi yere dusup pervane takılınca, tekrar ucurmaya calişmayiniz, aleti takılan yerden kurtarip tekrar havalandiriniz. pervanenin taıldıgı yerde, belki kurtulur diye zorladim motorunu yaktım. banggood da yedek parcalari mevcut ve fiyatlar fena degil, bolca sipariş verdim ama beklemedeyim:(

Syma x5c bence dıs ortam için cok uygu bi alet degil, ruzgardan cok etkileniyo, balkondan ucururken catiya gitti ruzgarin etkisiyle, zor anlar yasatti bana. kamerasinin yapacagi kayittan da cok fazla beklentiniz olmasin.

250 Quad ise ev içinde guvenli değil, gece yarisi bittigi için, ilk ucusa dişari cikmaya üşendim, kk2'nin ayarlarını yapacaktim, ufak denemelerde hemen ilk geceden pervane kırdım.

motorun birinin alt trafindaki klipsi ya sonradan dustu, ya da uretim hatasindan dolayi uzerinde yoktu. ucus esnasinda, motorun ust kısmı ile birlikte pervaneyi firlatti.. guvenliğe dikkat etmek lazim. ayrica siparişleri yedekli vermekte fayda var..

frame'in fpv için kiti var, bu resimlerde monteli degil ama bazi yerlerde gozukuyor. frame bence yeterince kaliteli..

ilk kalkişlarda alet geri dogru geliyordu ve saat yonunda rotasyon(yaw) yapiyordu kalktıktan sonra, muhtemel pilin konumundan kaynaklaniyordu. aletin ve pilin agirlik merkezlerini bulup cizgiler cektim, pili bu cizgileri cakiştirip yerleştirdiğimde sorun cozuldu. yani ağirlik merkezi problemiydi.

kumandanin menzili hakkıda henüz bir fikrim yok en fazla 150 m kadar uzağa uctum. 8 db tp-link anten aldim 2,4 Ghz, onu monte edip ceşitli denemeler yapacagim. sonuclari paylaşirim. Kumandanin içindeki kart (pcb) muhtemelen 'turnigy 6ch' ile ayni, 5 kanallı kumanda 6 kanala yukseltilebilir gibi duruyo. 6ch reciever ile tilt kontrolu mumkun olabilir.

Fpv için boscam tx rx TR'ye giriş yapti. 7 inch bir monitor TR'den aldim. Mobius camera hk'den sipariş ettim. bütün ürünler sorunsuz gelirse, toparlayinca paylaşimini yapacagim.

Herkese keyifli uçuşlar..

250 Quad Yapımı

Isa Sarı' Alıntı:
Güzel bir konu olacağa benziyor. Teşekkürler. Benim merak ettiğim, pervanelerin üç uçlu olmasının iki uçlu olmasına göre bir avantajı olup olmadığı. Neden bu pervane türünü tercih ettiniz? Daha mı performanslı?

herhangi bir bilgim yok bu konuda, arastirma da yapmadim, takım olarak degiştirip kıyaslama yapacaktım, ama 3 palli takımdan bir tanesi kırıldı, bi daha ki siparişe kadar deneme şansım kalmadi..

250 Quad Yapımı

tamerkaymakci' Alıntı:
Esclere simonk yazılımı attınızmı?

Bende banggood dan aldığım esclerin 2 si bozuk çıktı. HK dan plush 12a sipariş vermeyi düşünüyorum ama yazılım atma ile uğraşmak uzun geliyor :)

yok simonk atmadim, usb aparatini bile almamiştim, hobbyking'te blueseries için yorumlar fena değildi, o yuzden gerek duymamıştım.. ama ilerleyen zamanlarda denemeyi dusunuyorum..

250 Quad Yapımı

Sezai bey güzel bir konu olmuş, bol resim destekli :thumbup: Emeğineze sağlık :bravo:

Konuyu okuyunca az çok fikrimiz oldu ama bir tanışma konusu ile sizi daha yakından tanımak isterim şahsen ;)

250 Quad Yapımı

Kumanda ileriye dönük bir seçim olmamış olabilir ama mantıksız da değil sanırım :)