35 cc yak 54 donanım

Güzel çalışmalar tebrik ederim. Bu tarz büyük akrobasi uçaklarınada merakım var baya. İleride helikopterden sıkılınca böyle bi uçak toplamam lazım :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Resul Toruk
Uçakçılara bir sorum var Rudderin delikleri tam delinmemişti yerine tam oturmadı. Acaba denge problemi yaşarmıyım ?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
@Sumer Yamaner Abi bir sorum var uçağa 15A ubec kullansam dahamı iyi olur .. servo testlerinde 10 kg ağırlıkta servonun 3a akım çektiğini görünce şaşırdım.. 6A ubec işimi görmicek ozaman , zaten servolarda gelmedi 60 gün oldu iade alırım inşallah :RCKolik:

 
Bence gerçek 10 A UBEC yeterli. Servolar sıkışmadıkları sürece o kadar akım çekmezler. Endpoint ayarlarının dikkatli yapılması gerek. Ya da daha da ideali High Voltage servo kullanıp 2S LiPo'yu doğrudan bağlamak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Resul Toruk
Sipariş edip gelmeyen 20 kg 5 adet servolar için geçerlimi 10A ubec.Bİrde on off switch seçemedim ,servoların max çekeceği akıma göremi almam gerek switch.5A 12A switchler gördüm Birde şu var hangisini tercih etmeliyim Abi ?



 
Ben benzinli bir modelde mekanik anahtar kullanmıyorum asla.
Servolarının neyin nesi olduğunu bilmeden de fikir yürütmem imkansız. Ortalıkta deli gibi akım çekip uçağı resetleyen birçok yüksek torklu servo var. 35 cc uçağa 20 kg servo takma fikri hiç mantıklı değil.
 
Son düzenleme:
Bahsi geçen servo .bunun testini izledim 10 kg de 3A civarı akım çekiyordu. 20 kg tercih ettim ileride başka modele geçersem kullanışlı olur diye düşündümde. Elektronik switch sitelerde göremedim Örneği varmı abi
 
Powerbox ne kadar gerekli olur bu modele emin değilim ve fiyatı uçmuşş :rolleyes:Bu siparişleri verdim
12A Henge Ubec

Star Switch
 
Bu servo uçağa takılıp uçulur mu yahu?! Ne olduğu belirsiz. Neredeyse aynı fiyata Hitec 645MG takmak dururken.
Elektronik switchler PowerBox ürünleri arasında var. Bir de SumeronicsRC üretiyor.
Sümer abi aynı markanın PDI-5509MG ve PDI-4806HB model servolarını 46 lık uçaklarımda kullanıyorum ve de şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım.Genel itibariyle bu servolardan memnun kaldığımı söyleyebilirim.
 
Yavaş yavaş finale gidiyoruz :) Hv çekirdeksiz servolarda tamamdır :RCKolik:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol