3D Printed Quadcopter Projem

Sezer Ç

Yeni Uye
Katılım
29 Ağu 2014
Mesajlar
15
Tepkime puanı
22
Yaş
35
Arkadaşlar merhaba,
Kısaca hikayemi anlatayım,
Bundan 2 yıl kadar önce kendim uçak yapmaya niyetlenmiş, fakat köpük balsa gibi malzemelerle uğraşmayı gözüm kesmemişti. Bende ilgimi 3d printerlara kaydırıp kendi 3d printer'imi kendim yapmaya karar vermiştim. Yaklaşık 1 yıl sonra kendi çizimim olan 3d printerî aktif kullanmaya başladım.
Makine mühendisliği eğitimimin verdiği şevkle(bu şevk amerikayı yeniden keşfettirenden) kendi quadcopterimi bastırıp, içine birde basit yazılım yazmamı sağladı. Ve sonuç;

yazıcıdan cıkartılmış f450 frame, ayaklar, aksesuarları ve multiwii karta arduino için yazdığım basit kontrolcü(cok akıllı değil henüz:) )
Bir çok denemeden ve kırımdan sonra ulaştığım sonucu sizinle paylaşmak istedim.

Multiwiinin kendi yazılımı ile stabil uçuş sağlıyorum fakat gps hold ve altitude hold cok iyi değil. Sensörler gürültülerden cok etkileniyor kalitesiz biraz.

Multiwiyi bilgisayardan kontrol edecek arayüzüde hazırladım, bir nevi yer üssü olarak kullanabiliyorum(kısa mesafede). Zamanla gelişecek inş.

Şu an solidworks ile tek katmanlı bir kanat profili çizmeye calısıyorum. Ara ara denemelerim oldu fakat biraz ağır oluyor. Vakti gelince onu da paylaşacağım.

m3 ve m2.5 insertleri civata yerlerine insert ederek sağlam bağlantı sağlayabiliyorum. baski yogunlugunuda optimumda tutarak dayanıklıkıl/hafiflik oranını tecrubeyle buldum.

Bir kaç resim;


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Belki büyük işler yapmıyorum ama uğraşıp sonuçlarını görünce paylaşayım dedim. :)
 
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Farklı çizimler yaptım henuz basma fırsatım olmadı. Acıkcası multiwii biraz kalitesiz kaldı. Birkaç sipariş gelirse upgrade yapıp boyutu kuculteceğim bakalım.
Birde işin biraz mühendislik tarafına yöneldim. Matematiksel model olusturmaya calısıyorum. Görüntü işleme ekleyip obje takip yapmayı planlıyorum. Elinde boyle matlab labview calısması olan olsa ne guzel olurdu:)

Yaptıgım hobi mi, calısma mı bilmem ama güzel vakit geçirdiğim kesin.
Saygılar bizden.
 
Tebrik ederim sezer bey inşallah detaylı bir paylaşımda görmek isteriz. Güzel şeyler oluyor bugünlerde ve ben gerçekten çok seviniyorum bu yaptıklarınıza. :thumbup::saygilar: