3D yazıcı önerisi

Muhammer Çelik

Yeni Uye
Katılım
13 Şub 2022
Mesajlar
30
Tepkime puanı
17
Yaş
25
Konum
İST
İlgi Alanı
Uçak
Yıl 2018. Tutturmuştum babama "Baba, 3D yazıcı alalım!" diye dolaşıyordum etrafında. O zamanlar 10 yaşındayım tabii. Ekonomik durumlardan sebep, alamamıştık. Aradan neredeyse 6 sene geçecek, sanıyorum ki yakın zamanda bu 3D yazıcı evrenine bir adım atabileceğim.

Aklımda düşüdüğüm 2 spesifik model var. Birincisi Ender 3 V2. İkincisi ise Ender 3 S1. Lakin aradaki bu kadar fiyat farkında değer mi? Sanıyorum ki Ender 3 S1'de CR Touch var. Dışarıda kullandığım 3D yazıcı deneyimlerimi göz önüne alırsak baskı tahtasını ayarlamak çok meşakkatli bir iş, lakin aradaki neredeyse 3000TL'lik fiyat farkına değer mi? Teşekkürler!
 
Ender 3 S1 Pro'yu tercih ederdim.
Ender 3 Pro alıp henüz almadan önce yapmayı planladığım ve şu anda da uygulamış olduğum tüm modifikasyonlar Ender 3 S1 Pro'da mevcut.
Ender 3 V2'de bir takım önemli mekanik upgrade'ler mevcut değil.

Edit: Sümer abi gerekeni yazmış zaten, sayfa yenilenince gördüm. V2 alıp modifiye etmen gerekecek ve daha fazla harcaman gerekecektir :)
 
Çok teşekkür ederim değerli Sümer ve Sarven hocam! Tez zamanda alıp burada güzel bir konu açmak dileğiyle 🙏
Peki önereceğiniz bir test baskısı var mı?
 


Ben bu kaynaktaki adımları sırasıyla takip etmeni öneririm.
Thingiverse ve Printables sitesinde tonla kalibrasyon baskısı dataları mevcut.

Bed level için:

Diğer kullandığım kalibrasyon nesneleri:



Tek duvarlı kübü flow ayarı için kullanıyorum.
XYZ küpünü de boyutlar doğruluk ve kararlılığı test ederken kullanıyorum.
Ara sıra da kıyaslama yapmak için 3D Benchy basıyorum.

En başta link'ini verdiğim sitede hepsi var. Tonla açıklayıcı video var.
 
  • Sevdim
Tepkiler: Muhammer Çelik
Ayni sekilde s1pro klipper firmware ile tavsiye ederim. Malesef her tabla duz gelmiyor. Klipper ve CR Touch ile yaptigim olcum sonucu benim yatagim asagidaki sekilde oldugunu farkettim. Klipper bu yamuklugu basarken telafi ediyor. CR touch olmadan yatagin mesh bilgisini almak olanaksiz o yuzden cr touch , bl touch ve benzerleri cok ise yariyor,

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ender 3 Pro kullanan biri olarak çok randuman alamadığım ıifade edeyim arka arkaya kararlı ve sıkıntısız baskı almakta zorlanıyorum. Çift Z eksen, kayış gerdirme,, direkt exduruder, BL touch hepsi S1 de mevcut. Buna rağmen kafamı kurcalayan CoreXY bir printer almak daha mı iyidir sorusu. Araştırdığımda sık ve çok print almak ve biraz daha endüstriyel bir kullanım için Core XY biraz öne çıkıyor. Fakat Prusia MK3 ve benzeri daha sağlam bir printerda tercih edilebilir. Neyse eldeki Ender 3 Pro yu emekliye ayırdım ve Creality K1 ön sipariş verdim inşallah yanlış seçim olmamıştır. Size de seçiminizde faydalı olur diye paylaşmak istedim. RC tank projesi için çok sayıda palet baklası basılmayı bekliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muzaffer POLAT
Creality K1 elime ulaştı. Sahiden çok başarılı bir ürün. İnanılmaz bir hıza sahip 3dbenchy diye isimlendirilen küçük tekne modelini 14 dakikada bastı. 150 m/s gibi inanılmaz bir hıza sahip. Gerçi kortuğum için sürati diğer basımlarda düşürdüm. Çünkü makine inanılmaz sesler çıkarıyor ama hiç bir sıkıntı çıkarmadan basıyor bu hızda. Basım kalliteside sahiden çok iyi. Ben beğendim. Ayrıca ölçüsel olarakda daha iyi. Bambu lab primterının çok iyi bir kopyası olmuş. Hatta belki bazı yönlerden daha da iyi. Bilginiz olsun.