Mesut üstad sağolsun "Uçan Kanatlar" bölümü açıp yaptığı zagi paylaşınca, benim de nerede ise unuttum 45 cm MINI ZAGI aklıma geldi
Bu modeli RcPano'dan alalı nerede ise 2 sene olacak. Birazdan paylaşacağım detaylar ve denemeler sonrası kitaplığa kaldırdı, o günden bugune model olarak kalıyor
Modeli alırken MINI model olması ve bu nedenle uçuş stabilite problemlerini göz önünde bulundurarak aldım. Zira nedense görüntüsü beni çok etkilemişti.
Bunu aldığıma pişman mıyım peki Her zaman olduğu gibi hayırrr
Ama siz yine de MINI modellerden, özellikle uçakların minilerinden uzak durun.
Gelelim ürünün detaylarına :
Kanat Açıklığı : 45 cm
Malzeme : EPP
Motor :2500 kV
Pervane :5x5E
ESC : 5-10 NiNH, 2-3 Lipo, 12 A BEC
Servo : 5 gr servo, Spring RC, SM-S14435
Pil :2S 800mAH Lipo
Tahmini Uçuş Ağırlığı : 150 gr (Pil Dahil)
Şu ana kadar bir kere Mesut üstad (12.05.12 tarihinde) Orhanlı'da kısmi de olsa uçurmayı becerdi Bu videolar zaten şu ana kadar uçtuğu ilk ve tek video En alt kısımda bulabilirsiniz
Zaginin dizaynında çok büyük problemler var. Ağırlık merkezi, motor güç yetersizliği gibi.......
Zira bu uçuş sırasında ön tarafa 60 gr ağırlık koymak zorunda kaldı.
Buna bağlı olarak bana yeni motor ve pil tavsiyelerinde bulundu. Aldığım ama henüz denemeye fırsat bulamadığım yeni konfigurasyon şu şekilde.
En yakın zamanda bu konfigurasyon deneme sonuçlarını da sizlerle paylaşırız inşallah
Yeni Konfigurasyon:
1- Yeni motor: FC 28-05 Brushless Outrunner 2840Kv :
Bu motor hem 12A esc istiyor , hem 6x4 pervane, hem 2S pil hemde 410 gram çekişi varmış. Normalde bizim miniyii coşturması lazım. Bakalım ne olacak
2- Yeni pil olarak da "Turnigy nano-tech 850mah 3S 25~40C Lipo Pack" aldım, sırf deneme amaçlı.
Bunlarda resimleri (Satış ilanından ama )
Mini Zaginin Uçmamak için Son DIRENIŞLERI
Mini Zagi ilk Uçuş (Yani benim gördüğüm )
Mini Zagi 2. ve Daha Stabil Uçuşu
Bu modeli RcPano'dan alalı nerede ise 2 sene olacak. Birazdan paylaşacağım detaylar ve denemeler sonrası kitaplığa kaldırdı, o günden bugune model olarak kalıyor
Modeli alırken MINI model olması ve bu nedenle uçuş stabilite problemlerini göz önünde bulundurarak aldım. Zira nedense görüntüsü beni çok etkilemişti.
Bunu aldığıma pişman mıyım peki Her zaman olduğu gibi hayırrr
Ama siz yine de MINI modellerden, özellikle uçakların minilerinden uzak durun.
Gelelim ürünün detaylarına :
Kanat Açıklığı : 45 cm
Malzeme : EPP
Motor :2500 kV
Pervane :5x5E
ESC : 5-10 NiNH, 2-3 Lipo, 12 A BEC
Servo : 5 gr servo, Spring RC, SM-S14435
Pil :2S 800mAH Lipo
Tahmini Uçuş Ağırlığı : 150 gr (Pil Dahil)
Şu ana kadar bir kere Mesut üstad (12.05.12 tarihinde) Orhanlı'da kısmi de olsa uçurmayı becerdi Bu videolar zaten şu ana kadar uçtuğu ilk ve tek video En alt kısımda bulabilirsiniz
Zaginin dizaynında çok büyük problemler var. Ağırlık merkezi, motor güç yetersizliği gibi.......
Zira bu uçuş sırasında ön tarafa 60 gr ağırlık koymak zorunda kaldı.
Buna bağlı olarak bana yeni motor ve pil tavsiyelerinde bulundu. Aldığım ama henüz denemeye fırsat bulamadığım yeni konfigurasyon şu şekilde.
En yakın zamanda bu konfigurasyon deneme sonuçlarını da sizlerle paylaşırız inşallah
Yeni Konfigurasyon:
1- Yeni motor: FC 28-05 Brushless Outrunner 2840Kv :
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu motor hem 12A esc istiyor , hem 6x4 pervane, hem 2S pil hemde 410 gram çekişi varmış. Normalde bizim miniyii coşturması lazım. Bakalım ne olacak
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
2- Yeni pil olarak da "Turnigy nano-tech 850mah 3S 25~40C Lipo Pack" aldım, sırf deneme amaçlı.
Bunlarda resimleri (Satış ilanından ama )
Mini Zaginin Uçmamak için Son DIRENIŞLERI
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Mini Zagi ilk Uçuş (Yani benim gördüğüm )
Mini Zagi 2. ve Daha Stabil Uçuşu