550-800 İçin İdeal Konnektorler (RCPROPLUS SupraX)

Bu konnektörlerde ters takma olayı yok ama dalgınlık ile benim bir kaç defa konnektör patlattım, çok az bir zorlama ile ters kutuplar birbirlerine deyiyor, 6s de bşıma gelmedi ama 12s de çok fena acı tecrübelerim var:laugh: Yani lehim kısmına gelirsek bir erkek bir dişi olarak lehim yapıyorum ben bu konnektörleri. Bunun ilgili bir kaç video izledim farklı bağlantılar kullananlarda var.
 
1 erkek 1 disi yapinca paketten cikan konnektorleri maksimum verimle kullanmak mumkun oluyor, ancak 12s’de pilleri birbirine takma riskini de beraberinde getiriyor bu durum :laugh::evil:

Ben ve Rasim pillerde disi, esc tarafinda erkek konnektor kullaniyoruz, dolayisiyla pilleri birbirine baglama riski minimuma iniyor. Tabi biraz zorlarsak birbirine temas edebilir, ama en azindan konnektorler oturmaz. :evil:
 
Küçük bir ekleme daha yapayım. Konnektörlerin erkek dişi verimsiz kullanımı ile ilgili... Az sayıda pil setiniz varsa aslında çok da verimsiz değil.

Erkek konnektörler: esc uçlarında ve şarj cihazı paralel boardlarında kullanılıyor.
Dişi konnektörler: pillerde kullanılıyorlar.

Protos max için konuşuyorum, 4 adet pilim var (2 set)... Toplam 4 dişi konnektör kullanıyorum. 4 adet paralel boardda erkek konnektör var, bir adet esc de erkek konnektör var toplam sayı 5... Aradaki fark 1...

Protos 380 için ise; 5 adet pilim var. Toplam 5 adet dişi konnektör eder... Paralel boardda adaptör biraz eksik kaldı sadece 3 erkek konnektör var (3 ve 2 şeklinde iki seferde şarj ediyorum 5 pili). ESC de de 1 erkek konnektör var, toplam 4... Aradaki fark yine 1...

Pil sayısı arttıkça ve bununla beraber paralel boarddaki erkek konnektör sayısı artmadıkça tabii ki dişi konnektör ihtiyacı daha fazla oluyor. (tabii bu durumda çok sayıda pil, az sayıda adaptör olduğu için pillerin hepsini tek seferde şarj mümkün olmuyor, iki üç seferde şarj ediliyor.)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp