6 Kanal Helikopter Seçimi ?

6 Kanal Helikopter Seçimi ?

Yıllarca önce rc hobisi çok pahlaıydı ve para kaynağım yoktu alamıyordum.Şimdi param var ucuzladılar zamanım yok :laugh:

v912 yi çok araştırdım 913 e göre çok sağlam olduğunu şu kadar çarptım kırılmadı bu kadar çarptım kırılmadı diyorlar uçuş videolarına bakıyorum baya yükseğe çıkıyor diyorlar fakat kafama şuraları takıldı;

922-977 modelleri küçük modeller bunların rüzgardan etkilenmeleri daha kolay olmaz mı? Büyük helikopter dışarıda daha rahat uçabilir ?

Bir kerede olsa deneme şansım olmadığından dolayı pratik olarak 4-6 kanal arasındkai farkı bilmiyorum yazılan tüm makaleler çekilen tüm videolar teorik olduğundan tam kestiremiyorum.

6 kanal helikopterler daha fazla hakimiyet sağlıyor ve bu yüzden zor , ben bir helikopteri ters çevirip uçurmaktan şahsen zevk almam çünkü gerçek hiç bir helikopter bu şekilde uçamaz doğasına aykırı.6 kanal bana sadece ters çevirip uçurma imkanını mı sağlıyor ? Çünkü en çok vurgulanan yönü bu,akrobasi...

Kafamdaki şu soru işaretini kaldırırsam hemen siparişi vereceğim kaç gündür bununla kafa yoruyorum sizide çok sıkmak istemiyorum hakkınızı helal edin :saygilar:
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

Mantikken buyuk olunca rüzgardan daha az etkilenir doğru ama arada küçük fakat cok önemli bir fark var. V912 bakarsan ana palleri sabit acılı ve üzerinde denge amaçlı fylbar dediğimiz bir çubuk var. V922 veya V977 ise pallerin acısı değişken ve bu çubuk yok. Ayrıca ana motor devirleri de buyuk ihtimal daha yüksek.

Bu nedenle küçük olmalarına rağmen daha basarılar. 6 kanal olunca ille ters uçacaksın diye bir sey yok. Scale dediğimiz tarzda yani normal heliler gibi ucan arkadaslarımız da var.

Videolara bakarsan her sey cok guzel ama alınca nedense öyle olmadigini ortaya çıkıyor.

İcimden kalmasın ben deneyeyim dersen sen bilirsin. Ama bir sorun olur ya da yedek Parca lazım olursa bizim forumdan bulman imkansız.

Karar senin,şimdiden tercihin ne olursa olsun, hayırlı olsun diyelim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

Teşekkür ederim yarın v922 siparişini veriyorum ondan sonra 450 model bir trex alırım kesin :D

6 kanal daha gerçekçi ve her şey pilotaja dayalı bir nevi manuel vites araç gibi.Sizlerin önerilerine ve tecrübelerinize olan saygım inancım sonsuz v922 yle umarım mutlu olurum :) keşke vaktim olsaydı da 977 yi alabilseydim ama yapacak bir şey yok :)
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

Muhlis berberoğlu' Alıntı:
Amacım Uğraşmak... Evet doğru okudunuz helikopterimi alıp saatlerce sanki gerçek bir helikopteri sürmeyi öğreniyormuş gibi üzerinde çalışmak istiyorum. Alıp hemen uçurmak keyifsiz geliyor bana.

Bu yüzden 6 kanallı tercihinde bulunacağım...


Muhlis berberoğlu' Alıntı:
Rtf modellere yöneliyorum bunların içindede şuan için en uygunu 977 ve 922 görünüyor


Muhlis berberoğlu' Alıntı:
pek zamanım olmayacak ilk mesajımda yazdığım gibi saatlerce kurcalayıp,söküp çıkarıp sim çalışacak vaktim olmayacak ama bu güzel aktiviteyide es geçmek istemiyorum v912 4 kanal bir modeli Türkiye'de uygun fiyata buldum büyük olmasından dolayı cezbetti en azından bilgisayarın başından kalkar biraz doğa görürüm diye düşünüyorum.

Haftada 1-2 kere vakit bulup kullanabileceğim için 6 kanal pek işime yaramayacak 4 kanal olarak bu heliyi önerir misiniz ? Yedek parçasıda Türkiye'de uygun fiyatlara bulunabiliyor.


Muhlis berberoğlu' Alıntı:
Teşekkür ederim yarın v922 siparişini veriyorum ondan sonra 450 model bir trex alırım kesin :D

6 kanal daha gerçekçi ve her şey pilotaja dayalı bir nevi manuel vites araç gibi. Sizlerin önerilerine ve tecrübelerinize olan saygım inancım sonsuz v922 yle umarım mutlu olurum :) keşke vaktim olsaydı da 977 yi alabilseydim ama yapacak bir şey yok :)



Şimdi ilk mesajdan bu yana Muhlis kardeşimizin bazı yorumlarından alıntılar yaptım. Sonradan alıntı kısmı "....." şeklinde törpülenmezse sevinirim.

Öncelikle çok tanışmıyoruz, o yüzden Muhlis bey hakkında yorumlarım bu başlık boyunca edindiğim izlenimler doğrultusunda olacaktır.

Muhlis bey, olmayacak gibi bu iş... Yani bu kararsızlıkla olmaz... Bizim önerilerimiz ilk mesajlardan beri belli, forumda da net konular var bu doğrultuda. Sürekli değişkenlik içinde olan sizsiniz. Yani aslında karar vermesi gereken de sizsiniz..

Uğraşmak istiyorum, v922/v977 uygun, yok işte 4 kanal düşünüyorum şu nasıl, olmadı peki v922 ardından trex450 olsun, v977 ye zaman yok...


Bir kere v922 ile V977 yi kıyaslarsak zaman, para, yetenek gereksinimlerinde hemen hemen aynıdır. Aralarında hiçbir fark yoktur bu kriterler açısından. O son alıntıdaki son cümle bitirdi beni baştan söyleyeyim :)
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

Şimdi konuya bende alıntılar üzerinden giderek açıklık getireyim

Amacım gerçekten uğraşmak burada hiç bir şüphem yok daha fazla imkanım olsada kit model alıp üstadlarla bir araya gelip kafa yorsak.

Hobinin genel tanımı insanın kendine ayırdığı vakit içerisinde verimli aktiviteler yapması.Konuyu ilk açtığım zaman fazlasıyla ayırabileceğim vaktim vardı fakat hayatımda gelişen bazı nedenlerden dolayı işlerim tekrar yoğunlaştı geniş zamandan kısıtlı bir zamana geçiş yaptım 6 kanal bir heliyi uçrmak minimum 2-3 ay sürüyor günlük düzenli periyotlarla bunada sahip olmadığım için ben minimum 6-7 ayda öğrenirim bu sefer uçuramadığım bir helikopter bana keyif vermeyecek bir köşeye kaldırıp atacağım haliyle.

4 kanal helikopterlere yoğunlaştım v911 daha sonra v912 ve v913 ü inceledim v912 nin cezbeden yönü büyük olması ve benim işim sürekli bilgisayar başında bu helikopteri uçurmak için dışarı çıkmam gerek en azından bu vesileyle radyasyon yayan dijital aletlerin başından kalkarım aynı zamandada arkadaşlarımla ailemle vakit geçiririm diye düşündüm fakat v912 modelini önermediniz ustaların bir bildiği vardır dedim.

Almışken işe yarar bir alet alayım diye düşündüm 6 kanal konusunda biraz daha araştırma yaptım ve gerçekten daha gerçekçi olduğunu öğrendim 6 ayda da olsa işe yarar bir helikopterle başlamanın daha iyi olacağını sabredebilirim diye düşündüm ve v922 siparişini 50-100 tl fark ödeyerek yurt içinden almak koşuluyla siparişini verdim fakat güncellenmeyen stoklar nedeniyle alamadım :)

Başka firmalara baktım 2 hatta 3 katı fiyatına satıyorlar elin gavuru 80 dolara 90 dolara alırken ben ülkemde 400 liraya kadar dayanan fiyata sahip oluyorum :blank:

Bu yüzden aynen dediğiniz gibi kendimi boşa çıkarana kadar model satın almayacağım bakarsınız 2-3 ay sonra 977 yle dönerim :) Gerçi o zamana kadar kesin 88 99 çıkar ama :) Trex muhabbeti şu yaptığım işi gerçekten seversem ve keyif alırsam onu mutlaka büyütürüm...
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

bende şimdi simülasyon çalışıyorum öğrenci olduğum için akademik yönden iyi tutmam gereken sayısal derslerim var bu nedenle dersler yoğunlaşmadan bir an önce simülasyon eğitimini tamamlayıp çıkıp dışarıda uçurayım istiyorum uçarkenki özgürlük hissini ileride okulu bitirip pilot olmadan önce yaşamak istiyorum şimdi anlattım içimden geçenleri uzattıysam kusuruma bakmayın gelelim hayatsal önem taşıyan soruya ben ne alayım 450 lik trex 450 plus dfc rtf var aklımda kiti toplarım mekanik ayar yaparım o konuda sıkıntım yok fakat programlama helikopterin elektronik ayarını yapamam yapabilsemde lise bitene kadar vaktim yok zaten :-\ ee ustalar sizce ilk helikopterimi fbl almam sorun çıkarırmı rtf olduğu için ayarlı gelecek herşeyi :saygilar:
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

bartu çalışkan' Alıntı:
rtf olduğu için ayarlı gelecek herşeyi :saygilar:

o işler öyle olsaydı keşke :) hep rtf alırdım ben de :laugh:

fabrikasyon üretim biraz seri olduğu için unutulan atlanan aceleye gelen kritik noktalar olur. o bakımdan üreticiler sorumluluk almaz, "bakın şunlar şunlar hazır montajlı ama siz yine de sökün kontrol edin, vidalar loctitelı mı, eksik gedik var mı" şeklinde. Demese bile bunu yapmak gerekir. elektronik ayarlar da işin olmazsa olmazı.

Olmaz ama diyelim ki oldu, rtf gelen model havalandı ip gibi, kuyruk sapasağlam tutuyor, en ufak bir mekanik ayara trime gerek yok. Yine de düşecek o model illa ki ve bütün ayarlarının baştan gözden geçirilmesi gerekecek.

Ayarla ilgili videolar, konular olarak forum dopdolu, yararlanmak kişiye kalmış.

Zaman yoksa mikro derim... Lise bittikten sonra gerisi ;)
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

lise bittikten sonra uçuş okulu ve üniversite sonra ingilizce eğitimi ve lisansı almak için bir kaç ay ingiltere sonra thyde pilot olarak iş hayatına atılıyorum :halay: dediğiniz doğru aslında vakit yok elektronik ayar yapmayı bilmiyorum ya alacağım istediğim heliyi düştümü yolla servise yapsınlar ayarını herşeyini yada scale bir model heli max uh-60 tarzı alacağım bahçede pır pır uçur ah şu ayar yapmayı felan bilsem montajı bir günde bitiririmde yok işte etraftada yok ayar yapacak bir üstad :saygilar: not:şimdi alsam ben 450 plus dfc yi herşey ayarlı uçar ama sonra düşünce yine ayar mekanik bana kalıyor diyorsunuz ve dediğinizde iyi bir noktaya değiniyor ''illaki bu ayarı trimi gyro ayarını programlamayı öğreneceksin'' bende bunu gözönüne alarak inadına uğraşacağım diyorum en yakın zamanda uçuş pistine gidip kendime işinin ehli bir usta buluyorum :RCKolik:
 
6 Kanal Helikopter Seçimi ?

:saygilar: selamlar , arkadaşlar gerekenleri zaten yazmışlar ,öncelikle sim. çalışın bolca ve sıkılınca zorlamayın ,bırakın, zaten işin en başlangıç ve doğru kısmını buraya üye olmakla çözmüşssünüz,
ilk başlangiç mutlaka wltoys 977 olmalı, 977 iyidir eliniz alışır, şu anda en hesaplı bangood da, sorunsuz gelir, yedek pil alın ,tek pille gelir çünkü ,yeterli olmaz, kalibre eder uçarsınız,
isterseniz kalibre konusunda yardımcı olurum, kapalı alanda uçarsınız, 450 önermem hem tehlikeli,hemde çok atik bence ona zaman var , :agreed: