6S Lipo ile Gerçek araba çalıştırma

Emre Biçen

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Heli
Merhaba arkadaşlar :saygilar:

Malum kış aylarındayız havalarda baya soğuk bazen akü bitiminden dolayı arabalarda çalışmayabiliyor.

Aracımın aküsü zayıftı değiştirme fırsatı arıyordum ki kar yağışı, iş güç derken aküyü değiştiremedim.

Bugün marş motorunu hiçbir şekilde çeviremeyen aküye 6s 3800mah 65c lipo ile destek verdim ki sonuç mükemmel :) daha ilk marşta araba çalıştı ;D

Zor günlerinizde aklınızda olsun diye bu konuyu açtım. olurya belki bir gün işinize yarayabilir :)

:saygilar:

Arabanızın aküsü 24 Volt mu ?

Zafer SAHIN' Alıntı:
Arabanızın aküsü 24 Volt mu ?

Hayır zafer bey 12v.
Önce 3s lipo ile denedim, marş motorunu çok sağır çevirdi. sonra 6s lipo ile denedim çok daha iyi çalıştı. Başta tereddüt ettim 22v sisteme zarar verir diye ama biraz araştırdım videoları seyrettim bende denemeye karar verdim hiç bir zarari olmadı.

Arabam 2011 Model Toyota yaris

pile zarar verdimi sonuçta bir anda ağır bir yüke maruz kalmıştır. Normal akü 60A pil 5A düşünürsek ağır yük

Mustafa Çoban.' Alıntı:
pile zarar verdimi sonuçta bir anda ağır bir yüke maruz kalmıştır. Normal akü 60A pil 5A düşünürsek ağır yük

Pilde ısınma hücrelerde herhangi bir zarar yada voltaj düşümü olmadı. Sadece marş sırasında aktarma kablosunu ince kullanmıştım kablonun krokodil kısmındaki lehim eridi kablo baya bir ısındı. Bunun haricinde bir sıkıntı yok

pile zarar geleceğini sanmıyorum. ki 65c imiş. anlık büyük ihtimal. 300-400A VEREBİLİR. AMA ARABA SİSTEMİNE ZARARI NE OLUR BİLEMEM.

Fikir guzel ama arabanin elektrik sistemi hakkinda ben de emin olamadim simdi :rolleyes:

ben 3S 5000 mah ile takviye yapıp çalıştırdım ancak 6S beni korkuttu

dikkat edin 6s az gerilimli değil ters bi şekilde temas edersiniz çozurdatıverir. :saygilar: 24v kritik bir voltaj. 200-300 amper verebilecek bir pilden bahsediyoruz. gerçi siz tecrübelisinizdir. burayı okuyan tecrübesiz arkadaşlar varsa elektriğin insafı yoktur bilginiz olsun.

Ynt: 6S Lipo ile Gerçek araba çalıştırma

carpulma gibi bir durumda 30 amperin ustu cigerleri isitmaya baslar , 200 amperde ic organlardan duman gelir ona gore :(

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Arkadaslar, zor gunlerde3 24 volt ile 12 voltluk arabalari calistirdigimiz cok olmustur, tabi bu eksi 30 derece soguklara maruz kalmis arabalarin mekanik aksamlarida dondugu icin, aku iyi de olsa motoru cevirmedigi bolgelerde 24 yapar isimizi hallederdik, tabi mars motorlari bu tip uygulamaya yaza kadar dayanir yaza ciktigi zaman bitmis olur, bu islem sadece mars basarken anlik lazim asla 24 ile arabayi genel anlamda kullanmak dogru deyil tum tesisat yanar.