A-10 Tank killer
Dur be Celalettin abi , zaten çocukluğumdan beri hastayım bu modele , sen de adamı damarından vuruyorsun be yahu.
Bu A-10 lar varya , uçak denmez bunlara , ancak katil denir ,üstlerinde Gatling denilen öyle bir makinalı tüfeği var ki , saniyede 70 mermi sıkabilir.
Komik ve hantal görünümünün aksine çok hızlı olmasada , çok çevik manevralar yapabilir.Pilot kabini komple titanyum zırhlıdır , uçak hem elektronik ve dijital sistemlerle kontrol edilebilirken , olası isabet ve arıza durumlarında manual olarak kumanda edilebilir.Öyle dayanıklıdır ki yüzlerce isabet alsa bile üsse döner , yani yapısı itibariyle delik deşik olması dahi önemli değil bu uçak için
.Motorları ayrı bir muamma , çok büyük olan bu motorlar sanırsınız ilk ısı füzesiyle vurulur.İşte olmuyor öyle , özel ısı salınım tasarımı sayesinde , Sam füzeleri bu motorları vuramıyor.Radar altı irtifa yavaş uçuşu da ekstrası...
Başkaaa , her türlü silahı bombayı yükle , bana mısın demiyor , sanki uçak değil uçan katır
Bu bilgileri şimdi az bir araştıran herkes bulur ama ilginç olan , ben bunları 1986 yılında çılgın bir Bilim Teknik Dergisi abonesiyken , henüz ortaokul 2 'ye giderken okumuştum.Yani o zamanlardan beri beni etkilemiş bir uçak.
Kısacası mükemmel bir video , keşke o paraları bulsak da bizlerde uçurabilsek.... :-\