A-10 Tank killer

Celalettin Yazkan

RcFanatik
Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
3,614
Tepkime puanı
3,131
Yaş
59
Konum
istanbul/çekmeköy
İlgi Alanı
Uçak
En beğendiğim pilotlardan birisi sizinle paylaşayım dedim.Sesi yetiyor insana.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




bu linkten diğer uçuşlarını seyredebilirsiniz.

 
A-10 Tank killer

Gerçekten çok başarılı, teşekkürler Celalettin abi güzel paylaşımın için. :saygilar:
 
A-10 Tank killer

Dur be Celalettin abi , zaten çocukluğumdan beri hastayım bu modele , sen de adamı damarından vuruyorsun be yahu. :D
Bu A-10 lar varya , uçak denmez bunlara , ancak katil denir ,üstlerinde Gatling denilen öyle bir makinalı tüfeği var ki , saniyede 70 mermi sıkabilir.
Komik ve hantal görünümünün aksine çok hızlı olmasada , çok çevik manevralar yapabilir.Pilot kabini komple titanyum zırhlıdır , uçak hem elektronik ve dijital sistemlerle kontrol edilebilirken , olası isabet ve arıza durumlarında manual olarak kumanda edilebilir.Öyle dayanıklıdır ki yüzlerce isabet alsa bile üsse döner , yani yapısı itibariyle delik deşik olması dahi önemli değil bu uçak için :D .Motorları ayrı bir muamma , çok büyük olan bu motorlar sanırsınız ilk ısı füzesiyle vurulur.İşte olmuyor öyle , özel ısı salınım tasarımı sayesinde , Sam füzeleri bu motorları vuramıyor.Radar altı irtifa yavaş uçuşu da ekstrası... :laugh:
Başkaaa , her türlü silahı bombayı yükle , bana mısın demiyor , sanki uçak değil uçan katır :lollol:
Bu bilgileri şimdi az bir araştıran herkes bulur ama ilginç olan , ben bunları 1986 yılında çılgın bir Bilim Teknik Dergisi abonesiyken , henüz ortaokul 2 'ye giderken okumuştum.Yani o zamanlardan beri beni etkilemiş bir uçak.
Kısacası mükemmel bir video , keşke o paraları bulsak da bizlerde uçurabilsek.... :-\ :saygilar: :saygilar:
 
A-10 Tank killer

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Hakan 2.videoda adamın inişe dikkat ettin mi ne kadar dengeli bir iniş gerçeleştiriyor.
Abi sonuna kadar bakmamıştım ama , o ne inişti be yahu, hem de türbinlere rağmen cesaret meselesi , kimiblir kaç tane otopilot desteği var dicem ama yine de mükemmel bir iniş... :eek:
 
A-10 Tank killer

Evet abi ya, acaba paylaşmasak mı böyle şeyleri, insanın içi gidiyor ;D

Gerçekten uçakta, uçuşta tek kelime ile harika :thumbup: Hele flapler açık iniş. Buna ancak :saygilar:

Bu arada Hakan'ım bu nasıl bir bilgi, nasıl bir hayranlık :eek: Gerçekten süpersin :bravo: Ne yalan söyleyeyim bunu sadece "Tank Kiler" lakabı ve standard dışı dizaynı ile tanıyordum, başka bir değişle çok yüzeysel. Ama verdiğin bilgiler ile gerçekten hayran oldum valla ;)
 
A-10 Tank killer

Celalettin abi bende sonuna kadar izlememiştim gerçekten iniş çok güzeldi, uyardığın için teşekkürler. :saygilar:

Hakan abi konu ne olursa olsun insan bilgi sahibi olduğu zaman herşeye başka bir gözle bakmaya başlıyor. Verdiğin bilgilerden sonra resmen uçağa bakış açım değişti. :laugh: Ne yalan söyliyim tipini pek beğenmiyordum mesela ama şimdi oturup tekrar izledim ve hayran oldum bu sefer. :)
 
A-10 Tank killer

Celalettin Bey, o iniş sahnesini, ne yalan söyliyeyim :embarras: , ben de izlememişim. Akrobasi falan tamam ama, bu estetik de az buz bir şey yani!...
 
A-10 Tank killer

Omer Erkan' Alıntı:
Celalettin Bey, o iniş sahnesini, ne yalan söyliyeyim :embarras: , ben de izlememişim. Akrobasi falan tamam ama, bu estetik de az buz bir şey yani!...

Abi pilotaj burada açığa çıkıyor.

Adam tono atıp piste dönerek gelip tam inerken düzeltip tüy gibi konuyor.Benim ilk seyrettiğim videosu buydu ondan sonra adamı tanımak için diğer videolarını izledim ve ne kadar usta bir pilot olduğunu öyle keşfetmiştim.