- İlgi Alanı
- Uçak
Desene imkansızı başardın![]()
Olayın sorumluluğunun haliyle de başarının
Desene imkansızı başardın![]()
Bu ses normal Evren Hocam.Bazı markaların metal dişlilerinde böyle bir hissiyat oluyor. Standard boy servolarda bu hissiyet daha az oluyor ama 450-500 servoları için durum böyle.Yalnız kafama takılan bir şey oldu, bu yepyeni servoların dişlileri de elle hareket verdiğimde pek içime sinen yumuşaklıkta hareket etmiyor.
HXT5010 alsan böyle olmazdı.![]()
Bu ses normal Evren Hocam.Bazı markaların metal dişlilerinde böyle bir hissiyat oluyor. Standard boy servolarda bu hissiyet daha az oluyor ama 450-500 servoları için durum böyle.
Hafta sonra forum platformu ve Tema dosyalarında upgrade- güncelleme yapmıştım. Aslında geçen hafta demo ortamında test ettim ama bir şekilde gözümden kaçmış.Önce fotoğrafları koyayım sonra yazıyı yazarım dedim ama nedense cepten mesaja girip düzenlememe izin vermedi ben de mecbur bilgisayara geçtim...
Vay Re-maiden var desene Evren hocamhaftasonuna kadar ufak tefek eksikler giderilip mekanikler maiden çıkartılacak
Kesinlikle Harika ve yerinde bir kararBütün sezon çıplak uçmasındansa birşeyler giydirmek istedim kuşa. Bugün lafı geçince de yahu şöyle uydur kaydır "dahtadan" silüeti süper kobraya benzeyen bir şey yapayım gibisinden bir fikir oldu, sonra kesip biçmem gereken dahta boyutlarını belirlemek için çizimi açmışken bi 10-15 dakikada dahta fikrinden 3D yazıcıyla basılmış bir "kabuk" fikrine kaydım
Biraz acı değişimi ile canavar gibi uçarFusion 360 a göre bir kabuk yarısı 150 gr civarında, yani iki kabukla 300, montaj için kullanılacak ara parçalar, kontraplaklar vs ile birlikte de en fazla 400-450 gr lık bir ilave ağırlık gelecek demektir. Ne yalan söyliim, bana hiçbir şey ifade etmedi bu ilave ağırlıkuçar mı uçmaz mı siz söyleyin
![]()
Biraz acı değişimi ile canavar gibi uçarÖrneğin 500 şu scale ağırlığı 800 gr imiş
![]()
500 gram ağırlık 500'lük model için eh işte , kürdan gibi birşey , benim 250 ' lık 200 gram kalktığına göre.Burada dikkat edilmesi gereken nokta , geçici de olsa yapılacak gövdenin dayanıklı ve sağlam olması.Gözden kaçmış bir ek yeri veya materyalin harmonik vibrasyon sebebiyle zamansız bir şekilde hele hele havadayken su koyvermesi ,
istemediğimiz bir felakete sebep olabilir.
Gerçi Evren hocam hiçbir detayı gözden kaçırmaz ama , scale işi bir acayip , matemetiği ne kadar güzel yaparsan yap , illa yeniden hesap yaptıran ekstra faktörler denemeden bulunamıyor.