Ana motor dönmüyor

Bazı kumandalarda RC3 ters olabilir.
0 - ESC'den enerjiyi kes.
1 - Throttle "MİN" iken, yani en altta iken, motora enerji ver. Motordan ses gelecek mi?
2- Throttle "MAX" iken, yani en üstte iken aynısını yap.
 
Ayrıca gaz çubuğu en üstte olduğunda radyonun gaz kanalında EPA (ATV) 100 olsun. Bİr de gaz kanalında servo yönünü kontrol et. Yani "reverse" değil "normal" olmalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bekir Ekinli
Herşeyi denedim ama olmuyor motordan ve ya esc sen hiçbir ses gelmiyor. Şimdi 1105 motoru bağladım motor sürekli bip bip ötüyor ne yaptıysam susmadı o da. Esc den güç gidiyor yani motora anladığım kadarı ile çünkü 1105 motor ses çıkarıyor güç gitmese ses çıkmazdı. Bozuk olan birşeyler mi var yoksa ben mi beceriksizim bilemedim :( 2 tane de drone topladım. İlk defa böyle birşey geliyor başıma.
Motor :[TRY30.37 25% OFF]Racerstar BR2212 2450KV 2-3S Fırçasız Motor RC modelleri İçin RC Par ar? from Oyuncaklar ve Hobiler on banggood.com

Esc yi yukarıda paylaşmıştım.

Flysky fsia6b alıcı
3s 650 pil
3. Porttan esc yi bağlıyorum
Hiçbir ses gelmiyor.
1105 motor bağlıyorum motor sürekli olarak bip bip sesi çıkarıyor.
İkiside hiç dönmedi.
Fikri olan varsa paylaşabilir mi kafayı yicem :D
 
o bip bip yapan ESC işte . Yani gaz kalibrasyonu yap diyor sana ESC . Eğer ilk motorda bu sesi almıyorsan büyük ihtimalle motorda bir sorun var . Diğer motora ESC nin kullanım kılavuzuna bakarak kalibrasyon yap . Yani gaz kolunun en üst ve en alt noktalarını tanıtacaksın .
 
ESC'den zaten ses gelmeyecek, motordan ses gelecek. ESC'lerin kullanim kilavuzlari var internette. Hic goz attin mi? Bip bip ses geliyorsa, ESC kalibrasyonu yapmamissin demektir, ki bunu dun zaten soylemistik.
Diger motordan ses gelmiyorsa,
1 - Motor arizali
2 - Baglandigin kablolar ciplak gibi gorunmekle birlikte uzerinde vernik kaplama var, onu yakman lazim.

Motor arizasini kontrol etmenin cok basit bir yontemi var. Motor serbestce doner elinle cevirdigin zaman. Motorun herhangi 2 kablosunu birbirine baglarsan ve motoru cevirirsen (elinle) bir direncle karsilasman gerekir. Karsilasmiyorsan, motor arizali.
 
Konu hakkında güncelleme atmak istiyorum :) esc ye 1105 motor takıp arm ederek çalıştırdım sıkıntısız çalışıyor yani sorun benim motorda kablolarda problem var. Kablo değişimi vb. Şekilde birşerler yaparak motoru tamir etmek mümkün mü acaba ? Sarımlar iyi gözüküyor kısa devre yok
 
Motor racerstar br 2212

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu sorunun çözümü var mı? Motora güç verince dönmek yerine ses çıkarıp titremekte
 
Son düzenleme:
Elinizde başka bir esc varsa motoru onla çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Elinizde multimetre varsa motorun direncini ölçmeyi deneyebilirsiniz. (Multimetre 200 Ohm ayarındayken herhangi iki uca değdirdiğinizde 1 rakamı gösteriyorsa motor sargılarınızda ya da kablolarınızda kopuk vardır.) Elinizde osiloskop varsa osiloskobun eksi probunu bataryanın eksisine değdirin artı probunu ise herhangi bir motor ucuna değdirin. Osiloskopta bir sinüs dalga görmelisiniz. Bunu diğer motor uçları için tekrarlayın. Göremiyorsanız esc niz bozuktur. Ayrıca esc niz çin malı kalitesiz esc lere benziyor. Bi ihtimal bozuk olabilir. Kaliteli bir esc almanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar dilerim.