APM 2.6 Turnigy 9x uçui modları hakkında
Zafer SAHIN' Alıntı:
Aslında 3 konumlu anahtar normal yazılımı ile de kullanılabiliyor. Videoları bilmiyorum ama ben mixleri kullanarak 3 pozisyonlu switch'i çalıştırmıştım. Hakan, kumandam sende olmasa deneyip tekrar bulurdum

.
Düzeltme 1 : Diğer forumda eski mesajlarımdan birinde bunun nasıl yapılacağını yazmışım, mesaj Turnigy9X'in simulasyon kumandası olarak nasıl ayarlanması gerektiği ile ilgili konudan alıntı... :
Merhabalar,
Konu içerisinde paylaşılmış fakat daha detaylı olması açısından yabancı bir sitede gördüğüm bu uygulamayı detaylandırmak istedim.
Bu yazıda Turnigy 9x kumanda üzerinde herhangi donanımsal bir modifikasyona gitmeden 6 adet uçuş modunun nasıl ayarlanacağını anlatılmış.
Ben ayarları kendi tercihime göre değiştirdim. Ben 3 poziyonlu uçuş modu anahtarına
S1, 2 pozisyonlu Gear anahtarına ine ise
S2 diyorum.
You must be registered for see images attach
S1'de 3 mod mevcut olup;
N,
1 ve
2
S2'de 2 mod mevcut olup; kumandaya baktığınızda anahtar size doğru ise
ön, arkaya doğru ise
arka
Uçuş modu 1 : S1:1, S2:Arka
Uçuş modu 2 : S1:2, S2:Arka
Uçuş modu 3 : S1:3, S2:Arka
Uçuş modu 4 : S1:3, S2:Ön
Uçuş modu 5 : S1:2, S2:Ön
Uçuş modu 6 : S1:1, S2:Ön
Bu ayarlamanın şöyle bir güzelliği oluyor, normal bir modda uçarken (Uçuş modu 1) RTL (Fail safe) konumuna geçmek için Gear anahtarını kendinize doğru çekmeniz yeterli oluyor (Uçuş modu 6).
Bu ayarlar için kısaca:
1- Kumandanın
Acro tipinde olması gerekiyor
2- AUX-CH bölümündeki CH5'in
Gear, CH8'in ise
Thro Hold olarak seçilmesi gerekiyor
3- PROG.MIX bölümündeki MIX1 seçeneğinde iken:
STATE :
ACT
MASTER :
GYR
SLAVE :
FLP
OFFSET :
000
UPRATE :
100
DNRATE :
100
SW :
NOR
4- PROG.MIX bölümündeki MIX2 seçeneğinde iken:
STATE :
ACT
MASTER :
GYR
SLAVE :
FLP
OFFSET :
000
UPRATE :
52
DNRATE :
40
SW :
ID1
5- PROG.MIX bölümündeki MIX3 seçeneğinde iken:
STATE :
ACT
MASTER :
GYR
SLAVE :
FLP
OFFSET :
000
UPRATE :
22
DNRATE :
11
SW :
ID2
Olarak girildiğinde 3 poziyonlu uçuş modu anahtarındaki konumları, 2 pozisyonlu Gear anahtarı ile ikiye katlamış oluyoruz. Haliyle 6 adet PWM sinyali oluşturup uçuş modlarını atayabiliyoruz.
Bu değerlerin kumandaya girilirken, MP 'da eşzamanlı olarak gözlemlenmesi daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Şimdiden kolay gelsin.
İyi geceler.