Apm 2.6

Apm 2.6

Semih bey kumandam açıkken 1051 kapattığım zaman fs pwm 900 e düşüyor failsafe deki fs pwm yerine 900 yazıyorum fakat bu sefer de apm Arm olmuyor Arm etmek istediğimde Check Fs_THR_VALUE diye bir uyarı veriyor fs pwm değerine 950 yazdığım zaman sorun olmuyor ne yapmalıyım bu değer kumanda mı kapattığım da 900 olmasına rağmen 950 yazsam sorun olur mu?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Apm 2.6

950 yazmanız sorun değil, burada espri hangi değerin altına düşerse, apm bunu fs olarak algılasın, bunu öğretiyoruz sisteme, yani açıkken 950 den büyük, kapalı iken küçükse 950 uygundur.

Zaten Semih abinin resimli örneğinde de 900 ze düşmüş görünüyor.

Dragonfly...

Apm 2.6

Ercan Beyin dediği doğru
tam değerin 30 - 40 -50 değer fazlası yazılacak
Ama bu ayarların hepsi
ilk 3 uçuşta kontrol edilecek
multi havadayken kumandanı kapatıp rtl ye girip girmediğinin kontrollerini yapacaksın
gps in sağlamsa
ilk uçuş modun loiter olsun
uçuş modlarını atadığın switc ide 6 konumlu switch ile değiştirirsen
6 uçuş modunu birden havada kullanabilrsin
Multiye uçmak için enerji verdiğinde
3 dort dakika apm nin çalışmaya hazır hale gelmesini ve gps inde uyduları bulmasını bekle
telemetri kullanıyorsan MP da hata mesajlarının olmadığını görmen gerekir
hadi bakalım rastgele
kırımsız uçuşlar %p

Apm 2.6

Anladım Ercan bey çok teşekkür ederim :) Semih bey telemetri kullanmıyorum ekleyeceğim bir tane şey kaldı o da mini osd monitör de görünmesini istediğim şeyleri ftdi ile yazdım mini osd ye kameraya kablo üzerinden bağladım sorun yok fakat fpv arızalı geldi görüntü alamadım artık yeni fpv gelince bağlayacağım mini osd yi. Telemetri kullanmalımıyım hani şu an yok almadım ama almalımıyım sizce?

Apm 2.6

Telemetry kadar keyifli ve bence gerekli başka birşey yok. Kopter havadayken yerde durumun ne kadar güvenli olduğunu izlemek bence çok güvenli.

Ama osd ile en azından temel telemetrik bilgileri ekranınıza alırsanız, ayrıca telemetri bence önemsiz hale geliyor.

Dragonfly...

Apm 2.6

Teşekkür ederim Ercan bey kısa zamanda uçuş videolarını atarım inşallah kırımsız bir şekilde ☺

Apm 2.6

Merhaba,

APM ile uğraşırken bir şeyler oldu ve bad compass health hatası almaya başladım. 2-3 gündür uğraşıyorum ve ne yazık ki error 99dan dolayı kalibrasyon da yapamıyorum. Banggodda satılan APM PRO Mini kullanıyorum ve artık sıkmaya başladı çünkü hiçbir sıkıntı yok gibi görünüyor ama bir türlü yapamıyorum :mad: :mad: :mad:

APM'nin kendisini çevirdiğimde flight data bölümünde pusulanın gösterdiği yönler değişiyor ancak external compass seçili olmasına rağmen Neo 6M pusulayı çevirince hiçbir şey değişmiyor. Ne yapabilirim? Teşekkürler.

Apm 2.6

Seçkin
tüm apm yi resetleyip
kalibrasyonları tekrar yap
yine aynı hatayı veriyorsa
ayarların doğruysa
Gps in kendisi veya kablolarında problem vardır

Apm 2.6

Öncelikle teşekkürler.

Ben quadro kullanıcısıyım ve APM'ye araba ve uçak yazılımı kurup ardından quada geçirdim ve tüm parametreleri sıfırla dedim ardından multimetre ile kabloları kontrol ettim ve kablolarda da bir sıkıntı yok. muhtemelen daha önceden çalışan GPS'im bozuldu :mad:

Ancak aklıma takılan nokta pusula kapalı olmasına rağmen APM'yi döndürdüğümde pusula yönü değişiyor ancak her açtığımda ekranın üstüne 90 derece olaracak şekilde açılıyor yani pusula yok da sanki akselerometre gibi bir yerden veriyi elde ediyormuş gibi geliyor. Bu gelen veriyi iptal etme şansımız var mı?

Apm 2.6

Seçkin gps
durduğu yerde bozulmaz
ya düşmeden yada temassızlıktan veya fazla rezonanstan meydana gelir
düşmelerde gps üzerine düşerse plastiğini kırıyor ayak içine geçiyor ve içindeki teller kopuyor
veya I2C konnektörü tam oturmayabiliyor
accel kalibrasyonunda hata veriyormu
pusula zaten apm nin içinde compass ı nasıl kapatın 90 derecelik açıyı tam anlamadım
resim yükleyebilirsen iyi olur

Apm 2.6

Sorunun pusuladan değil yazılımsal bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece resimdeki gibi GPS takılı iken (pusula takılı değilken) yeni yazılım attım ve bağlandığımda gene bad compass health hatası aldım.

Sadece GPS bağlı.

Harici pusula bağlı değilken de bu hatayı alıyorum. Hatta aleti döndürdüğümde haritada multicopterin gösterdiği yön de değişiyor.

Bu hatadan dolayı da pusula kalibrasyonu yapılamıyor:

Apm 2.6

Seçkin selam, ı2c kablosunu apm ye bağlamıyor musun? Fotoğraf ta bağşanmamış olarak görünüyor?

Dragonfly...

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Seçkin selam, ı2c kablosunu apm ye bağlamıyor musun? Fotoğraf ta bağşanmamış olarak görünüyor?

Dragonfly...

Bağlıyorum ancak o fotoğrafta olmamasının sebebi harici pusula bağlı değilken ve kontrol kartında da pusula dahili olarak yok iken pusula hatası veriyor olduğunu göstermekti. Bağlayınca da sonuç değişmiyor :(

Apm 2.6

İstanbulda isen, gel bendeki gps pusulayı bağlayıp dene

Dragonfly...