Apm 2.6

Apm 2.6

Seçkin
Mp
gps siz bir kurulum yaptıktan sonra
MP
connect
Terminal
connect
Reset

komutunu kullanmayı
deneyebilirmisin
olmaz ise

Ahmedin bir çözümü vardı

arduino sketch eeprom clear uygulaması ile kartı bilgisayara bağlayıp silmek

Apm 2.6

semih Balkar' Alıntı:
Seçkin
Mp
gps siz bir kurulum yaptıktan sonra
MP
connect
Terminal
connect
Reset

komutunu kullanmayı
deneyebilirmisin
olmaz ise

Ahmedin bir çözümü vardı

arduino sketch eeprom clear uygulaması ile kartı bilgisayara bağlayıp silmek

Terminal bağlantısında saçma şeyler çıkıyor ve komut kabul etmiyor.
İkinci seçenek aklımdaydı zaten ancak son çare olarak deneyeceğim artık.

Apm 2.6

Seçkin Albamya' Alıntı:
Terminal bağlantısında saçma şeyler çıkıyor ve komut kabul etmiyor.
İkinci seçenek aklımdaydı zaten ancak son çare olarak deneyeceğim artık.

Seçkin üstadlar buradayken önce onların cevap vermesi uygun olur diye düşündüm ve Semih bey'in de dediği gibi Apm nin yazılımında sorun vardı ve silemiyordum terminal den bende arduino eeprom sketch clear proğramı ile sildim Gps konusuna gelecek olursak bende de aynen sendeki gibi compass 1 error 99 hatası vardı Gps in ışığı yanıyordu hatta uydu dahi buluyordu fakat bir türlü Apm kartım görmüyordu sorun Gps den gelen tx ve rx kablolarının yanlış bağlanıyor olması ve Apm nin yazılımının sorunlu olmasındanmış hani ben bu şekilde hallettim belki bu yazdıklarım sana yardımcı olur.

Apm 2.6

Ercan abi mini osd yi bağladım quad a görüntüyü de alıyorum görüntüde sorun yok fakat monitörde sadece resimde kırmızı ile çizdiğim alan çıkıyor bu neden olur acaba?

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Apm 2.6

Ahmet kardeşim. Malesef bu konuda pek deneyimim yok. Sitede fpv ye ilişkin bilgilerden belki bir çözüm bulabilirsin.

Kırımsız uçuşlar. Osd ile güzel görünüyor :)

Dragonfly...

Apm 2.6

Ahmet
Volt ve amper i görüyorsan
çok şanslısın sana yeter
Klon apm lerde osd pek çalışmaz
aman o görüntüyü kaybetme
bidaha bulamazsın %p

Apm 2.6

Seçkin, Semih abi ve Ercan abinin de ısrarla söylediği gibi Apm nin yazılımını sil ve Gps'in içini aç ve bağlantılarla kablolarını multimetrenle kontrol et soketlerin dip taraflarından çok çabuk kopabiliyor kablolar sağlam gibi görünüyor kablonun izolesi sokete bağlı ancak içindeki teller kopmuş olabiliyor bunları falan kontrol et seninle aynı sorunu yaşıyordum Semih abi sayesinde bu şekilde çözdüm.

iki tane proğram atıyorum ikisinin versiyonu farklı videoda ki anlatılan menüyü birinde bulamazsan diğerinide kur zaten işlemci seçme bölümünden Apm nin işlemcisini seçtin mi Apm yi bağlayıp talimatlara uyarak silebilirsin. Sildikten sonra bilgisayar a bağladığında Mission Planer bu kartı görmeyecek bunun için ilk önce Mission Planer in instal firmware bölümünden karta kurulum yaptıktan sonra düzgün bir şekilde çalışacaktır.
Eeprom clear proğramının linki:
!33416&authkey=!AOa10gLsa0fVbHw&ithint=folder%2c

Bu proğramın nasıl kullanılacağı linki:

Ercan ÇINAR' Alıntı:
Ahmet kardeşim. Malesef bu konuda pek deneyimim yok. Sitede fpv ye ilişkin bilgilerden belki bir çözüm bulabilirsin.

Kırımsız uçuşlar. Osd ile güzel görünüyor :)

Dragonfly...

Teşekkür ederim Ercan abi :)

Apm 2.6

semih Balkar' Alıntı:
Ahmet
Volt ve amper i görüyorsan
çok şanslısın sana yeter
Klon apm lerde osd pek çalışmaz
aman o görüntüyü kaybetme
bidaha bulamazsın %p

Abi inşallah kaybetmem de takıntı var bende biraz şimdi ben bunu tam olsun diye uğraşırken o görüntüyü kaybetmem inşallah :)

Apm 2.6

Ahmet Biçer' Alıntı:
Seçkin, Semih abi ve Ercan abinin de ısrarla söylediği gibi Apm nin yazılımını sil ve Gps'in içini aç ve bağlantılarla kablolarını multimetrenle kontrol et soketlerin dip taraflarından çok çabuk kopabiliyor kablolar sağlam gibi görünüyor kablonun izolesi sokete bağlı ancak içindeki teller kopmuş olabiliyor bunları falan kontrol et seninle aynı sorunu yaşıyordum Semih abi sayesinde bu şekilde çözdüm.

iki tane proğram atıyorum ikisinin versiyonu farklı videoda ki anlatılan menüyü birinde bulamazsan diğerinide kur zaten işlemci seçme bölümünden Apm nin işlemcisini seçtin mi Apm yi bağlayıp talimatlara uyarak silebilirsin. Sildikten sonra bilgisayar a bağladığında Mission Planer bu kartı görmeyecek bunun için ilk önce Mission Planer in instal firmware bölümünden karta kurulum yaptıktan sonra düzgün bir şekilde çalışacaktır.
Eeprom clear proğramının linki:
!33416&authkey=!AOa10gLsa0fVbHw&ithint=folder%2c

Bu proğramın nasıl kullanılacağı linki:

EEPROM clear linki çalışmıyor ancak videodaki gibi APM'ye Arduino yazılımıyla eeprom clear programını attım ardından install firmware kısmından en güncel olanı kurdum ama değişen bir şey yok maalesef. :(

Apm 2.6

Ercan ÇINAR' Alıntı:
sende gps in rx tx uçlarını kontrol et bence

GPS'in RX'i kartın TX'ine bağlı yani normal. Zaten sorun I2C bölümünde UART pinlerinde sıkıntı yok hatta 3D Fix oluyor. Bugün içinden bir tane smd kondansatörün düşeceğini fark edip lehimle tanıdık bir ustaya yaptırdım :D 1,2mm boyundaki bir şeye lehim yapacak kadar özgüvenim yok :'(

Uğraşıyorum bakalım olmadı pusula bozuk diyerek yenisini alacağım ama keşke yazılım işi olsaydı.

Apm 2.6

Sorunun kaynağını %99 buldum. APM'nin üzerindeki I2C voltajı dönüştüren entegre düşmüş !! Nasıl bir yetenek bendeki anlayamadım :D Her şeyi bozabiliyorum :laugh:

Nasıl olduysa lehimli şey neredeyse hiç iz bırakmadan (Allah'tan ufak bir iz bulduk da eminiz :D ) kutusunu açınca düşüvermiş. Akşama evde derin bir arama çalışması olacak belli :laugh:

Eğer bulamazsam PCA9306DC entegresini satın alacağım tabi bulabilirsem :eek:f:

Düşen entegrenin yuvası (Yuvadaki çapaklar düzeltilip yeni lehime hazırlanmıştır.) :

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Apm 2.6

Seçkin Selam,

Seninki de tam araştırmacı gazetecilik örneği olmuş, umarım bulursun (biraz zor olacak)

Ahmet Selam,

Hava aracının fotoğraflarını, özelliklerini ve çektiğin videoları heyecanla bekliyoruz :)

Apm 2.6