Arkadan motorlu yeni fpv model (yapım aşamaları ve ilk uçuş)

Yılmaz Yılmaz

Yeni Uye
Katılım
14 Mar 2017
Mesajlar
48
Tepkime puanı
58
Yaş
32
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Uçak
Herkeze merhaba geçen hafta sonu can sıkıntısından yeni bir modele başladım. Plana bağlı kalmak istemedim, hep sahip olmak istediğim ama toplaması zahmetli gelen mini talon gözümün önünde canlandı. İlk aşamada ihtiyaçları belirledim.

1. sakin uçması lazım sonuçta ultra uzun mesafe uçmayacağım: o zaman airfoil seçimi clark-y tarzı altı düz olmalı.
2. dayanıklı olmalı: kanadı tutması için gövdeye kontrplak yerleştirip deldim kanatla kontrplak arasına bir vida takarak kanadı da sağlama aldım. aslında endişelerim vardı ağır olacak diye ancak gördüm ki inşaatın genelinde özenli davranılması halinde böyle küçük detaylar etkilemiyor. cam elyafı ve epoksiyle kanadı yapmaya karar vermiştim ama uçağın uçup uçmayacağını kestiremediğim için bilinmeze çok dalmak istemedim. Yapışkan defter kabıyla kapladım. Kırtasiyede 8 tl'ye satılıyor. fön makinesi tutunca daralıyor ve kırışıklık kalmıyor.
3. hafif olmalı: lityum ion pil kullanmam lazım 4s 1p normalde tırmanışta yetersiz kalır. kullandığım piller 18650GA diye geçen anlık olarak 10 amper verebilen pillerdi. 4s olduğu için yarım gazla uçabilirim diye düşündüm. uçuşun çoğunu çeyrek gazla yaptım hatta bu bile fazla geldi.
4. v-tail diye geçen kuyruk yapısı özen isteyen karmaşık bir yapı bu sebepten düz kuyruk yapmaya karar verdim. Skywalker modelinin hep kuyruğunu sevmişimdir. kuyruk kanat seviyesinden yukarıda olduğu için kanatların yaptığı tribulanstan etkilenmediğini düşünürüm bilmem gerçeklik payı var mı ?. Ruder olmasın istedim sonra ikinci uçuşta fantezi işine gireriz diyerek çok küçük bir parça yapıştırdım. Hala kararsızım gerekliliği konusunda.
5. içi geniş, arkadan pervaneli ve fpv ye müsait olmalı

uçağın planı şuanda yok ama yapımının çok kolay olduğunu söyleyebilirim.

Ağırlık merkezini sağlamak için fazladan iki tane pil ve taş bağlamak zorunda kaldım yine tam sağlanamadı. 5000 mahlık lipo ile denge sağlanabilirdi.

ilk fırlatmada fazla gaz verdim ve uçağı çakıyordum ucuz kurtardım.

İlk fırlatmadaki dengesizliğin bir nedeni de aileronların tahmin ettiğimden fazla etkili olması. Küçük geleceğini düşünüyordum.

Kendi yaptığınız uçağın en güzel yanı kırıldıktan sonra toplamasının kolay olması. Diğer uçağım nano talonun pervanesi kırıldı ve banggood'tan bir aydır bekliyorum. Ayrıca pervane kargosuyla birlikte 40 tl. Yaptığım uçağın maliyeti kadar neredeyse.

Bir sonraki hedef arduino ve mpu6050 ile uçuş kontrol kartı yapmak.

Çekim maalesef kötü oldu bu cep telefonuyla ancak bu kadar.

İyi seyirler..

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
selamlar bağlıca tarafında uçuruyorsunuz sanırım arkada evimi gördüm galiba :)