Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Tolga' Alıntı:
Mehmet Abi Agusto çok güzel olmuş, Türker ile verdiğiniz emeğe fazlasıyla değmiş :) Uçuşunu da görmek dileğimle :)
Tesekurler Tolga ;) Gercekten uctugunu gorunce herseye deydi. Hele de bir de Hakan kardesimizin LCD kotpiti bitsin, pilotu da koyalim sen esas o zaman gor %p
 
Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Pazar günü ; Bixler ile fpv uçuşu esnasında , monitördeki video görüntüsünün gitmesi sonucu, modeli kaybetmiştim.O gün Altan,Ragıp,Çağdaş,Fırat ve ben üniversite kampüsü içersinde ve dışında aramalar yapıp bir sonuca ulaşamamıştık.Bugün Altan ile sözleşip bu sefer farklı bölgelerde arama yapmak için Arslanbeye gittik ve videoda görünen son görüntüsüne göre düşebileceği muhtemel bölgelerde aramalar yaptık ve yine olumlu bir sonuç alamadık ve Başiskeleye döndük. Beraber konu hakkında mütaala yaparken daha önce tlf. ile görüştüğümüz Tolga yanımıza geldi ve kendi Quadcopteri ile havadan video çekimi yapabileceğini söyleyip ,Değirmendere ye gidip ekipmanları alarak tekrar yanımıza geldi ve hep birlikte tekrar Arslanbeye gittik.Tolga ,Altan ile google earth üzerinden belirlediğimiz bölgelerde, havada büyük çaplı daire çizip, uçuşlar yaparak video kaydı yaptı.Düşmesi muhtamel 6 bölgede yapılan video kaydı sonrası ,yapılan çekimleri birlikte izledik ancak ne bir ağacın üstünde,ne bir bina çatısında ne de yüksek otların bulunduğu tarlalarda modeli göremedik.Tabi arkadaşlarımızın yaptığı bu çalışma ihtimalin %50 sini oluşturuyordu.Diğer %50 ise modelin yol,park,mahalle arası vb. insanların yoğun bulunduğu yerlere düşüp derhal ele geçirilmesiydi.Sonuç olarak modeli bulamadık ama kulubümüzde,dostluğun,yardımlaşmanın,ekip ruhunun ne denli yüksek olduğunu görmüş olduk.Bu vesile ile kıymetli zamanlarını ayırıp,modeli arama çalışmasında bulunan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.

Altan bey, tarafından hazırlanan video çekim bölgeleri
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Modeli, havada kaybetmeme rağmen benimde en keyif aldığım buluşmalardan bir tanesiydi.Mehmet beyin scale helikopteri gerçekten mükemmel görünüyor hatta bir filmde gerçek bir helikopterin yerini alabilecek kadar detaylara özen gösterilmiş.Altan bey de zamanlamasını çok iyi yaparak, pistin hazır olmasına müteakip yakıtlı bir uçak edindi ve bolca touch and go yaptı. ;) Yavuz bey de yeni modeli Yak54 ü keyifle uçurdu.
 
Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Mehmet abi Quadro ile havadan cekim yapma fikri gercekten supermis, keske basarili olsaydi da model bulunabilseydi :-\ Ben hala birisinin modeli 1-2 gun icinde bulup guvenlige teslim etme konusunda umitliyim ki insallah oyle olur :embarras:
 
Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Çok teşekkür ederim.Bu fikir Tolga beyden geldi . Altan bey muhtemel yerleri belirledi.Tolga bey ise belirlenen bölgelerde profesyonelce uçuş ve video çekimleri yaptı. Ben ise, çekimleri seyrederken ,Quadcopterin başına bir şey gelmesin düşüncesiyle tedirgindim.Haklısın, bir tek vicdanlı bir kimsenin eline geçip teslim etmesi ihtimalimiz kaldı.
 
Arslanbey Buluşması - 19.05.2013

Şu anda 6 çekimi de youtube yüklüyorum sanırımbu akşama hazır olur.Tolga hiç tereddüt etmeden Mehmet beyin kayıp modeli için yeni hazırladığı quadını tespit edilen bölgelerin üzerinde uçurdu.Videoları izleyince siz de hak vereceksiniz resmen samanlıkta iğne aradık.Keşke bulup bu tatsız olayı neşeli bir halde noktalasaydık.Mehmet bey yardımlaşma dostluktan yana çok mutlu olduğunu söyledi evet bence de bu hobinin en güzel yanıda bu dostluk ve yardımlaşma.Kim olsa elinden geleni yapar bundan kimsenin şüphesi yok.
 
Kulübümüzde kim olsa aynı şekilde elinden geldiğince yardımcı olacağına eminim, zira çok harika üyelerimizle kaliteli bir kulübümüz var :)
Dileğimiz bulmaktı, güneşin son dakikalarına kadar arama planımız çerçevesinde tüm çalışmalarımızı yaptık, görüntülerde 1-2 ufak şeye rastladık ama onlar da beyaz çuvaldan ibaretti..
Sevdiğimiz bir abimizin üzülmesi haliyle bizleri de üzdü ama en azından aklımızda "keşke" diyebileceğimiz birşey kalmadı..
Altan Abi, video paylaşımları için teşekkürler :)