Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Quad fpv sevdamız böylelerinin yüzünden başlamadan bitmez inşallah
Bunu gibileri toplumdan dışlıycaksın
 
Ynt: Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Aciklamasinda daha komik şeyler de söyledi : Bunu oyuncak saniyordum bu kadar ciddi bir makine olduğunu bilmiyordum filan.
Neyse galiba şikayetçi olan bir pilot varmis diye duydum.Olay büyüyecek gibi.
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş



Buda aynı konuyla ilgili hürriyet' in haberi.

Haberden en çarpıcı alıntı;

"THY'de 30 yıl teknisyenlik yaptıktan sonra emekli olan Sefa İnan da İHA'ların satışıyla ilgili acilen düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, "Bu konuyu sık sık gündeme getiriyoruz ancak maalesef bu araçlar peynir ekmek gibi satılıyor. Her önüne gelen bu yasağı delip, çekim yapıyor. Bunlar bir yönetmeliğe bağlanmalı. Herkes her istediği yerde insansız hava araçlarını uçurmamalı" diye konuştu."
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Benim de bu konuya çok canım sıkıldı. Bu gibi kendini bilmez insanlar yüzünden keyfimiz kaçıcak. Umuyorum büyük bir ceza verirler kişiye bireysel olarak böylece bu tarz olaylar bir şekilde önlenir. Yoksa ülkemizde bu tarz olaylara yaklaşım sizlerinde bildiği üzere çözümcül olmaktan ziyade kökünden kopartan cinsten.
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Su an fox haberde baya bi dillendi olay
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Su an fox haberde baya bi dillendi olay
Her yerde haber olduguna gore gidisat hic iyi degil :-\ Ama haber olmayacak bir seyde degil dogrusu....
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Hadi hayırlı olsun;




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Allah akıl fikir versin. :mad: :mad:
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Rasim Öztürk' Alıntı:
Hadi hayırlı olsun;




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Dünkü ifadesini tamamen değiştirmeye çalışıyor tabi avukatlar ne kadar kaçacağını anlatınca işin ciddiyetini anladı .Şimdi kıvırtarak kurtarmaya çalışıyor ama yemeyecekler öyle görünüyor bireysel olarak adamla uğraşırlarsa sorun yok ama genele yayarlarsa kötü.
TR deki model firmaları tamamen gelirlerini buna endekslediler bana gelen bütün reklam mailleri sadece havadan görüntüleme üzerine.Eğerki kökünden halletmeye kalkarlarsa asıl bu firmalara kötü tekabül edecek.Aslında fena da olmayacak(neden böyle düşünüyorum sadece amaçları bir şekilde bunları satıp para kazanmak sattıkları kişilere ne bir eğitim ne de akıl veriyorlar sadece satıyorlar halbuki bunu her yerde uluorta kullanmayın şöyle tehlikeleri var gibi açıklamaları yapmıyorlar.)
Ama kökünden çözüm bizim gibi hobi amaçlı yapanlara haksızlık olacak.
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Hava alanları ve şu şu şu özellikteki bölgelerin şu kadar yakınında gibi bir genelleme çok da bize koymaz, ancak kökünden bir yasak ilk etapta hiç iyi olmasa da, bizimki gibi 15 gün hafızalı bir toplumda bir ay sonra herşey eski haline döner gider...
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Celalettin abime katılmıyorum desen yalan olur.Bu hobiyi tenha köşelerde kendince icra etmeye çalışan , sorumluluk sahibi modelcilere elbette haksızlık olacak :( , ama şu da bir gerçek , azcık parası olan , ben havadan fotoğraf,video çekeceğim diye ulaşıyor bu aletlere.Güvenlik konusu diye bir konumuz var , afedersiniz ...! mıçımızı yırtıyoruz yeni gelen arkadaşlar lütfen bir okuyun diye , adam kendine gelen ilk tanışma mesajını bile okumuyor ki , bunları okusun....inşallah hepimize mal olacak bir yaptırım olmaz , olursa da aslında vicdanen üzülmem, modelci geçinen deneyimsiz birisi ,sırf kendi zevkini tatmin etmek için , bu işlerle uzaktan yakından alakası bile olmayan bir masum vatandaşın canını yakacaksa , biz zaten o işte yokuz arkadaşlar........ :saygilar:
 
Ynt: Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Buradaki konu biraz karisik. Halka acik bir yerde bir model dusup bir veya bir kac kisiye zarar verseydi belki bu kadar uzerinde durulmazdi. Sozkonusu Türkiye'nin en buyuk havaalanina kontrolsuz bir sekilde elini kolunu sallayarak girilebilmesi. Olayin teror boyutu uzerinde duracaklar mi onu merak ediyorum ben. En kolayi bu adama ceza vermek ve bu isin yapilmasini zorlastiracak veya engelleyecegini dusundukleri yasaklamalar getirmek olacaktir. Hava meydanlarinda bundan korunmak icin onlem almak gibi bir dusunce kimsenin aklindan gececekmi onu merak ediyorum ben. Buna karsi nasil onlem alinabilir dogrusu benim aklima birsey gelmiyor. Bu bolgelerde jammer kullanmak diger bircok altyapiya da zarar verebilir. Buna ucaklarin sistemleri de dahil olabilir. Bakalim nasil bir uygulama gelecek. Onumuzdeki gunlerde hep birlikte gorecegiz.

SM-N900 cihazımdan gönderildi
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Komple yasak getirilse karşıt bir işlem olarak praşüt veya paramotor sertifakası gibi sertifikasyon işide yapılabilir gidiceksin eğitimini alacaksın sertifikanı alacaksın sonra uçacaksın.
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Takibini etmiş olduğum bu konu yeni değil. Daha öncedeleride bu haberleri yapamya başlamışlardı. Bunun sebebi yasa çıkmasına neden aramak. Maalesef biraz da bilerek yapılıyo gibi geliyo. Zaten şu anda bunu üzerinde çalışmalar var bildiğim kadarıyla. Bu olay gibi insanlıktan nasibini almayan mahlukatlarda bu yasanın çıkmasına tuz biber oluyorlar. yanlış anlaşılmasın ama bana birazda bilerek yapılıyo gibi geliyo. Nacizane fikrim. Yeni başlayan biri olarak üzücü maalesef. Hevesimizi kursağımızda bırakacaklar bu gidişle.
 
Atatürk Havalimanı'nda izinsiz uçuş

Böyle bir şey yapmayı benim aklım almadığı gibi aklıma gelmesi de mümkün değil! :mad: Bunca yıldır, görüş mesafemde olan bir modelim düştüğünde, modelden önce ilk düşündüğüm şey "iyi ki hiç kimsenin ne malına ne canına zarar vermedi!" olmuştur. Dünyada uçuş yapacak hiç yer kalmasa bile, çok sevdiğim bu uğraştan vazgeçerim, yine de böyle içinde yüzlerce kişinin olduğu uçakların iniş kalkış yaptığı bir meydanın değil üzerinde, yakınında bile uçuş yapmam!

Olayın bence asıl nedeni, bazı şeylerin kültüründen önce, kendisinin elimize ulaşmış olması. Yani, maddi olarak erişilebilirliğinin kolaylaşması. Bu bir yandan güzel bir şey, ama, diğer yandan da böyle sorumsuz davranışların bir nedeni. Örneğin araba kullanmayı, sadece aracı fiziki olarak hareket ettirmekten ibaret olduğunu sanan ve trafik kurallarından bihaber kimselerin, direksiyona geçmesi gibi.

Olayı, eğitimiyle, sertifikasıyla, uçuş alanları ve diğer yönleriyle ele alan bir düzenleme olmalı. Ama bu kişiye de unutamayacağı bir ceza vermeli! Mesela, bir uçağın içine koyup, karşısına böyle bir şey çıkarılabilir. Veya, pistte iniş kalkış yapan uçakların arasında, pistte kuş kovalatmak gibi!...