www.bilimselyuzme.com

Bango trainer yapımı

Kuzey Erbaş

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Herkese selamar, rc uçak tercih konusunda Ali abinin yardımıyla bir seçim yapmışdık bu konuda da uçağın yapılışı kısmında gelişmeleri paylaşacağım ve takıldığım kısımlarda sizlerden tavsiye isteyeceğim.

Modelin yapılışını anlatan video:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İlk olarak bugün (16.03.2026) ne yaptığımı anlatıyım.
Bugün bütün parçaları çıkdısını alıp kesdim ve gövde kısmını bitirdim kanatlar kaldımomıda bu akşam bitirmeyi düşünüyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

• Sevdim
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Şuanlık aklıma takılan 2 soru var, bunlar ise plywood yerine polikarbon plaka kulanmak diğer sorum ise uçağı kaplamazsak ne olur.

İlk olarak bugün (16.03.2026) ne yaptığımı anlatıyım.
Bugün bütün parçaları çıkdısını alıp kesdim ve gövde kısmını bitirdim kanatlar kaldımomıda bu akşam bitirmeyi düşünüyorum.

Bu ne hız böyle :) Eline sağlık. Gövde baya kendine gelmiş.

Şuanlık aklıma takılan 2 soru var, bunlar ise plywood yerine polikarbon plaka kulanmak diğer sorum ise uçağı kaplamazsak ne olur.
Polikarbon plaka kalınlığı ne kadar? Ayrıca sağlamlık konusunda nasıl bir şey bilmiyorum. Haliyle kullan diyemiyorum. Diğer taraftan kaplama yaptığında uçağa ciddi bir sağlamlık ekler. Tabi kırım için çok bir faydası olmaz. Yani şöyle düşün. Genel kullanımda oluşabilecek deformasyonları en aza indirir. Ufak tefek sert inişlerde kaplama olduğunda bir şey olmaz. Kaplama olmazsa sıkıntı olur. Haliyle öneririm kaplamanı. Evde pişirme kağıdı vardır muhakkak. Bir de nalburdan ahşap tutkalı al beyaz. Sulandır biraz ve modele sürerek kaplamasını yap. Güzel olur boya da tutar hem.

• Sevdim
Tepkiler: Kuzey Erbaş

poli karbon dediğim bu ve kalınlığı 0,6 ila 0,7 arası bir şey.
Kaplamyı bant ile yaparım diye düşündüm ama dediğiniz şekilde çok mantıklı geldi😃,çünkü renkli koli bandını nerden bulurum diye düşünüyordum şimdi bu şekilde istediğim şekilde boyarım artık.

poli karbon dediğim bu ve kalınlığı 0,6 ila 0,7 arası bir şey.
0,7cm sanırım. Yani bende hiç çağrışım yapmadı maalesef. Ama bence kullanma. Kırtasiyelerde muhakkak bulursun kontra 4mm. Biraz araştır. Değmez bu tarz farklı bir şey kullanmaya. Ağırlığı nasıl onu da bilemiyoruz. Plandan şaşmamak doğru karar.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Erbaş
Bu ne hız böyle :) Eline sağlık. Gövde baya kendine gelmiş.

Polikarbon plaka kalınlığı ne kadar? Ayrıca sağlamlık konusunda nasıl bir şey bilmiyorum. Haliyle kullan diyemiyorum. Diğer taraftan kaplama yaptığında uçağa ciddi bir sağlamlık ekler. Tabi kırım için çok bir faydası olmaz. Yani şöyle düşün. Genel kullanımda oluşabilecek deformasyonları en aza indirir. Ufak tefek sert inişlerde kaplama olduğunda bir şey olmaz. Kaplama olmazsa sıkıntı olur. Haliyle öneririm kaplamanı. Evde pişirme kağıdı vardır muhakkak. Bir de nalburdan ahşap tutkalı al beyaz. Sulandır biraz ve modele sürerek kaplamasını yap. Güzel olur boya da tutar hem.
Ali abi beki kaplama hakkında bir konu varmı yada bir video?