Bangood'da lipo satışı başlamış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kumanda ötvnin hangi maddesine giriyormuş? Ayrıca ne kadar sürdü gümrükle uğraşıp kumandayı almak. 1saat gibi bir süre mi?
Nereden öğrendiyse sayın memur, radyo kumanda diyordu trt bandrolüne de tabi tutacaktı bu kumandanın radyo özelliği olmadığına dair dil döktüm. Paketim gümrükte olmadığı için işlemler kısa sürdü kendileri önceden açıp bakmışlar. Maliye, ptt şubesi derken 1 saat sürüyor tabi
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Garip bi durum ya. Birazda şans demek ki bu vergi muhabbetleri. Ben fiyatlara bakıyorum. Bangood vergi gibi durumlar için ödeme yapıyor ama fiyatları aliexprese göre daha yüksek. Vergileri hesap ettiğimde bile daha yüksek çıkıyor. Yani aliexpresden alınca vergiyi sen ödüyorsun bangooddan alınca vergiyi alırken ödemiş oluyorsun.
Ortaya vergi almamaları gibi bir şans doğuyor aliexpresle olan alışverişlerde anladığım kadarıyla. Fakat muhtemelen daha uzun sürüyor ve vergi durumları daha çok uğraştırıyor olabilir. Her şekilde mesele vergide değil dolarda bitiyor diyerek noktayı koyayım :D
 
Nereden öğrendiyse sayın memur, radyo kumanda diyordu trt bandrolüne de tabi tutacaktı bu kumandanın radyo özelliği olmadığına dair dil döktüm. Paketim gümrükte olmadığı için işlemler kısa sürdü kendileri önceden açıp bakmışlar. Maliye, ptt şubesi derken 1 saat sürüyor tabi
ozgur hayirli olsunmu gecmis olsun mu desem bilemedim , biraz agir olmus vergi tutari !
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Korkmaz
@Burak Ağcayazı Abi ikisi de olur :) Valla kumandamı aldım diye sevindim çokta şeetmedim açıkçası. Ağır oldu ama sonunda muradıma erdim çok istiyordum bu kumandayı, yanlış zamanda aldım malesef. Darısı gönlünde taranis yatanların başına (vergisiz tabi) :))
 
67 gün sonra giriş yapmış , tabi ben para iadesi almıştım coktan .ptt memuruna sordum bu yoğunluğu gümrüğe 2 milyon gönderi birikmiş dedi vergilendirmek için bekletildi tabi.. 52 tl lik ürüne 10 lira vergi ödedim geçenlerde :angry:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
67 gün sonra giriş yapmış , tabi ben para iadesi almıştım coktan .ptt memuruna sordum bu yoğunluğu gümrüğe 2 milyon gönderi birikmiş dedi vergilendirmek için bekletildi tabi.. 52 tl lik ürüne 10 lira vergi ödedim geçenlerde :angry:
Vergi olayı zaten can sıkıcı. Ama esas bu şekilde beklemelerden dolayı para iade olayları artarsa, bundan sonra doğal olarak kimse Türkiye'ye ürün göndermeyecektir :embarras::angry:
 
15 mayista 500 tl civari aldigim 900mhz kumanda modulu bu hafta basinda tr ye giris yapti ve gumrukten cikti , toplam 16 tl vergi cikmis paketin uzerine 9 dolar yazilmis saticinin soylemesine gore , vergilendirmede hicbir kistas yok ne paketin uzerine bakiyolar ne bisey , tartip olcup kafadan salliyorlar tutari !
neyse bu kadar vergiye kabulum ,
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Korkmaz
Olayları bu kadar küçük düşünmemek gerekir diye düşünüyorum...
Hacı olay vergi ödemek veya ödememek değil eğer bir yasa çıkmışsa zaten ödenmesi gerekir.Fakat sırf yoldaki ürünlerin vergisini de almak için insanları mağdur ediyorlar birde fazla para ödemiş oluyoruz ..Bizi niye mağdur etsinler ki.. Benim 3-4 siparişim gelmedi 70 gündür bak mecbur iptal gönderdim Benim gibi yüzlerce vardır.Adamlar ilerde satış ta yapmaz Türkiyeye olan bize olur yine
 
Birde şöyle bir durum çıkmış ortaya: UKİM paketleri teslimat adresine en yakın gümrüğe devrediyor. Ben ilçede yaşıyorum, il ile aramızda 100km var, her gelen paket için beni oraya çağıracaklarmış birde yerleri çok ters ne otobüs uğruyor ne geçerken yolunuz düşüyor. Tüm paketler için ilçe ve il arasında mekik dokumam gerekecek gibi duruyor. Birde olay bununla kalmıyor. Gümrük müdürlüğüne gidip paketinize değer biçtikten sonra sizi maliyeye gönderiyorlar ödemeyi maliyede yaptıktan sonra paketinizin olduğu ptt şubesine gidiyorsunuz orada ayrıca 5,7 tl ödeyip sonunda paketinize ulaşıyorsunuz. Gümrük müdürlüğü şehir merkezinde, Maliye yakın denebilir, ve PİDM şehrin diğer ucunda. Aracım Volkswagen Amarok, afedersiniz hayvan gibi yakıt harcıyor birde bu masraf birleşince iyice mide bulandırmaya başladı. Banggood Turkey Direct Mail ile yaklaşık 2 hafta önce sipariş ettiğim 3 paket ve 3 gün önce sipariş ettiğim 1 paket şuan takip ettiğimde gümrük kontrolünde görünüyor. Taranis kumanda dün elime ulaştı, şimdi bunlar hepsi birden orada olduğu için ve 5 konşimento sınırı diye bir saçmalık ortaya atıldığı için siparişlerimin akıbeti ne olacak diye kara kara düşünüyorum. Kargonun gelip gelmediği stresi yetmezmiş gibi birde artık bunları dert edindik. Herşey bu millet için, herşey Türkiye içinmiş.. peh.
 
Benim demek istediğim sırf vergi almak için 2 ay gelen ürünler gümrükte bekletilmez. Bu işin sonucunda alacağın para öyle böyle çıkar. 2 ay o kadar ürün nerede saklanacak. Yada o ürünler tekrar teslim edilirken nasıl bulunacak. Kaç günde o ürünleri teslim edebilecekler. Zaten her gelen üründen sürekli vergi almaya devam edeceksin. Neden öncekileri bekletip bir sürü sorunla uğraşasın ki. Yani bana mantıklı gelmedi.

Tabi olay biraz kişi bazlı olabilir. Yeni bir sisteme geçilmiştir. İşlem yavaşlamış ve farklılaşmıştır. Bunun sonucu kimi ürünler gözden kaçmış, kimi ürünlerse bi kenarda başka bir şey için bekletilip unutulmuş olabilir. Bana mantıklı gelen şey bu. Yoksa her gelen ürün 2 ay gümrükte sırf vergi almak için bekletilmesi kendi bacağına kurşun sıkmakdan farksız.

Ülkemizin hali durumu hakkındada çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konular yazı ile anlaşılması zor konular fakat çok genel bir kaç şey söylemek istiyorum. Ülkemiz evet tek bacak üstünde bi sağa bi sola sallanıyor dış ve iç etkenlerden kaynaklı. Fakat ülkenin en küçük yapı taşı olan bizler bu konuda ülkemize çok çok az destek veriyoruz. Japonların tarihine baktığımızda adamlar sırf devletin kalkınması için bedavadan çalışıyor. Kurallara uyma konusunda ve bilinçlilik konusunda master yapmışlar. Peki biz ne yapıyoruz :D mümkün mertebe devleti değil kendimizi düşünüyoruz. Milliyetçilik kısmına girmez umarım ama biz Türkler bu şekildeyiz. Bilinçlilik kavram olarak bile yok desem çoğu yerde sırıtmaz. Kurallara uyma konusunda gerçekten kötüyüz. Sonra işimizi yapacak birileri kurallara uymadığında kızıyoruz karşı tarafa. Peki o karşı taraftaki kim? Ya sen, ya amcan ya akraban ya tanıdık.

Kısacası ülkemizin bu durumunu düzeltebilmek için herkes bilinçli bir şekilde insanlara ve kurallara değer verirse gerçekten birçok şey düzene girer ve olması gerektiği gibi olur. 50 kişinin kurallara uyduğu bir yerde 5-10 kişi uymadan yaşayamaz. Yani eğer birşeylerden muzdarip isek okları işimizi yapmayan, kurallara uymayan vb. Hatalar yapan bir kişiye yada kuruma yada devletin herhangi bir bölümüne değil kendimize çevirip önce kendimizi sonra yakın çevremizi bu konularda eğitip bu şekilde hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Ki ülkemiz hızlıca daha güzel günler görsün, güneşe çıksın :) Yada en azından ben elimden geleni yaptım diyebilelim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...