Bangood'da lipo satışı başlamış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Turkiye Hızlı Kargo'da vergiler dahil, kapıda vergisini ödeyip geçiriyorlar. Ama pillerde o seçenek yoktu, hangi pili Türkiye Hızlı Kargo ile aldınız acaba...
Pil almadım başka bir ürün aldım. Ama bugün gelen ürün için kapıda da bir ödeme istemediler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kemal YAZICI
@ Sümer Yamaner : ESS ile sipariş vermişsin anladığım kadarıyla . Maksimum 8 gün sürüyor . Sadece opsiyonlardan gümrük sigortası yaptırdın mı diye merak ettim . ESS kargo seçeneğiyle birkaç kez alışveriş yaptım ama hiç gümrük sigortası seçeneğini işaretlemeden yapmadın işin aslı .
 
Çok iyi olduğu bunu gördüğüm. Ben ne olur ne olmaz diyip 100$ civarı ürünleri genelde gümrük sigortası yaptırark alıyordum . Demekki yaptırmadan da gümrük sorununu çözüyorlar . Turkey direct mail seçeneği mart ayına kadar nerdeyse ürünlerin büyük bir kısmında kargo seçenekleri dahilindeydi ama bir anda nisan ayı itibariyle çok az üründe sunulur hale geldi .

Teşekkürler Sümer abi . Bu bilgi çok iyi oldu .
 
Ömer abi benimde mayıs 20 de Aliexpress ten satın aldığım ve aynı yolla gelen bir siparişim var acaba bunlara ÖTV ödeyecekmiyiz? ötv uygulanan ürünlere baktım şu şekilde bir bölüm var,


Vergi listesinde şu bölümü gördüm lipo bu kapsam da olabilir mi acaba?

85.07
Elektrik akümülatörleri (bunların separatörleri dâhil) (kare veya dikdörtgen şeklinde olsun olmasın) (yalnız elektrik motorlu taşıt araçlarının motorunu çalıştırmaya mahsus olanlar)

vergi oranı % 3




youtube da yurtdışı vergi olaylarını açıklayan bir arkadaşın video açıklamasından alınmış ÖTV ye tabi ürünlerin linki aşağıdadır,





Benim lipo pillerin olduğu kargonun son durumu bu,

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol





Şu da yaklaşık 40 günde elime ulaşan daha önce ücretsiz aldığım artık gümrük ücreti ödenen küçük kargolarımdan biri örnek olması açısından yükledim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Pilleri merak ediyorum elime geçtiğinde vergilendirme durumunu paylaşacağım. :saygilar:


Merhabalar,

Kalabalık etmesin diye yeni konu açmadım başlik banggood tan devam ediyor ama benim Aliexpress ten aldığım piller bugün geldi an itibariyle teslim aldim kargo dahil toplamda 60 dolar odediğim bir alisveristi kutu uzerinde yazan fiyat farkli vergilendirmeyi izah eden fotoyu ekliyorum.


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Mayıs 20 de sipraris verdim
Takip ettigim ve anladigim kadariyla 26 mayista Amerika dan yola cıktı.
29 haziranda İstanbul KİM e geldi
3 temmuz da Kırklareli den teslim aldım.
:saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ATICI
Tek bir pil satın aldım Banggood dan stoktaki urun satın alınca yok dedıler. 7 hazıran satın alma ve ısrarla canlı chat filan derken ancak 26 haziranda kargoya verdiler. Ve jamaika-Polonya gibi ülkeleri gezerek 2 temmuz da UPİM e giris yaptı. 24 saattir tık yok. Bakalım 25 dolarlık pil için kaç para ütüleyecekler.;D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim banggood ve Aliexpressten aldığım ürüblerin biri 26 biri 27 hazirandan beri pim de duruyor .Pilleri kendi dronelarına takıp test ediyorlar ve kameraylada dronların uçuşunu kaydediyorlar. Hiçbir bilgi alamadım normalde pime girdiği günü takip eden 2. 3. gün içinde teslim edilirdi .


güncelleme :

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu güncelleme bilgisi yeni geldi . Paketi henüz almadım ve üzerinde yazan fiyatı bilemiyorum ama gümrük bedeli dahil total ödenecek bedel burda yazılmış durumda . Paketi almak nasip olursa ( sanırım 1-2 gün içinde teslim edilir ) bütün detayları paylaşırım .
 
Son düzenleme:
Çok ilginç bir şey oldu. 20 Haziran'da yani 8 gün önce Banggood'dan verdiğim sipariş bugün elime ulaştı! Yurtiçi Kargo ile geldi ve gümrüğe girmedi!!!
Mng ile anlaşma yapacaklar diye söylenti vardı sanırım yurt içi ile yapılmış, böyle devam ederse bizim için çok, çok büyük bir nimet doğrusu :D
 
Benim de 15 Mayısta Ali'den sipariş verdiğim pil, Jamaika, USD, Polonya dolaştıktan sonra 29 Haziranda Türkiye'ye giriş yaptı. Kargo dahil 24,5 dolarlık ürüne
Gümrük Vergisi : 9.06 TL
Damga Vergisi : 0.7 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.5 TL
Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
olmak üzere toplam 14,26 TL ödeme çıkarmışlar.
O günden beri de PİM PİM gezdikten sonra şu anda bulunduğum ilçede görünüyor. Yarın gelir diye umuyorum, bayram çocukları gibi heyecanla bekliyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...